Obavy z porodu císařským řezem
Ahoj holky.Dneska už přes dvě hodiny nemůžu spát. Mám termín na císaře 2.3. a i když jsem měla strach už dříve,dneska je to nějak o dost horší... Bojím se nejen samotného zákroku a zotavování se po něm,ale i toho,že nebudu schopná se o malou postarat přes pooperační bolesti. Je mi jasný,že v tomhle nejsem sama. Tak prosím o nějaké povzbuzení 🙂
@kkonvalinka
Predoperacni uz mam,ted jen cekam na stredecni nastup do nemocnice. Urcite mi bude mit kdo pomoct,kdyz nepusti pritele z prace,tak dorazi mamka.Diky za radu 🙂 Bude to narocny.
@29sarinka Určitě to zvládnete a při pohledu na dcerku se budete hojit raz dva🙂. Doma je dobré, když někdo ze začátku navaří - doporučuji jakoukoliv nabízenou pomoc přijímat🙂, abyste měla možnost pořádně se s malou sžít. V porodnici to uteče rychle a za týden už se budete těšit a chystat domů🙂
Já jsem věděla,že půjdu na císaře necelej měsíc před porodem,protože malá byla koncem pánevním a ještě na křivo.Čtrnáct dní před termínem začly bolesti a jelo se.Dají ti na výběr buď celkovou anestezii nebo jen poloviční...já měla tu poloviční s tim,že kdyby se mi dělalo zle nebo tak něco tak plně uspat jde během operace vždycky a bylo to v pohodě.Nemůžu si to vynachválit,páč jsem nechtěla přijít o to,vidět malou hned jak se narodí a neměnila bych.Necítila jsem vůbec žádnou bolest,jen škubání,když jí vyndávali 🙂 Nejhhorší je to vstávání z postele,hlavně poprvé.Pak už jsem po porodnici s malou skoro běhala 😀 Jizva se hojí taky parádně.Nemusíš se ničeho bát😉
Já jsem rodila ve Vyškově, po několika hodinách snahy jsme stejně museli přistoupit k císaři, bylo to víceméně jasný, že to tak dopadne, ale chtěla jsem to stejně zkusit. Poprosila jsem o umrtvení epidurálně, ne spinálně jak se běžně dělá.. po tom epidurálu totiž tělo přijde k sobě už asi po dvou hodinách a člověk se může hýbat (po spinálu se musí 12h ležet a nemůžeš si vzít mimi, musí ti ho chodit přikládat, nemůžeš si sednout nic) no hýbat se myslím jako polosedět a pochovat si i nakojit miminko sama.🙂 Měla jsem u sebe mimi okamžitě, měli jsme nadstandart a manžel byl se mnou 24hod denně, staral se o malýho a moc jsme si to oba užili, i když teda trošku jinak než jsme doufali. 🙂 Začala jsem chodit druhý den ráno a třetí den u mě byla ségra a nechápala, že už jsem tak pohyblivá. 🙂 Po pěti dnech už jsem byla "plně funkční". 🙂 Takže hlavu vzhůru, všecko bude naprosto v pohodě, na pooperační bolesti dostaneš oblbovák a druhý den už to bude dobrý! ;) To už si klíďo i mimčo přebalíš 🙂 🙂 Nebooj, těš se, je to božský 🙂 A nenech se zblbnout s kojením, budeš mít normálně výživný kolostrum první tři dny a opravdu i po císaři se ti po 72 hodinách nalijou prsa a budeš mít mlíko a budeš krásně kojit, není potřeba dokrmovat, jak oni rádi zbytečně doporučují (pokud teda samozřejmě není nějakej průser, ale to nebude) jenom se nenechat zblbnout těma jejich stupidníma kecama ;) Hlavně měj mimi co nejvíc na prsu! Mluvím z vlastní zkušenosti! 🙂 Omlouvám se za nevyžádanou radu! 🙂 Přeju jen to nejhezčí ;)
Ahoj Sari,mám za sebou dva císaře a oba proběhli v naprostém pořádku.😉 Jeden den si krásně odpocineš akorát večer když jdeš do sprchy je hrozný.To přiznávám..😉 Ale potom už je to vážné pohodicka..😉 Druhý den když mě dali z JIP na sestinedeli tak už jsem měla malého u sebe a postarala jsem se o nej skvěle..😉 Dám Ti radu která mě pomohla..Takže,ledovat jizvu hned po probuzeni a poctivě cvičit na JIP v posteli.to ti tam určitě řeknou..😉 Vůbec neměj strach.jen to chce opravdu druhý den vstát a rozchodit to..😉 Tak přeji hodně štěstí a hlavně zdraví.😉 Dej pak prosím vědět jak jsi dopadla.a omlouvám se za tykání.😉
@29sarinka třeba ne. Moc ti to přeju. Já ještě 7měsíců po porodu mám dny, kdy ta jizva bolí. Už to asi jiný nebude. A někdo za deset dní ani neví, že má díru v břiše.
Jo, s tím kojením je to pravda taky u nás. Sestřičky kroutily hlavou že to nejde, naštěstí manžel zachoval chladnou hlavu a půjčil mi od sester v porodnici odsávačku, takže se kojení rozběhlo úplně krásně. Ještě že ho mám 🙂

@29sarinka Tak ať hlavně máš udělané předoperační vyšetření. Já jako KP jsem do poslední chvíle věřila, že budu rodit přirozeně. Nedopadlo to. Museli mě akutně uspat. Do teď mi je líto, že jsem malou dostala do náručí až po 12-ti hodinách!!Chápu, že jsem dospávala a byla mimo, ale ráno na vizitu tu postýlku dovést mohli. Myslím, že by na to jednu sestru sehnali. To už nikdy nechci opakovat, do teď 7m po porodu s tím nejsem vyrovnaná.. Jinak mé povzbuzení byl manžel, který měl deset dní dovolenou a byl moje nohy a vlastně moje všechno. Z porodnice mě propustili brzo jako po normálním porodu a ještě deset dní jsem se zvedala z lehu tak deset minut. Takže pro všechny případy, ať je rekonvalescence lepší či horší, měj někoho k sobě kdo ti pomůže s miminkem.