Očistí po porodu porodník intimní partie než žena vstane?

lekorka453
8. črc 2016

Očistí po porodu porodník intimní partie než žena vstane z křesla? A dá vložku?

lucieta7
8. črc 2016

Ja teda jeste nerodila, ale rekla bych, ze snad ano? Nebo si nedokazu moc predstavit, jak me jen zasiji a ja vstanu doslova od vseho 😀 no.. fuj.

achjonetusim
8. črc 2016

Ano.

martiniquest
8. črc 2016

Pokud vím, tak po porodu jde žena na wc a do sprchy, tedy předpokládám, že si opláchne sama.

nugetka20
8. črc 2016

Mě hned po porodu poslali do sprchy a pak dali vložku. Protože jinak by tam bylo všude hrozný krve, po porodu fakt teče hodně.

micaella23
8. črc 2016

Ano, polili me nejakou vodou predpokladam desinfekci, vse pode mnou vymenili a dali vlozku, nez me ze salu odvezli na pokoj (cekala jsem nez se uvolno luzko) mi rekli, ze se muzu jit osprchovat a zda chci pomoct nebo to zmaknu sama, opet na miste byli hygienicke potreby

michaela42
8. črc 2016

Já jsem teda porodila malého, za pět min placentu a pak mě hned porodní asistentka omyla, doktorka zašila, pak to ještě vydezinfikovali, dali mi vložku a nechali mě ještě dvě hodinky na porodním pokoji, potom mě převezli na šestinedělí a to už jsem se šla osprchovat. Cítila jsem se dobře, kdyby se mi motala hlava, nebo tak, tak by mě umyla sanitářka. 🙂

achjonetusim
8. črc 2016

Po obou porodech jsem nešla do sprchy ale víc jak dvě hodiny ležela a užívala si bonding. V obou případech mě PA omyla vlhčenejma plenama spodek a nasadila vložku s jednorázovejma kalhotkama. Sprchu jsem si dala až na pokoji. Rodila jsem pokaždý v jiný porodnici.

verka4d
8. črc 2016

Pokaždé desinfekce,trochu mě omyli a dali vložku bez kalhotek. Po dvou hodinách ležení a užívání si miminka jsem mohla vstanout a pokud jsem byla v pohodě a netočila se mi hlava,šla jsem se osprchovat. Kdyby mi nebylo dobře,pomohla by mi porodní asistentka.

alboo
9. črc 2016

Omyti pred sitim i po sitim. Pak vlozky a čistou podlozku pode mne. Pi dvou hod na pokoj a na pokoji az se mi chtelo curat jsem sla do sprchy - sestra i manžel mi pomohli

kaja2016
9. črc 2016

Uprimne, ja ani nevim. Vim, ze me necim polili, ale kdy nevim, a pak me nekdy dovedla porodni asistentka do sprchy a vysvetlila jak davat vlozky, chodit na toaletu a omyvat se. Proc se ptate?

adelinkkaa
9. črc 2016

Myslim ze ano,ale moc si to nepamatuji a navic je to to nejmensi.Dali me hned po porodu maleho od krve a mazku na bricho a tak jsme byly 2 hodky.Pak sel k tatinkovi a ja se vysprchovala.

petralauf
9. črc 2016

Nepamatuju si, snažila jsem se aspoň zahlédnout své dítě... Syn se narodil, odnesli ho, doktor vytáhnul placentu, zašil mě a ani ne po 10 minutách od narození dítěte už jsem ležela na lehátku zaparkovaná stranou, zatímco dr a pa zhasli, odešli a nechali mě tam samotnou ležet minimálně dvacet minut, bez jediného slova nebo kontroly. Pak mě sestra odvezla do sprchy s tím, že když se nevymočím, tak mě musí vycévkovat. Hlavně že jsem se půl hodiny před vypuzením nesměla ani napít, a pak hned nutí do močení... Karlovarskou porodnici opravdu "vřele" doporučuju.

odula
9. črc 2016

@petralauf otřesný 😲

adelinkkaa
9. črc 2016

@petralauf paneboze to je sileny...☹

valeriem
9. črc 2016

já rodila přirozeně dvakrát, po porodu jsem ještě dvě hodiny ležela s mimčem, pak mi dali kalhotky, vložky /myslím, že dole i otřeli to "nejhorší"/. Po dvou hodinách mě na lehátku převezli na pokoj a dvě hodiny jsem ležela, pak se mnou šla sestra do sprchy, tam jsem se osprchovala a říkala, když to půjde, tak se mám vyčůrat a když ne, tak příště. U druhého jsem měla komplikace, to jsem na pokoji ležela dokonce 6 hodin, než mi pomohli do sprchy.

sara84
9. črc 2016

@martiniquest tak ja bych tam nedosla ani omylem... umyli me, dali cistou podlozku a za 2h jsem se s asistentkou sla osprchovat..syna mi museli odvezt mel agpar 4-7-9

betelgeuzz
9. črc 2016

Obě holky jsem rodila v noci kolem půlnoci. Jestli mě nějak umyli nevím, 2 h jsem ležela na sále, pak mi dali vložky a kalhotky a na křesle převezli na pokoj. Na první cestu na WC jsem si měla zavolat, to bylo asi k ránu a někdy pak jsem šla do sprchy.
A umývat určitě nebude porodník, někdy tam ani porodník není, k porodu stačí porodní asistentka, na umývání jsou spíš sanitářky.

cosimamvybrat
9. črc 2016

Upřímně, vůbec si to nevybavuju. Asi jsem měla něco pod sebou, asi i vložky, nevím. jako asi mě minimálně otřeli kvůli šití, ale ruku do ohně za to nedám. Po dvou hodinách bondingu jsem si došla do sprchy (byla součástí porodního boxu), myslím, že mě hlídala PA, kdyby se mi asi udělalo nevolno, ale všechno jsem zvládala sama. Do sprchy, umýt, oblíct, dojít na pokoj. Na wc jsem šla až po několika hodinách, nenutili mě hned, jenom jsem jim měla dát vědět, až to budu mít za sebou.
BTW, vážně obdivuju všechny, co si do detailu pamatují všechny podrobnosti ohledně svého těhotenství a porodu, já na to nemá kapacity.

sabuse1
9. črc 2016

po zašití mě dr.trochu otřel, ale určitě ne žádnou vodou nebo desinfekcí, při převozu na pokoj jsem měla podložku a cca hodinu po příjezdu jsem šla do sprchy

bachovy_esence_poradna
9. črc 2016

@lekorka453 mě polili nějakou tekutinou, asi dezinfekcí (i kvůli šití) a ano, člověk dostane vložku... ale je potřeba, aby byl člověk schopný dojít si na malou a to jde nejlépe když člověk slyší jak teče voda, takže to lze i ve sprše (pokud se člověku moc nemotá hlava)...

po druhém porodu, který byl rychlý a bez šití, jsem strávila 2 hodiny s dcerkou 🙂 a pak jsem dostala nějakou vložku a šla jsem na pokoj...

určitě nebyl žádný problém dodržovat hygienu, všude byly k dispozici vložky, sprcha a také jsem měla vlastní výbavu... dobré je po porodu se prvních pár dní po každém wc sprchovat od pasu dolů (i po malé potřebě), ta hygiena je zásadní, hlavně po šití...

karlajasmine
9. črc 2016

@lekorka453 zase vy s těmi dotazy porad dokola...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru