icon

Odmítnutí šití po porodu: Jaké jsou rizika a hojení?

makky225
29. kvě 2022

Ahoj mám dotaz - odmítla jste některá sešití ruptury na hrázi? Jak se to pak hojilo, jak dlouho a čím jste hojení podpořily? Má to nějaké rizika do budoucna (zvýšený výskyt infekcí...) a nebo je to spíše kosmetická "vada"?

Strana
z2
malanoha
29. kvě 2022

A uz jsi nekdy v zivote mela nekde zasitou ranu? A hojila se dobře?
Neustále praskání šití muze taky signalizovat vážné autoimunitní onemocnění, které je charakteristicke právě rozpadem tkání.. ale to bude asi hodne vzacne a nechci nikoho strašit. Jeste me napada, jestli nemuzes mit v raně zlatého stafylokoka...?

jiss
29. kvě 2022

@makky225 nevím, jestli to pomůže, ale já jsem měla celé těhotenství vaginální mykózy, furt globule, macmiror, nepomohlo nic. Gynekolog mi řekl, že je to běžné, protože je při těhotenství snížená imunita kvůli udržení plodu a žena je náchylnější a po porodu to přejde a měl opravdu. Ale při šití po porodu se mě PA ptala, aniž to věděla, jestli jsem náhodou neměla infekci před těhotenstvím, že je tkáň velice křehká a blbě se jí to šije. Naštěstí teda se jí to podařilo dát do kupy slušně. Kromě toho mám také autoimunitní zánět štítné žlázy a tam mě endokrinoložka varovala, že tělo vlastně konstantně bojuje se zánětem a jakákoliv další infekce v těle se bude pomaleji a hůře léčit. Tak možná to má také spojitost :/

luci1207
30. kvě 2022

@makky225 taky mi praskly stehy a uz mi to znovu nesesivali. Chodila jsem na kontroly 1 x tydne a braly se stery.

makky225
autor
30. kvě 2022

@llenka1 stěr dělali a nic a na záněty a mykozy jsem nikdy netrpěla- jen gbs v těhotenství (bez výtoků, pálení atd). Diabetik nejsem 😕

makky225
autor
30. kvě 2022

@malanoha mám od dětství zašitou bradu po pádu a bez potíží. Stěry mi dělali - žádný zlaťák tam nebyl

marcicek84
30. kvě 2022

@makky225 za me v tom je je zabet,proto se to rozpada,nevim kolik mas stehu,ale lze pecovat o otevrenourano dokud sama nezaroste a uvidis,ze zaroste...jen se to musi chodit cistit a doma dbyt o hygienu tj.perocie vodiku,betadine,nekolikrat denne sprchovat,vetrat a meli by ti to ko trolovat nekde na chirurgii,kdy ti to jednou za 14 dni procosti a odeberou odumrele bunky,nez to sroste,pro ne proste prace navic.Taky bych uvazovala o celkovych atb kvuli potlaceni toho zanetu...

veronikav31
Autor odpověď smazal
luckamiky
30. kvě 2022

Ahoj, me se stalo to same, taky mi jaksi nerekli nesedet, jeli jsme i autem pres 2 hodiny cesta. No pak pohotovost, kde znova zasili a znova to povolilo, na kontrole rekli ze ze to trohu povolilo a ze pak hold plastika, ze jjzvu vyriznou a sesijou znova. Desna predstava. Po 6nedeli jsem sla na kontorolu k nove gynekolozce. A ta rekla ze se to zahojilo krasne, ze jiste plastika netreba. Jen ze je to malicko rozestople ale nicemu to nevadi a nijak to neni skoro videt. Ted jsem 3 mesice po porodu a zadne problemy s tim nemam, prijde mi vse ok. Delam vse jako normalne i plavu v rybnice atd....

emillyhk
30. kvě 2022

@makky225 Měla jsem podobný problém - poprvé se mi šití rozpadlo ještě v porodnici, podruhé dva dny po propuštění. To jsem skončila na pohotovosti, infekce, nekroza tkání, několik týdnů jsem chodila na "čištění" (zlatej porod 😬). S gynekologem v nemocnici jsme se domluvili, že přijdu cca za půl roku a koukne na to, jestli to bude možné zašít (klasická plastika hráze). No, ještě rok po porodu to bylo celé citlivé. Teď jsem 16m po porodu a pořád se nemůžu rozhodnout, jestli do operace jít. Není to o vzhledu, ale prostě to není cajk. Zároveň se bojím opětovné infekce. Takže zatím prostě nevím...

malenca
30. kvě 2022

@makky225 zkusila bych asi po konzultaci s dr hemagel, mne vypadly stehy asi třetí den, cele síti nepovolilo, ale dírky byly a ten hemagel to opravdu stáhl a zahojí velmi rychle

alemari
30. kvě 2022

@makky225 obrat se na sestru chronických ran, je na každé chirurgii. Budeš potřebovat jiný druh materiálu při šití. Až bych rekla spíše plastického chirurga. Ti požívají jiné materiály a i lepidla.

zuzurox
Autor odpověď smazal
artemis3
30. kvě 2022

Možná by pomohly šicí bylinky. Zkus se na ně zeptat duly nebo soukromé PA v okolí. Je to prášek ze směsi bylin a jílu a přikládá se to na ránu a právě by neměla být sešitá.

briann2233
Odpověď byla odstraněná
bara88
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2