Odtok plodové vody - kdy jste porodily?
Ahojky,mela jsem na pristi tyden planovaneho cisare,kvuli velikosti mimca ...dnes rano mi praskla voda,tak jsem se rozhodla zkusit to prirozene,snad nebudu litovat 🙂 ...za jak dlouho od prasknuti vody jste porodily? Doufam,ze to bude jeste dnes,uz to chci mit za sebou a chci toho prcka drzet v naruci 🙂!!
Já tedy rodila předčasně v 35 týdnu, praskla mi voda, ale odtékala pomalu a tělo jí stíhalo doplňovat. Dcera byla koncem pánevním, takže jsem čtvrtý den šla na císaře.
Taky přispěju... Voda mi odtekla v úterý ráno, jinak se nedělo nic; v klidu jsem odjela do porodnice, tam stále nic, druhý den zátěžový test na oxytocin, opět nic, ve čtvrtek kolem 11 hod. cís. řez ☹ Císaře jsem absolvovala přesně o 2 roky předtím, proto radši nechtěli porod vyvolávat a rovnou přistoupili k sekci.
V 23hod mi začala odtékat voda , v 23:30 začaly kontrakce..... v 3:30 jsem byla na 8cm a v 3:44 byl malý na světě (přetlačila jsem 2cm branky).... jo a malý šel KP 😁
Voda mi praskla 4:30, kontrakci žádné. Zvládla jsem ještě nakoupit, poobědvat, nástup do porodnice ve 13h. Museli se mnou dělat psi kusy, abych se otevřela, ale povedlo se, po 17h jsem porodila, přirozeně, bez poranění...Parada. Bylo to 14dni před TP.
@radus90 moc blahopreji k prckovi🍀
Voda mi praskla v 1.15,kontrakce slaboucky,pred 2 jsme dorazili do porodky,kontrakce slabe ale co 2,5 minuty,okolo pul 3.uz to zacalo mit grady a v 5.28 jsem porodila...takze po 4 hodinach...
@aguaverde taky jsem rodila s 8 cm...🙂
@pucmelinka 😃😉 PA teda říkala, že nemám tlačit, ale to nešlo...tělo tlačilo samo....
@aguaverde ja taky nechapu, jak po nekom muzou chtit zastavit tlaceni. To netlacime my, to si tlačí telo 😁😁
Stejne tak nechapu to rizene tlaceni na povel, kdyz to k tomu jeste neni.
@aguaverde No, přesně tak... Zkoukla mě a že teda těch 8 cm, že mám ještě vydržet a netlačit (stejně jsem tlačila už před tím), po 5 minutách jsem jí řekla, že už to prostě nevydržím a ona hned utíkala pro doktora, že teda má hodně rychle naklusat 🙂 (žádná komplikace, rodil mě kamarád, ne PA)...
@fialovakobyla přesně tak, taky to nechápu... stejně jsem tlačila a byla jsem ráda, že jsem malýho neporodila do záchodu 😀 Pak totiž byl na 2-3 zatlačení venku - bez nástřihu, jen 3 kosmetické stehy...
Voda praskla ve 20hod,ve 22.30 v porodnici s mirnyma kontrakcema otevrena na 2, o půlnoc mi dali něco, at se prospim. Kolem jedné jsem tam uz pochodovala, ale porad to šlo 😁 ve 2.15 jsem byla na 8 a volala muze, at dorazi a dcera se narodila ve 3 😁 takže 7 hod od prasknuti
@pucmelinka u mne museli být dva dr , neonatolog, Pa a ještě dětská sestra.... ti dva dr kvůli KP ..... ale pan dr si seděl na topení a jen do toho kecal 😂😂😂 vše šlo hladce rychle..... to tlačení jako fakt.nešlo zastavit, se jim to řekne..... já se pak dr omlouvala, že to nešlo netlačit, a sama řekla, že tělo prostě vědělo jak rychle a bez poškození dostat mimčo ven...
@fialovakobyla no jako já sem se snažila netlačit ale to tělo prostě tlačilo samo...být po mým, zastavím si kontrakce a jdu dom 😂 jak píšu, já se pak dr omlouvala, že jsem neposlechla, ale nešlo to no....sama uznala, že tělo vědělo jak si s tou KP poradit nejlíp.....
Voda praskla ve 2:30, odtékala hodně, ale kontrakce žádné, ty přišly až po tom, co mi píchli oxytocin. Porodila jsem za 7 hodin od prasknutí.
Me praskla voda pul hodiny pred narozenim syna 🙂
@aguaverde 🙂 taky slusny...u nas vse rodi PA,pokud nejsou komplikace,ale ja prave chtela odrodit od kamarada...vedela jsem,ze budu v nejlepsich rukach...ja celiu prvni dobu porodni sedela na wc(krome pul hodiny ve vane),prislo mi to nepohodlnejsi... do porodky jsem dorazila otevrena na 4-5 cm,kontrakce po 2,5 minute,ale jen takovy simrani,grady to zacalo mit cca hodku od prasknuti vody 🙂
@pucmelinka me naposled rekli tez 8cm a ja jim rikala, ze uz me to hodne tlaci na konecnik. A PA si odesla pryc. Za chvili jsem posilala manzela pro nekoho, ze uz proste musim tlacit, PA prisla a at si klidne zatlacim a sla neco delat. Tak ja zatlacila a najednou byly videt vlasky, najednou byly fofry, ani doktor to nestihnul 🙂 proste se tlacil ven sam 😀 neslo to udrzet 😀 ale tahle cast porodu se mi libila 😀
Voda odtekla v úterý navečer, kontrakce začaly pak v porodnici, ale neotvirala jsem se vůbec. Dcerka se narodila ve ctvrtek před polednem po vyvolání, byla jsem hotová hlavně únavou a vyčerpáním než bolestí (i když po tom vyvolání stala teda za to) :/

Porodila jsem cca po 30h od prasknutí vody,chtěli mi už dávno udělat císaře jelikož to pro ne bylo dlouhé ale já věděla že malý půjde přirozeně.