icon

Porod. Jak zvládáte bez manželů?

zuzibuzi
11. dub 2020

Holky jak zvladate porod bez manzelu dekuji.. My mame sice do zari jeste chvili cas ale uz se bojim

Strana
z4
hermanka88
14. dub 2020

U mého prvního porodu manžel byl,teď ho tam chtít nebudu.Jednak na něm vidím,že se mu do toho nechce a vlastně jsem tenkrát zjistila, že mi to bylo jedno,kdo tam je.Mela jsem co dělat sama se sebou a jeho jsem ani nevnímala.Takže tohle vůbec neřeším a i tak se na porod těším, protože těhu snáším blbě a už aby to bylo!!!

hermanka88
14. dub 2020

Jen pro upřesnění, rodím začátkem července, dost možná bude po zákazu, ale ani tak tam prostě nepůjde. Zkusil si to a dneska vím,že by byl raději,kdyby počkal někde v klidu. Já jsem asi jinak nastavena a toto prostě neprožívám.

mrs_v
14. dub 2020

@alilali tak to řešte. Jestli se takhle chovají u takových “blbostí” tak co pak dělají u porodu 👀

alilali
14. dub 2020

@mrs_v Co mám řešit? Mám být hnusná a hádat se aby u porodu byli na mě nepříjemní?

lenka_tom
14. dub 2020

@zuzibuzi rodím na konci května. S tím, že tam manžel nebude už bohužel musím spíš počítat. Rodím v Podolí, kde je velké perinatologické centrum a tam počítám, že i po uvolnění restrikcí budou opatrnější. Takže my spíš půjdeme cestou ambulantního porodu, se kterým tu vůbec nemají problém. Máš ještě dost času, tak bych asi zvolila nějakou menší porodnici, kde by i v případě, že se opatření neuvolní, měli být více benevolentní.

mrs_v
14. dub 2020

@alilali normálně bych jim napsala dotaz na Fb (tam nemocnice celkem komunikují), že když už tě nesmí manžel ani doprovodit před oddělení ať laskavě zajistí to předání věcí a aby někdo ženám pomáhal. Jak to třeba dělají ženy po sekci?

mrs_v
14. dub 2020

@lenka_tom v Podoli není problém aby tě doprovodil až před příjem a pak přinesl případně i věci. Krom toho ze strany porodního Podoli byl i pokus umožnit tatínky u porodu (i to údajně doporučilo právní oddělení) ale vedení řeklo ne.

lenka_tom
14. dub 2020

@mrs_v já vím, viděla jsem rozhovor s primářem. A vzhledem k tomu, co tam mají za případy, to celkem i chápu. Spíš mě teď překvapila moje pa, která je současně jejich zaměstnanec. Ještě minulý týden tam prý soukromě jednu maminku rodila. Navíc narozdíl od doktorů porodní asistentky nemají žádný zvláštní režim. Ráda bych měla u porodu alespoň jí, když už tam nebude muž.

mrs_v
14. dub 2020

@lenka_tom to je dobře že je “poušti” mimo směny. V jedné porodnici nepustili k porodu PA protože ji směna začínala až za půl hodiny... 🤦🏽‍♀️

lenka_tom
14. dub 2020

@mrs_v no oni jí zatím pustili, ale sama mi říkala, že zaslechla, že by jim to snad měli zakázat. Zítra mi má dát vědět.

cikitkapb
15. dub 2020

@handulkak Nejsem zdravotník, ale tohle opravdu nechápu. Pohyb lidí v hobby marketech je o dost větší než než v porodnicích, a ty už otevřeli...

alilali
15. dub 2020

@cikitkapb Co Hobbymartket,tam to přece jen trošku zorganizuji - odstupy aj..,ale ty farmářské trhy 🙄 ty opravdu nechápu.

cikitkapb
15. dub 2020

@alilali Chlap v jednom hobby marketu dělá, a lidi jsou s prominutím debilové. Nikdo se nechová ukázněně. Fronty bez odstupů přes celej krám. Dopravu si chodí, ano opravdu osobně chodí, domlouvat lidi, co jsou v karanténě, a ještě se k tomu přiznaj. To se nedá uhlídat.

sudylichozrout
15. dub 2020

@cikitkapb A presto cisla nemocnych klesaji. Mene hysterie, vice rozumu.

cikitkapb
15. dub 2020

@sudylichozrout já zrovna nejsem člověk, co by ztratil hlavu a propadl panice. Na to jsou tu jiní. 😉 Jen nechápu, jakým systémem losování znovu otevírají zavřené podniky. Kadeřnictví a kosmetika zavřená téměř do konce května, ale hlavně, že člověk může do solárka a koupit si nový auto. 😂

kacenka115
15. dub 2020

@cikitkapb na jednu stranu chápu, že nemocní zaměstnanci Hobbymarketu jsou dejme tomu nahraditelní, nemocný zdravotník může být poněkud problém. Ale, když už se řeší časový rozpisy na všechny podniky, osvobození sportovců z rouškové povinnosti apod., tak i nad těma porodama by se někdo mohl aspoň zamyslet...

cikitkapb
15. dub 2020

@kacenka115 Tak máme to až v září, že jo... Do tý doby času dost. Jenže tam nikdy nejde o jednoho nakaženýho. Jde o celou směnu. Do karantény by pak museli všichni, se kterýma by ten 1 nakaženej zaměstnanec mohl přijít do styku. A to je cca 30-40 lidí na směnu. 🤷🏻‍♀️ Takže ne, furt to postrádá smysl. 😅

kacenka115
15. dub 2020

@cikitkapb Hlavně by to mohli nechat v režii té nemocnice. U nás ve 40 000 městě jen 5 izolovaných případů covidu, tak fakt potřeba toto. :D No aspoň, že ještě máme čas se zařídit, uvidíme, co bude. ;) Porod bez chlapa nevidím až tak tragicky. I když on už svým zjevem působí takový respekt, že si nikdo nic nedovolí, takže by se hodil. :D Posledně ho nedokázali vypráskat z příjmu (normálně tam nepouštěj, i když tvrdí, že jo) a na veškeré zásahy do přirozeného porodu se ptali pro sicher několikrát. :D

inkheart
15. dub 2020

Já jsem teď rodila a partnera jsem tam ani mít neplánovala, takže tohle mi nevadilo. Spíš jsem se podobně jak jiné tady bála nutnosti rodit v rousce. Nakonec mi ale roušku dali v porodnici, jednorázovou, ve které se velice dobře dýchalo, takže mi to nevadilo. V látkové bych se udusila, o tom žádná. Jinak věci mi vynesli nahoru i pak ven zaměstnanci porodnice. Nechápu, že někde seriózně očekávají, že si je tam táhne rodící žena sama... Nebo třeba i žena po porodu, vždyť je toho moc. Já měla například císaře a vše bych to ani táhnout nemohla.

kacenka115
15. dub 2020

Ženy tak prý otázka pár dní a bude to na porodnicích. 🙂 Dobrý první krok.

moncheris
15. dub 2020

@kacenka115 určitě pozitivní zpráva a my úplně trneme, jak to dopadne. Ale je otázka, jak se k tomu postaví jednotlivé porodnice... Tady se bojím, aby nepřišlo zklamání.
Já mám termín za pět dní, takže jsem napnutá jak kšandy a manžel ještě víc....

kacenka115
15. dub 2020

@moncheris tak to držím palce. Určitě to bude i o porodnici. U nás spěchat nebudou, to jsem si jistá. Ale zase to beru jako začátek obratu k lepšímu. ;)

moncheris
15. dub 2020

@kacenka115 Děkuji 🙂 manžel už aktivně psal do porodnice...Toho ten zákaz mrzel snad ještě víc než mne

kacenka115
15. dub 2020

@moncheris od půlnoci státem povoleno, pokud budou dodržovat roušky apod. a je k dispozici samostatný box/porodní pokoj s vlastním sociálním zařízením. Takže držím palce. Chlap by to u prvního taky těžko rozdýchával,teď u druhého by to snad nějak přežil a aspoň by ohlídal prvního.

miri662
16. dub 2020

@agneska7 ty brďo... překotně a doma..to musela být síla...byla jste úplně sama? Stihla jste si zavolat záchranku? A jak jste jim otevřela? Omlouvám se za dotazy ..ale prvního syna jsem porodila za pět hodin od první kontrakce a překotný porod je u mě trošku strašák...

miri662
16. dub 2020

@hermanka88 nejste sama, kdo je tak nastaven. U prvního porodu byl můj muž taky. Věděla jsem, že to bere jinak, protože je lékař, kdysi na praxi dokonce pomáhal odrodit jedné paní v autě, je z práce zvyklý na všelicos, ale prostě jsem se také zařekla, že u druhýho být nemusí a nastavila se tak jako vy..takže já Vás chápu naprosto.

agneska7
16. dub 2020

@miri662 nebyla jsem sama volala jsem tchyni že mě musí odvést tak hned přijela no a já hned začla rodit tak volala sanitku takže malého chytla zachranarka 😉

miri662
16. dub 2020
miri662
16. dub 2020

@agneska7 👍👍

ragdolllegend
16. dub 2020

Ahoj holky. Ja mam termin 7.7. Prve jsem se strasne bala a nedovedla si to ani oredstavit. Moc mi pomohly afirmace

https://www.youtube.com/watch?v=EorZm40Xyh8

A to jsem vzdy pri slovu afirmace silela, ze nejsem zadna lesana. :D

Strana
z4