Porod. Jak zvládáte bez manželů?
Holky jak zvladate porod bez manzelu dekuji.. My mame sice do zari jeste chvili cas ale uz se bojim
Jen pro upřesnění, rodím začátkem července, dost možná bude po zákazu, ale ani tak tam prostě nepůjde. Zkusil si to a dneska vím,že by byl raději,kdyby počkal někde v klidu. Já jsem asi jinak nastavena a toto prostě neprožívám.
@zuzibuzi rodím na konci května. S tím, že tam manžel nebude už bohužel musím spíš počítat. Rodím v Podolí, kde je velké perinatologické centrum a tam počítám, že i po uvolnění restrikcí budou opatrnější. Takže my spíš půjdeme cestou ambulantního porodu, se kterým tu vůbec nemají problém. Máš ještě dost času, tak bych asi zvolila nějakou menší porodnici, kde by i v případě, že se opatření neuvolní, měli být více benevolentní.
@mrs_v já vím, viděla jsem rozhovor s primářem. A vzhledem k tomu, co tam mají za případy, to celkem i chápu. Spíš mě teď překvapila moje pa, která je současně jejich zaměstnanec. Ještě minulý týden tam prý soukromě jednu maminku rodila. Navíc narozdíl od doktorů porodní asistentky nemají žádný zvláštní režim. Ráda bych měla u porodu alespoň jí, když už tam nebude muž.
@cikitkapb A presto cisla nemocnych klesaji. Mene hysterie, vice rozumu.
@sudylichozrout já zrovna nejsem člověk, co by ztratil hlavu a propadl panice. Na to jsou tu jiní. 😉 Jen nechápu, jakým systémem losování znovu otevírají zavřené podniky. Kadeřnictví a kosmetika zavřená téměř do konce května, ale hlavně, že člověk může do solárka a koupit si nový auto. 😂
@cikitkapb na jednu stranu chápu, že nemocní zaměstnanci Hobbymarketu jsou dejme tomu nahraditelní, nemocný zdravotník může být poněkud problém. Ale, když už se řeší časový rozpisy na všechny podniky, osvobození sportovců z rouškové povinnosti apod., tak i nad těma porodama by se někdo mohl aspoň zamyslet...
@kacenka115 Tak máme to až v září, že jo... Do tý doby času dost. Jenže tam nikdy nejde o jednoho nakaženýho. Jde o celou směnu. Do karantény by pak museli všichni, se kterýma by ten 1 nakaženej zaměstnanec mohl přijít do styku. A to je cca 30-40 lidí na směnu. 🤷🏻♀️ Takže ne, furt to postrádá smysl. 😅
@cikitkapb Hlavně by to mohli nechat v režii té nemocnice. U nás ve 40 000 městě jen 5 izolovaných případů covidu, tak fakt potřeba toto. :D No aspoň, že ještě máme čas se zařídit, uvidíme, co bude. ;) Porod bez chlapa nevidím až tak tragicky. I když on už svým zjevem působí takový respekt, že si nikdo nic nedovolí, takže by se hodil. :D Posledně ho nedokázali vypráskat z příjmu (normálně tam nepouštěj, i když tvrdí, že jo) a na veškeré zásahy do přirozeného porodu se ptali pro sicher několikrát. :D
Já jsem teď rodila a partnera jsem tam ani mít neplánovala, takže tohle mi nevadilo. Spíš jsem se podobně jak jiné tady bála nutnosti rodit v rousce. Nakonec mi ale roušku dali v porodnici, jednorázovou, ve které se velice dobře dýchalo, takže mi to nevadilo. V látkové bych se udusila, o tom žádná. Jinak věci mi vynesli nahoru i pak ven zaměstnanci porodnice. Nechápu, že někde seriózně očekávají, že si je tam táhne rodící žena sama... Nebo třeba i žena po porodu, vždyť je toho moc. Já měla například císaře a vše bych to ani táhnout nemohla.
Ženy tak prý otázka pár dní a bude to na porodnicích. 🙂 Dobrý první krok.
@kacenka115 určitě pozitivní zpráva a my úplně trneme, jak to dopadne. Ale je otázka, jak se k tomu postaví jednotlivé porodnice... Tady se bojím, aby nepřišlo zklamání.
Já mám termín za pět dní, takže jsem napnutá jak kšandy a manžel ještě víc....
@moncheris tak to držím palce. Určitě to bude i o porodnici. U nás spěchat nebudou, to jsem si jistá. Ale zase to beru jako začátek obratu k lepšímu. ;)
@kacenka115 Děkuji 🙂 manžel už aktivně psal do porodnice...Toho ten zákaz mrzel snad ještě víc než mne
@moncheris od půlnoci státem povoleno, pokud budou dodržovat roušky apod. a je k dispozici samostatný box/porodní pokoj s vlastním sociálním zařízením. Takže držím palce. Chlap by to u prvního taky těžko rozdýchával,teď u druhého by to snad nějak přežil a aspoň by ohlídal prvního.
@hermanka88 nejste sama, kdo je tak nastaven. U prvního porodu byl můj muž taky. Věděla jsem, že to bere jinak, protože je lékař, kdysi na praxi dokonce pomáhal odrodit jedné paní v autě, je z práce zvyklý na všelicos, ale prostě jsem se také zařekla, že u druhýho být nemusí a nastavila se tak jako vy..takže já Vás chápu naprosto.
Ahoj holky. Ja mam termin 7.7. Prve jsem se strasne bala a nedovedla si to ani oredstavit. Moc mi pomohly afirmace
https://www.youtube.com/watch?v=EorZm40Xyh8A to jsem vzdy pri slovu afirmace silela, ze nejsem zadna lesana. :D

U mého prvního porodu manžel byl,teď ho tam chtít nebudu.Jednak na něm vidím,že se mu do toho nechce a vlastně jsem tenkrát zjistila, že mi to bylo jedno,kdo tam je.Mela jsem co dělat sama se sebou a jeho jsem ani nevnímala.Takže tohle vůbec neřeším a i tak se na porod těším, protože těhu snáším blbě a už aby to bylo!!!