Porod bez bolesti, máte konkrétní zkušenost?

ldavidova
1. zář 2014

Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, jestli máte konkrétní zkušenosti s porodem bez bolesti, jak o něm hovoří některé ženy - Lucie Groverová, Veronika Vojáčková a další 🙂. Děkuji za příspěvky 🙂

hanivasi
1. zář 2014

@ldavidova porod bez bolesti - všechno je jen v psychice. Neexistuje porod, kde by vůbec nic nebolelo, ale kdyz jsi na to dobře připravená, tak se dá rodit se snesitelnými bolestmi. Já hodně koukala na různé přednášky o porodech, jak se psychicky připravit a zbytečně netrpět. Pravda je, že strach z bolesti bolí víc než bolest sama. Důležité je se nebát, vědět, že to bolet nějak bude, ale není to smrtelná bolest. Během porodu nemysli na bolest, ale na tu krásu co přijde, na to krásné miminko. To ti dá sílu a tím bolest "ustoupí". U mě to zafungovalo, ale je to opravdu boj s vlastní hlavou - není to jednoduché. Já se na to postupně připravovala měsíc. Vem si to tak, že když jdeš k zubaři a víš, že ti bude vrtat zub, tak hned jak se ti dotkne dásně, tak začneš "reagovat". V tu chvíli ale doktorka ještě ani nic neudělala a ty už bolest cítíš....protože to máš v podvědomí. ..a tak je to i s porodem.
HODNĚ ŠTĚSTÍ TI PŘEJI, AŤ JDE VŠE V POHODĚ. Já to měla trochu komplikovanější - porod samotnej - ale mám na to kupodivu krásnou vzpomínku. A hned na porodním sále, hned po porodu jsem prohlásila, že se těším na ten druhej porod, až budeme mít druhé dítě - že to určitě bude trvat kratší dobu.

Rozhodně tato životní zkušenost nepatří mezi ty, na které bych nerada vzpomínala. Je to malý velký zázrak.

wenduliks
1. zář 2014

Ja se bolesti nebojim,nebala jsem se ani porodu, kde co jsem cetla, a videla. Myslim si, ze ledacos snesu. Brala jsem to prakticky,ze to k prichodu na svet patri a mimco bude potom konecne s nami. Kazdopadne, musim rict,ze to bolelo silene, porod problemovy = tezky, a vim jiste, ze "to v hlave" nebylo. Kazdy ma porod uplne jiny. Stejne, jako treba prubeh menstruace. Nekdo u toho nemuze ani chodit, nekdo o tom ani nevi ( muj pripad). Takze si myslet,ze bolest u porodu ovlivnis hlavou, je podle meho racionalnihu smysleni,nesmysl. PS. Takova mala myslenka na zaver, pro vsechny ty,co rikaji,ze "bolest je v hlave". Kdyz vam budou trhat zuby bez umrtveni, budete rikat,ze je to bolest ze strachu a kdyz se na to "dobre" pripravite, tak to neboli??? 🙂

lenkazdenek
1. zář 2014

@ldavidova ahoj,mevím jak píšou zmíněné paní,ale já na druhý púorod ráda vzpomínám,protože krom 20minut sem ho takřka bezbolestný měla-bolesti asi jako při mens nebo při průjmu nic víc ...........nic moc jsem pro to nedělůala,žřádný epino,cviky,nic ,jen jsem každý den skákala na míči,pila maliníkový čaj a popravdě sem se porodu bála...taky je fakt,že jsem byla připravená na velkou bolest a tak jsem neustále dr a pa tvrdila,že nerodím... 😀 Tak přeji hodně štěstíčka a věř,že až budeš mít miminko v náručí tak zapomeneš na všechno 🙂

verusky
1. zář 2014

@ldavidova
Ja tedy pred par dny rodila potreti... prvni porod bez pripravy- zvladly jine, zvladnu taky. Zvladala jsem vse, ale prorezani hlavicky, to byl mazec, cele telo se roztrepalo. Nicmene jsem na sebe byla hrda. Za rok a ctvrt rodim podruhe - psychicky v nepohode, porod vyvolavany a spatna komunikace s personalem. Bolesti silene, ja vsechno psychicky spatne nesla. Samotne porozeni hlavicky - ne uz takovy sok, ale do te doby a siti hruza. Vznika trauma z bolesti.
Nastesti mi vyoperovavali znaminko a osmicky zuby, kde jsem pomalinku si zvykala opet na bolest (zpusobem, ze u injekce na umrtveni jsem nahle zbledla...).
Tento porod - vedela jsem, ze psychika je zaklad a ze se pripravim. Ke konci se dozvedet o epinu, po par dnech vsak bolest velka - ja misto uvolneni strach z bolesti. Takze epino schovat, prestat se divat na porody, prestat je resit.
Samotny porod - prenasela jsem, tak jsem se rozhodla pro ricinovy napoj. Po dvou hodinach spanku me vzbudilo curani, pomalu nastupovaly bolesti. Po trech hodinach petiminutove kontrakce. Ty se tahly 3hodiny, prejezd porodnice, otevrena na ctyri prsty a sprcha a za tri hodiny mala na svete.
A ja - vsechny kontrakce jsem vzorne prodychavala. Byla jsem statecna. Ale odchod na porodni kreslo a opusteni teple vody melo za nasledek, ze bolesti nabyly takove intenzity, ze uz neslo jen prodychavat, uz jsem skuhrala, povidala, byla v kreci... Ale malicka se pak prodrala sama, opravdu v te konecne fazi uz si to miminko urcuje samo, takze budu-li jeste jednou moci rodit, kontrakce zvladnu snad stejne pekne a porod o trochu lepe.
Souhlasim, ze psychika je zaklad. Ja poprve nevedela do ceho jdu a nemela strach a vsechno bylo na svem miste 🙂 Tentokrat skoro taky 🙂 Drzim palecky. Miminko na brisku nadhera🙂

frantiska85
1. zář 2014

To je nějaké sci-fi? Nevěřím.

ldavidova
autor
2. zář 2014

@hanivasi děkuji moc! 🙂 musím říct, že i já jsem naprosto přesvědčená o tom, že nejen bolest, ale všechny nemoce mají počátek v hlavě.. Porodu se nebojím, s malinkou se na něj připravuji mentálně každý den, snažím se, abychom se na sebe hodně napojovaly a především důvěřuji vlastnímu tělu 😉. Hodně praktikuji i uvolňování a myslím, že to bude nejspíš nejdůležitější, nestáhnout se a neztuhnout při první známce bolesti, nýbrž naopak 🙂. Myslím, že už nyní mám dobré "ohlasy", když tvrdnutí bříška rozdýchám a v žádném případě to nepociťuji jako bolestivé, jak některé maminky ano. Každopádně díky moc za příspěvek! 🙂

@wenduliks také děkuji za příspěvek, rozdílné pohledy na porod jsou dle mého názoru odrazem rozdílného přístupu k životu a světu vůbec 🙂. Nikdo vám určitě nechce vymlouvat vaše přesvědčení a náhled na porod 🙂.

@lenkazdenek hezky napsané, díky 🙂

@verusky děkuji, také souhlasím, že psychika je základ 🙂

@frantiska85 určitě to není scifi 🙂. Doporučuji si o tom něco zjistit 😉.

verushe20
7. zář 2014

Holky já rodila včera, z porodu jsem celé těhotenství strach neměla... Kontrakce začaly o pul 3 ráno , v 7 ráno jsme jeli do porodnice... Asi do 2 hodin se to dalo vydržet, střídání vany, sprchy.. No nějak jsem to dávala... Kolem 3 odpoledne už jsem byla na pokraji svých psychických i fyzických sil... Každou kontrakci jsem pro řvala jak tur, ale PA se zdály kontrakce ještě celkem slabé tak ni pichla do žíly něco na zesílení, já sem byla už šílena jak mě to bolelo... Řvala sem jak přes, chtela sem císařský řez ale už bylo pozdě.. Hlava už byla moc nízko... Z porodu mam trauma a už ho kvůli silene bolestným kontrakcím které sem tak tak dala už nechci zažít... Takže za mě, to s psychikou nemá moc společného... Ja šla rodit s klidem a odešla s hrůzou.... Ale to je čistě můj zážitek... Každý to tak třeba nemá...

marka4444
10. dub 2016

@verushe20
Měla jsem to stejně, porodu jsme se nebala vůbec, zažila horor,...

zuzapra
10. dub 2016

Ja musim rict, ze jsem mela krasne porody, prvni dvouhodinovy a druhy 15ti minutovy 🙂 . Rikala jsem si, ze to zvladly milooooony zen prede mnou, tak to zvladnu taky. Samozrejme bylo to bolestive, ale snesitelne, pro me je horsi bolest migrena, ta trva dlouho a pripada mi nekonecna 😀 . (mam je casto, tak jsem byla na bolest asi pripravena) Kazdy ma jiny prah bolestivosti. Navic kazde zene probiha a postupuje porod jinak.
Hlavne nekricet a dychat 😀 .

pokmon
10. dub 2016

Já rodila dvakrát,syn byl rychlík za tři hodinky byl na světě a bez bolestí to nebylo,ale podle mě to k tomu patří.Po druhé mi porod museli vyvolat kvůli vysokému krevnímu tlaku a to mi připadalo horší bolestivější

pokmon
10. dub 2016

Ani epidural mi nestihly dát,malá byla rychlá a samotný porod trval 15 minut.Ale bez bolestí to opravdu není,ale víte co já na ty bolesti rychle zapoměla,protože pohled na to malé bezbranné a krásné miminko je to nejkrásnější a naplnil mě pocit štěstí a hrdosti,že jsem to zvládla.Přeji všem ať se zadaří bez větších problému a ať jste stejně šťastné a šikovné.

evaamy
10. dub 2016

Ahoj, knížku od Groverove jsem četla, dost mi pomohla. Kontrakce byly bolestivé, ale přitom to nebylo nic hrozného. Žádný strach, nic..byla jsem celou první dobu porodni doma, takže jsem měla klid a pohodu. V porodnici mi nestihli ani dotocit monitor a už se šlo na sál a úplně živě si vybavuju, jak jsem ležela na té koze, dítě lezlo ven a já nic (!)necítila. Takže super a ani šití mě nebolelo. Dodnes tomu nerozumím 😉 celý život jsem se porodi bala. Jakmile jsem otěhotněla, strach z porodu zmizel..a oprávněně.

pejskyne
10. dub 2016

Zažila jsem fakt takřka bezbolestný porod, ale myslím, že to byla nejvíc ze všeho náhoda. Ano, byla jsem psychicky v pohodě, umím celkem dobře dýchat, rodila jsem drobné dítě, snažila jsem se využít každou vhodnou vteřinu k co nejefektivnějšímu odpočinku... Ale stejně rozhodně nespoléhám na to, že příště to tak taky vyjde. Z toho nepříjemného překvapení, že ne, bych byla ještě víc vykolejená než ze vší bolesti.

ivetka7686
4. kvě 2016

@pejskyne ahojky,muzu se zeptat,myslis ze se porod da zvladnout bez pripravku Na bolest?

teeerez
4. kvě 2016

@ivetka7686 urcite da 🙂 me treba celou dobu vsichni v porodnici tvrdili, ze nerodim, takze nabidnuti pripravu na bolest neprislo nikomu ani na mysl. A nemam pocit, ze bych si to nejak strasne protrpela, sama jsem si ani nevzpomnela, ze bych se ho treba mohla dozadovat 🙂 jako kontrakce prijemne nejsou, ale neni to nic co by se nedalo zvladnout 🙂

mika251
5. kvě 2016

Ja osobne si myslím, že "nemať strach z porodu" nestačí. V tej hlave sa toho musí udiať omnoho viac.
Podstatné je podľa mňa prijať fakt, že to bude bolieť a že to bude bolieť hodne. prijať tú bolesť ako niečo, čo je pre mňa dobré, čo vítam a na čo sa teším. Vedieť, že čím viac to bude bolieť, tým bližšie som k cieľu.
Nevnímať bolesť ako niečo špatné, čo mi má ublížiť, ale ako prostriedok, ktorým sa bábätko dostane von.

Myslím že v tejto chvíli je nesmierne doležité sa uvolniť a vedieť dobre dýchať a nepochybujem, že pri silných kontrakciách to može byť neuveriteľne náročné.
Sama som zvedavá, ako to zvládnem 🙂

pejskyne
15. kvě 2016

@ivetka7686 Měla jsem to podobně jako teeerez, takže dá, ale asi bych se tomu nebránila za každou cenu

balzhi
23. črc 2016

ja jsem byla v nemocnici na kapackach v 35.tt, a najednou uz musela rodit kvuli odtoku plodove vody,b ala jsem se, kontrakce byli hodne slabe,tak jsem procetla na inetu ruzne navody, a jeden me pobavil: predstavte si ze jste rozkvitajici kvet, aby se nenapinat pri kontrakci a dychat. po cca 8 hod.doktorka me pustila vodu,a kontrakce zacala jsem citit kazdych 5 min. Dychala jsem si a chodila tam a spatky, po pulhodine me PA rekla ze jsem si otervrela s jednoho do 3 cm.ze behem 2-3hodin porodim.. tak jsem si proste rekla at bude co bude, ze si budoucna nevyhnu ale hlavne dychat a nenapinat se.. tak jsem citila skoro mensi bolest nez nehorsi menses. Vic bolelo kdyz PA neco tam rukama delala. A siti hrozne bolelo. Nedozvedela jsem co je obrovska uleva kdyz je mozne tlacit. Tlacila jsem 20min.potom museli udelat nastrih,kvuli zeslabeni kontrakci a ukazalo se ze malej mel ruku vedle krku zavinute do pupecni snury. Porodni vaha 2880g.

balzhi
24. črc 2016

@balzhi manzel rekl ze bolesti mozna jsem nemela,protoze behem leta pred otehotnenim jsme projeli na kole vic nez tisic km..

lamia
24. črc 2016

Me porody nijak krutě nebolely, resp.mazec začal,az když mi pichli v porodnici vodu,nicméně dcery pak do 15 min venku. U druhé dcery mi praskla voda doma sama a byl to překotný porod. U syna jsem si ji pustit nedala, porod byl jen o malicko delší a tak pochodový,ze jsem do poslední kontrakce nevěřila,ze už je konec. Kontrakce jsem vždy cítila jako ztuhnutí, lehkou bolest, stupňovalo se to, ale nic krutého. Prikladam to své schopnosti se uvolnit plus jsem napctvrte (kdy js em rodila po delší době a v těhotenství byla ve stresu) zašla na kurz hypnoporodu, uvolnění jsem pak cíleně trénovala a vyplatilo se. Jen na příjmu mi asi nevěřili,ze rodim.

vojtkovalada
8. srp 2016

Ano mám- a základní princip věci je jednoduchý-je to v HLAVĚ...🙂 já jsem od začátku těhotenství tvrdila že budu ít rychlý a bezbolestný porod bez nástřihu a že budu rodit večer. A můj porod-rychlý, bez nástřihu a bolesti jsou bolesti,ale rozhodně ne až tak tak hrozné jak jsem si to přšedstavovala. Nejhorší na porodu bylo vydržet ty dvě hodiny potom ležet na sále :D... chtěla jsem vstát a osprchovat se,pořádně se najíst....prostě už fungovat, Musím přiznat, že rodit bych šla klidně hned znova-to jsem říkala hned jak dcera vykoukla na svět....a v přípravě mi moc pomohli předporodní kurzy-štěstí přeje připraveným, opravdu. Nenechte se odradit názory některých žen, že dříve to taky nebylo a rodily, To samé platí i s anibálkem, říkám, štěstí přeje připraveným. Jinak, pračky taky dřív nebyly, a dneska je má každá žena-proč asi?....:D :D :D

mysicka1992
2. zář 2016

Pridam svoji zkusenost prvorodicky. Muj porod trval 1 hodinu. V 0:15 jsem se vzbudila -trochu plodove vody odteklo. A tak jsem premyslela zda jet do porodnice, ale manzel radeji chtel 🙂(cesta trvala zhruba 30min) ted vim,ze to byl dobry napad 😀 . Najednou zacali kontrakce ihned po 2 minutach,nejprve slabsi a pak zacali zesilovat. V 1 :05 uz se to nedalo vydrzet a tlak na konecnik byl dost velky!ale uz jsme byli u porodnice. Na ambulanci po usmevnem a klidnem prijeti nastal velky shon s tim,ze je hlavicka na hrazi - rodime. Ale na ambulanci se nesmelo rodit, tak jsem musela mezi kontrakci opravdu bezet za sestrickou na porodni box, samozdrejme manzel za mou. Jen jsem dolehla rychle mi zvedli nohy a ja mela hned tlacit. 1 zatlaceni a nic, 2 zatlaceni hlavicka a pak 3 a hotovo. Mala se narodila 1 : 11 .No proste pohoda. Zadne holeni, klistyr ani nastrih. A to jsem mela pozitivniho streptokoka a mela jsem dostat antibiotika,ale nestihli mi je dat.nic mi proste nebylo a nic jsem necitila. Potom jsem musela zpetne podepisovat papiry o prijeti atd. 😀 a jmeno take po porodu. Me pomohli v tehu videa o porodu bez bolesti nebo porod bez obav a od te doby jsem si usmyslela,ze muj porod zvladnu. Jasne,ze jsem posledni pul hodinku uz kontrakce musela vice prodychavat, ale mezi nimi jsme si s manzelem hezky povidali . 🙂 Snad to bylo v me hlave a nebo obrovske stesti. Preji krasne porody.

julisa88
11. zář 2016
Uživatel julisa88 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od julisa88.

Na netu jsem cetla ze se porodni bolesti daji zmirnit elektronickymi pristoji tens, mate s tim nekdo zkusenosti?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru