icon

Porod - dá se vydržet?

lekorka453
19. únor 2016

Je porod opravdu tak hrozný? Tak proč se rodilo i před staletími a doma?? Je u toho horečka či zvracení? Jako co to bolí?? A co porod usnadňuje? Jaký je epidurál ? A trvá to moc dlouho? Když vidím porod na videu, je mi z toho zle- nástřih hráze je zabijačka. Říkám si, že bych nikdy nechtěla mít děti, bála bych se že to nezvládnu. Hlavně mi nepiště děsivé odpovědi, ale ani lži.

Strana
z6
andilek84
22. únor 2016

Porod je pro mě ten nejsilnější a nejmagičtější zážitek v životě. Moc se těším na ten třetí. V mých očích vůbec nejde o to to "vydržet", ale prostě si to niterně prožít. Jakkoliv divně to může znít. Pokud vše probíhá, jak má, žena poslouchá svoje tělo, tak ji nabudí a "zfetuje" hormony, že bolest pociťuje jakoby zpovzdálí nebo je velmi dobře snesitelná, když se s ní pracuje.

barulina
22. únor 2016

Jak rikam prexti si muj zpaclany pprod a uvidis ze to zvladnozt jde. Xhtit druhe dite bolesti se nwvojim

lichtakova
22. únor 2016

Ahoj, boli,no...jako hodne,tolik,ze potom uz ani nic jineho nevnimas,ale proto to asi je,aby ses soustredila na sve telo.Hlavne si to clovek neumi predstavit,jak to muze bolet,je to tak mimo realitu,ze ja jsem si to pak ani neumela pripomenout,ani ted,po trech kusech mi to nejde 😉.Hlavne je to vec,co nema ani stopku ani zpetny chod-je fuk,jestli te to bude bolet hodne nebo malo,protoze ho stejne musis vytlacit nakonec 🙂...nebo ne,ale bavime se o prirozenych porodech.Ja u prvniho mela krizove bolesti,ty me bolely daleko vic nez kontrakce. Kontrakce boli jako menstruacni bolesti,stejny druh bolesti i misto,jen mnohem mnohem vic.I jsem u toho pokazde zvracela,ale myslim,ze je to z predychani.Epi jsem mela 2x-porpve na ty krizaky uplny zazrak,pak me nebolelo vubec nic,ani siti po...to u druheho ani nestihl zabrat,na treti jsem nemela,takze jsem "aspon" poznala,o jak strasne moc to hned boli vic,kdyz ti vypusti vodu,to jsem s epi necitila. Kdyz uz pak muzes tlacit,tak bolest prestanes vnimat.Potom je to samozrejme nadhera...bohuzel jen na chvilku,nez miminko zacnout myt a vazit a hlavne tebe sit a zkoumat v zrcadlech,jak to tam po boji vypada...to me teda otravovalo desne (jen poprve ne,to jeste pusobil epi).Prvni sestinedeli stoji za houby,nemuzes chodit,sedet,furt ve sprse,nez se spusti laktace...Je to parada 🙂,samozrejme,ze za to deti stoji,ale neni to zadna prca 🙂

odula
22. únor 2016

@lichtakova myslim, že si je nepamatuješ (asi pořádně nikdo) díky poporodní amnezii. Mám dojem, že je to výsledek toho hormonovýho koktejlu. Fakt ti změní vědomí tak, že máš co se týče bolesti v podstatě okno.... 😉 😝

lichtakova
22. únor 2016

@odula zaplatpambuh 😉, jo,je to tak,i vnimani casu je u porodu uplne jine...a okoli nevnimas prakticky vubec.

dannyblakely
22. únor 2016

Radši desetkrát rodit než jednou k zubaři 😉

pejsanek
22. únor 2016

Já si porod maximálně užila,i když občas hodně bolel. Měla jsem svou PA,která mi hodně pomohla,její přítomnost a manžel u porodu mi dodávali

pejsanek
22. únor 2016

Sílu to zvládnout a prý jsem těsně po něm prohlásila,že se těším na ten další 🙂 teď budu rodit v květnu podruhé a nemůžu se dočkat 🙂

viivienn
27. únor 2016

@baysha Tak jednoznačně bych to neviděla rodila jsem před měsícem po 4 ,,nebála jsem se ,, dokonce 100% více připravená než na první tři,,,, zhasla jsem jak svíčka ,, není to jen na nás,ale na přírodě a lékařích tisíce porodu a každý bude jiný.
Vědět jak to svinsky bude u 4 bolet a být první mám jedno dítě né 4.
Jediná rada je čekat cokoliv a čekat krutou bolest pokud se zadaří lehký pohodový porod tak člověk bude jen mile překvapený 🙂
Jedině co mně opravdu pomohlo v porodnici vana a vana tam se mi o 1% ulevilo
Dokonce mám ted z porodu trauma vidím těhulku a už se za ni modlím ,aby měla pohodový porod.
Ale jedno je 100% ten prcek stojí za všechnu bolest a člověk musí myslet hlavně na něj ,aby se na svět dostal v pohodě nedoporučuji žádné podpurné léky přijde mi to s němi horší a taky na prcka měli vliv u prvních jsem se na nic nenechala ukecat a vše v pořádku 🙂 Ted mně trápí svědomí,že na po 4 jsem to nedala ☹

marketa11112
27. únor 2016

porod se vydrzet neda. 🙂) co ted 🙂)) ne vazne, ja byla v silnych kontrakcích 12 dni, pak mi rano prskla voda a porodila jsem v deset vecer... 4 hodiny před porodem jsem byla na sale...při hlavni kontrakci enbyl na sale inkubator atym lekaru, takze poordni asistentka ve me malého přidržela se slovy: ted to musite rozdychat, mamino.. rozdychala jsem.. porodila pak az za hodinu... tu si ale nepamatuji uz vůbec..... sranda je, ze mi to bylo fuk.. zajimal me jen maly...2 hodiny po porodu uz jsem stala u inkubatoru...jinak nepamatuji si zadnou bolest, proste nic. rychle to odezni...ted je malému rok a planujeme druhé dite.

marketa11112
27. únor 2016

@andilek84 to ,, zfetovani,, to je presne ... také mam pocit, zejsme byla v jakemsi tranzu a opravdu si vlastne nic nepamatuji..

lomanta
11. bře 2016

Boli to hodně, se začátku jako střevní chřipka, ke konci to je daleko horší. Ale co je podstatné, že víš, že se neděje nic špatného. člověk to hned líp zvládá, když ví, co jde. Usnadnit to jde snad jen dobrou psychikou, ta je podle mě hodně důležitá. Neříkat si, že to nevydržíš, neplakat, nehroutit se, být silná 😉 mě to hodně pomohlo, když už jsem chtěla brečet, nadávat,... že si s tím vůbec nepomůžu. Pro mě ještě horší než bolesti byla únava, to bylo fakt hrozný, chtělo se mi spát, mezi kontrakcema jsem usínala, byla jsem uplně ko - rodila jsem 15 hodin (23 - 14, takže jsem ani nespala). Ten nástřih fakt není cítit, toho se neboj. Spíš to trochu bolí potom, když ty štichy napuchnout, nepomohl mi ani kruh, u jídla jsem stála 😀 ale všechno to kolem porodu se dá zvládnout a brzo se na to zapomene. Zato co jsem zažívala první rok s malym, na to zapomenout nemůžu, byl to horor 😀 😀

beruna84
11. bře 2016

bolí to jak čert, ALE jde to vydržet. Mně u porodu pomohla slova kamarádky: "bolest je přítel, když to bolí, otevíráš se víc a víc a miminko jde k tobě ven". Takže já si při každý kontrakci říkala "bolest je přítel, bolest je přítel.." :D pro mě bylo pak snad horší to hojení. Porod trvá chvíli (i když 24 hodin třeba..) ale víš že bude brzo úleva. Hojení mi přišlo nekonečný, byla sem taková zoufalá, že už nikdy nebudu sedět, chodit.. :D ale i to se překoná! Neboj se nic, sme nějak naprogramovaný na to, abychom to zvládly. Dovnitř to mohlo, ven musí ;)

lucysmidkova
11. bře 2016

Ahoj me to bolelo ale můj porod trval celkove jen 30min ale i tak to bolelo. Byla jsem prvorodicka tak jsem nevěděla do čeho jdu proto jsem i rada ze jsem mela 2 stehy a 30min porod

domca89
11. bře 2016

Prostitutka skončí, díky pracovnímu úrazu, na porodním sále a ptá se: "Pane doktore, co myslíte, bude to bolet?" Doktor: "Nebojte slečno, jak to šlo dovnitř, tak to půjde zase ven." Ona: "A pane doktore, to budu muset zase dávat nohu přes volant?"

gabina_77
19. črc 2018

Porodu jsem se odjakživa STRAŠNĚ bála. Tak moc, že jsem si vždy přála císaře. Nakonec zvítězil rozum nad strachem (asi díky hormonům) a řekla jsem si, že to prostě nějak dám. I tak jsem se strašně bála bolesti a celkově i ponížení, či jak to nazvat. Jsem totiž dost stydlivá, a to, že se pořád ukazujete, je vám vidět úplně vše, klystýr, hekání, hromada krve atd..., to mi moc nepřidávalo. Abych to shrnula - porod samozřejmě fest bolí, ale dá se vydržet. Ono vám ani nic jiného nezbývá 🙂 . Já ho měla svižný a nekomplikovaný, bez nástřihu (natrhla jsem se krásně rovně a pouze z vnějšku). A moc mi pomohl epidurál. Nic nezpomalil, pouze utlumil bolest na snesitelnou míru. Porod trval od první kontrakce 6,5 hodiny.
Jo a předtím jsem cvičila s Epi-No. Nevím, zda pomohlo, ale věřím, že ano.
Takže za sebe můžu říct, že i starší, úzkostlivá prvorodička může mít rychlý a bezproblémový porod 🙂 Dnes, dva měsíce poté, na to dokonce ráda vzpomínám.

Strana
z6