Porod dítěte nad 4,5 kg. Jak jste rodily velké děti?
Ahoj, chci se zeptat, zda jste rodily velké děti přirozeně, indukcí, nebo císařem? Týden před termínem máme 4,5kg a doktoři s tím nic nedělají, je to mé první dítě a ven se mu zatím přirozeně nechce a bojím se komplikací (distokie ramének apod.). Jsem spíš menší, pánev mám podle měření na začátku těhu hraniční podle tabulek pro běžný porod. Těhu cukrovku nemám, takže mi doktor řekl, že to zatím řešit nebude.
@zdravuska1989 Hm, to vypada na nejakej sok. Tezko soudit, jestli psychicky ( jestli treba obava z jehel), nebo fyzicky ( i bych tomu verila). Kazdopadne chapu, to bycj se tez tomu vyhybala obloukem. Akupunkturu an rozjeti porodu, toho bych se bala i tak. Ja myslim, ze to prijde, az to prijde, pokud nejsou zdrav.problemy, tak proc to hrotit...
@zdravuska1989 tak to je mi líto. Já nikdy před tím ani potom na akupunkture nebyla. Hrozilo mi vyvolávání, takže mi to přišlo jistější než nějaké teplé vany a svaraky (i když ty jsem si taky dávala 😂) a v pohodě. Napichla mi asi osm bodů (4 dvojice) a občas těma jehlama zakvedlala, což bylo trošičku bolestivé, ale žádná hrůza. A pak jsem ještě dostala moxovaci tyčinku na doma, kterou jsem si nahrivala malíček u nohy. Jestli jsem to dobře pochopila, tak se stimulují body močového měchýře, který pak "zatlaci" na delohu a tak začne porod (praskne voda). Paní mi říkala jak to bude a že do 48hod určitě porod začne a přesně tak to bylo. Já to pak řekla kámoše která byla ve stejné situaci a i u ní stejný průběh....ale tak diskuze už dost stará, tak to už jsou třeba všechna miminka na světě, ne? 🥳
@20190418 pořád je to úspěšnost 2:1 👍, hlavně já tam byla před X lety, kdo ví jak bych reagovala dnes 🤷♀️
ja mela u prvni dcery ze screeningu riziko rustove retardace, rikali, ze budou radi, kdyz bude mit 2,5kg-max 3, ale posledni ultrazvuk jsem mela ve 20.tydnu cca ten velky a tam rekli, ze ma kilo a pul a vic uz se neresilo!!! porodila jsem 4kg dite s hlavou 38cm a z druheho mam taky strach teda, ze bude vetsi.

@kaja2016 já taky ne, při tom se mi hůř dýchalo a trepaly se mi končetiny a asi po 15min co jsem vylezla na ulici jsem omdlela, naštěstí se mnou tenkrát byla mamka takže dobrý, ve spitale kapacka, 24h pozorování, žádná tragédie, ale už jsem neměla odvahu to někdy zkusit, tím tuto metodu v žádném neodsuzuju 😎 😉