icon

Porod doma?

kacasa
26. led 2017

Mám dvě děti..již velké .. Znovu jsem se vdala a zvažujeme miminko..Tedy..spíše já zvažuji, manžel moc chce. První porod byl nic moc..ale tak v normě..druhý strašný. Navázání kontaktu s dítětem..v ani jednom případě..ihned odneseny. Přístup v porodnici, zákroky..všechno špatně..málá se narodila v ohrožení života.. prostě porodnic a doktorů...a jakýchkoliv zásahů..a hlavně hnusné arogantní chování..toho všeho mám plné zuby..a tehdy po porodu jsem prohlásila..že už děti nikdy nechci.. Vydrželo mi to 10 let a teď tedy váhám... Chtěla bych rodit doma..v klidu..s někým, s kým se budu znát, on bude znát mě a proběhne vše v klidu..Ale díky otřesným zprávám v TV mám i přeci jen obavy.
Kdo rodil doma? jaké to bylo, jak postupovat?
Podotýkám..ještě nejsem ani těhotná..jen to plánuji..ale je to pro mne tak bolestivé a důležité, že to řeším už teď 🙂

megynka13
27. led 2017

@panickatlamicka Upřímně, mě nějaké statistiky ani bláboly z internetu nezajímají. Doktor je prostě doktor a žádná "porodní bába" ho v tomhle nenahradí. A nejen samozřejmě to, ale i fakt, že kdyby se něco stalo, v nemocnici jsou prostě přístroje a vše, co bude potřeba. Zvracela bych z těhle "přírodních" názorů.

jani79
27. led 2017

Když jsem se připravovala na třetí porod, tak jsem koketovala s myšlenkou rodit doma s PA, a když už ne doma, tak jsem si přála rodit ambulantně. Říkala jsem si, že dva porody jsem zvládla bez komplikací, byly rychlé, tak jsem neviděla důvod, proč by zrovna mě mohly potkat nějaké komplikace. Potřetí jsem rodila v nemocnici, neplánovala jsem to, bylo to dřív, tak nebylo co vymýšlet. Při porodu u mě došlo k multiorgánovému selhání a málem jsem vykrvácela. Zachránilo mě dobře vybavené ARO a rychlý přesun. V domácím prostředí by to nebylo možné, a kdybych rodila doma, tak jak jsem si to představovala, tak bych tady už pravděpodobně nebyla. Asi to byla lekce právě pro mě, velkého zastánce alternativních porodů a porodů doma. Teď už každému říkám, doma v žádném případě, nikdy nevíš co se může během chvilky stát. Statistiky, které obhajují domácí porody vypadají skvěle, ale na druhou stranu si musíme uvědomit, že doma nerodí ženy, které mají riziková těhotenství, nebo komplikace,

megynka13
27. led 2017

@jani79 Přesně, krásný (s nadsázkou samozřejmě řečeno) příklad z osobní zkušenosti.

dzungala
Autor odpověď smazal
mruk
27. led 2017

@kacasa Upřímně, myslíš že kdybys dítě rodila doma bez léků, že by nebylo přidušené a nemělo obtočenou pupeční šňůru kolem krku? Pravděpodobně by bylo vážně poškozené, ne li mrtvé. Myslím že porod doma je šílený hazard, obvzlášť teď, kdy zdravotnictví pokročilo a můžeš si vybrat se spousty poloh a pomůcek ale stále máš vedle sál a doktory, kteří jsou připraveni na případný problém, ne-li akutní císař....Já bych neriskovala...

dzungala
Autor odpověď smazal
panickatlamicka
27. led 2017

@megynka13 tak kazdy zvraci z neceho jinyho...mne je treba na bliti z rodicu, co biji sve deti. napriklad. btw ono slepe verit doktorum je dost zpatecnicke. to jako bys tvrdila, ze kazdy pravnik je dobry a oduvodnila to poukazanim na jeho titul judr.

mruk
27. led 2017

@jani79 Mrzí mě, že jste měla takové komplikace. Mám manžela anesteziologa a tak moc dobře vím, že i u na první pohled úplně zdravých maminek s bezproblémovým těhotenstvím pak měli vážně hodně práce aby maminku nebo miminko zachránili. Docela časté je to co píšeš, nebo když se rodí placenta ale tělo samo nezačně stavět krvácení z dělohy... pak mi muž říkal, že té paní museli dát 7 litrů krve... a tyhle komplikace rozhodně nebyly vinou lékařů, prostě se to občas stane - i když se to stane v nemocnici tak je to hodně kritická situace, doma by to bylo rychlé (ale bohužel se špatným koncem). Proto já, jako žena lékaře budu rodit v nemocnici a věřte mi, že bych byla docela ráda, kdybych skoro všechny lékaře a sestry neznala a nechodila s nimi na pivko - když vám pak tito lidé dělají třeba revizi, nebo vás rodí, tak to není úplně příjemné 😀

netopejr
27. led 2017

@jani79 Doma se rodí az v terminu, k předčasnému porodu domu by PA nesla a nic jinýho než emocnici nedoporučila. Zase srovnavate dve nesrovnatelné veci, porod doma v terminu a porod nedonoseneho dítěte. Z čehož plyne akorát to, ze o podmínkách domácího porodu nic nevíte.

panickatlamicka
27. led 2017

Blinky blinky 😀 hele off topic: na konkurencnim epipinu byla jednou uzivatelka, co bylo na ni videt, ze cte jen nadpisy k diskuzim. takze treba jen zaznamenala v textu ,,neockovani" a uz to ficelo. 😀 b @dzungala

dzungala
Autor odpověď smazal
megynka13
27. led 2017

@panickatlamicka No a mě je zas na blití z těch, co mají výchovu "ať si můj miláček dělá co chce" a podle toho to pak vypadá. Jste fakt k smíchu ;)

dzungala
Autor odpověď smazal
panickatlamicka
27. led 2017

Hele nevim, ale zitra tam je Sestej smysl. Coz je ale vlastne v mym pripade jedno, bo koukam na Okupaci. @dzungala
@megynka13 to vis ze jo...jsi nejlepsi a mas ve vsem pravdu. Mej se hezky.

dzungala
Odpověď byla odstraněná
netopejr
27. led 2017

@dzungala Ty ses tak desne zaujata, Ty by sis třeba kupní smlouvou na barak nenechala napsat od Andrey?

jani79
27. led 2017

@netopejr kdybych nerodila dřív rodila bych doma, tím jsem chtěla říci, že bylo štěstí, že to přišlo dřív, jinak by to dopadlo jinak. Znám spoustu holek, se stejnou komplikací, které rodily v termínu. Vím, co srovnávám..

dzungala
Autor odpověď smazal
netopejr
27. led 2017

@dzungala Promiň, myslels jsem Veresovpu, ale je jen Mgr. No ale stejne kupní smlouvu by dst mohla, když ke právnička, ne?
Zvlášť jestli to da podobne jako nekteei ucitele, češtiny,sic!, shodu podmetu s přísudkem, mohlo by to byt fajn.

dzungala
Autor odpověď smazal
netopejr
27. led 2017

@dzungala Nemůžeš miz na sebe takový nároky, když Te rodila matka a ne lékař!

netopejr
27. led 2017

@dzungala S tou Andreou to zas nemám ja.... (taky me rodila matka)

Nebo se.megynka jmenuje Andrea zlekla se?

dzungala
Autor odpověď smazal
kacasa
autor
Odpověď byla odstraněná
jani79
27. led 2017

@netopejr a ještě teda, když soudíte, že o podmínkách domácích porodů nic nevím. Jak dlouho se zajímáte o domácí porody? já 13 let, a vy? u kolika domácích porodů jste byla přítomna, já u 3 v průběhu deseti let, a vy? Že se zastáváte domácích porodů, tomu rozumím, já jsem dlouho nebyla jiná, patřila jsem k jeho velkým propagátorům, ale musím říct, že vaše arogance mě trochu překvapuje

netopejr
27. led 2017

@jani79 jaká arogance?

panickatlamicka
27. led 2017

@netopejr a ja zas myslela, ze tou Andreou myslis me a marne jsem v tom hledala logiku. 😀kdyz jsem v tom logiku nenasla, rekla jsem si, ze mas mozna preklep a myslis Andreje (Babise) a to uz jsem s hledanim logiky byla v p*deli uplne. 😀 😀

netopejr
27. led 2017

@dzungala To bylo k tématu.mek

netopejr
27. led 2017

@panickatlamicka mam záchvat, beru pauzu.. 😂😂😂

alicesky
27. led 2017

Ahoj, už to tu padlo x krát, také naprosto chápu ty pocity, měla jsem taky fantazie (a několik snů :D) že rodí doma a je to nádherné, nakonec jsme se díkybohu dohodly s PA (která byla kvalifikována vést porod ve vybrané porodnici) že to dáme v porodnici, a to nás zachránilo dost možná obě. Za mě jedině s PA, která porod povede a v porodnici (pro jistotu) ale přátelské, kde budou respektovat porodní přání a zbytečně nezasahovat. U mne kdyby použili obvyklý intervenční přístup, tak dost možná nemám krásnou zdravou dceru, kterou díky nebesům a PA (no a taky trochu moderní medicíně :D) mám. Takové porodnice již dnes existují. Hodně štěstí.

Strana