Porod pomocí vakua - zvonem. Neublížilo to malé?

katynaa
22. pro 2007

Mela jsem tezky porod, male pomohli na svet vakuem. Pristrojem se ji prisali na hlavicku. Docela se obavam, jestli ji tento tezky porod nejak neublizil.
Zazily jste to taky?

maart
22. pro 2007

Ano Katynaa, memu prvnimu klouckovi pan doktor musel pomoct ven timto zpusobem....hlavicka nebyla proste dobre "u vychodu", takze mu museli vakuovou pumpou (ci jak se tomu presne rika 😕 pomoci....taky jsem se toho obavala, ale nebylo to vubec nic strasneho, naopak pro mne fantasticka uleva, protoze kluk hned vylezl ven. Na hlavicce mel malou boulicku, ale opravdu uplne malinkou - do par hodin uz to bylo pryc. Miminku to vubec neublizilo, krasne papal a pribiral a ted uz je z neco sikovny, zdravy a chytry 6-ti lety kluk. Druhy kloucek se narodil uplne bez teto pomoci.

pe33
24. bře 2011

@maart chtěla jsem se zeptat v jaké fázy hlavičky v bříšku se nasazuje zvon na hlavu dítěte?

maart
25. bře 2011

@pe33 ....jestli si dobre pamatuju, tak uplne na konci, ve fazi tlaceni, kdyz bylo jasne, ze ho sama "nevypudim" 😀 ....jeeeeeje, to je ale stara otazka....ted mam ke klukum jeste dcerku a ta se taky narodila normalne. Sice opet vyvolavany porod, ale prirozeny. Bez zasahu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru