icon

Porod v této době. Jsou nějaké změny nebo omezení v nemocnicích?

daisy81
26. únor 2021

Ahoj.chtěla bych se zeptat,kdo letos rodil.Jsou nějaké změny v nemocnicích nebo omezení?

danvitka
26. únor 2021

Já jsem po porodu/potratu před 4 dny. Testovali mě při přijetí na covid. Aby věděli zda někde odizolovat, či dát s někým na pokoj. Respirátor jsem měla pořád za ušima a když někdo přišel tak jsem nasadila. Jinak v těch největších bolestech mi sestra říkala ať se na to vyprdnu a ten respirátor si nedávám. Jedli jsme na pokojích, což byla paráda, vše nám donesli a odnesli. Jinak by se chodilo úplně jinam přes chodbu, což ocení hlavně nastřižené maminky. Bez manžela a návštěv samozřejmě. Toť vše. Jak je to s miminkem ale nevím. Zda je testují nebo tak. Jo a taky dřív propouštějí. Když jsem rodila naposled tak se prostě propouštělo ve všední den ráno. Teď jsem si řekla že chci v 20:00 večer domů plus další tři maminky a normálně nás pustili.... Takže za mě v této době je to mnohem víc na pohodu než dřív...

daisy81
autor
26. únor 2021

@danvitka děkuji za odpověď a je mi líto jak ti to dopadlo

michaela666
26. únor 2021

Na příjmu mi udělali test na covid, rouška byla potřeba jenom při opuštění pokoje nebo když přišel někdo z personálu za námi. Snažili se dávat maminky na pokoje po jedné, ale porodní sály každý den plné, takže nakonec jsem dostala super spolubydlící... Zákaz návštěv mi vůbec nevadil. Když mi říkala kolik lidí by za ní chodilo, tak jsem byla ráda za klid.

any2any
26. únor 2021

Rodila jsem 8.2. ve Vyskove, na prijmu mi udelali test na covid (manzelovi ne), sla jsem rovnou na porodni sal, i s manzelem. Manzel mel celou dobu rousku, jinak zadna omezeni nebyla.
Pokoj, mela jsem.nadstandard, manzel.za.mnou mohl, navstevy ne.

elyey
27. únor 2021

Po nás chtěli na přelomu roku po obou respirátor, já měla mít roušku na konec porodu. No, jako přítel ho měl, ale já ho pak sundala. Dejchat mi správné nešlo ani bez něj. Návštěvy žádné, maximálně donést věci před oddělení. Na pokoji jsme byly dvě, v den kdy jsem odcházela, přivezli třetí maminku. Testy měly jen plánované příjmy, my co přijely, že jsme začaly rodit jsme testovaný nebyly. Ale už to budou taky dva měsíce a všechno se furt mění.