icon

Porod ve 36. týdnu. Máte zkušenost?

carolinam89
27. srp 2025

Zdravím je tu nějaká maminka která rodila v 36 týdnů ? Jaký byli postupy s miminkem ? Jak porod probíhal??

slunea
27. srp 2025

@carolinam89 rodila jsem 35+0. Porod probíhal standardně, akorát mi před porodem kvůli té nedonošenosti vnutili kapačku s antibiotiky. Hodinu po porodu dítku kontrolovali krev. Vyšla špatně (hypoglykémie), tak šlo na intermediární oddělení na kapačku. Ale bylo to po víc jak 2h od porodu. Kdyby byl ok, tak jdeme na standardní oddělení. Jednou za námi přišla fyzioterapeutka, aby mi ukázala handling. A měla jsem mu dávat vit. B6. A chodili jsme na kontroly na neurologii, jinak nic.

alice180
28. srp 2025

Naše malá se narodila 35+0, sekcí (KP). První den byla V inkubátoru. V porodnici jsme byly 9 dní než nabrala. Po propuštění a návštěvě pediatra jsme byli odeslány do další nemocnice kvůli žloutence. Takže se svítila asi 16 hodin a pak už domu. Ze začátku byla na umelym mléku, pak kombinace kojení a umělého mléka. Pak už jen kojení do dvou let. Brala dvě kapky Vigantolu. V tom prvním roce ještě myslím půl roku listovku a železo. Byla sledována do roka v poradně pro předčasne narozené. I naše doktorka si ji více hlidala. Chodila na rehabilitace, kvůli podpoře v lezení atd.

mabs
28. srp 2025

Porod byl hodně rychlý, byla jsem potrhaná. Syn měl dobré skóre a vysokou váhu, měla jsem ho normálně hned u sebe.

gbp
28. srp 2025

@carolinam89 Moje taky 35+0, porod dobrý, cca 7 hodin od prasklé vody. Daly mi ji pochovat a hned odnesli. Měla dobrou váhu 2500 g, ale měla žloutenku. Byla v inkubátoru a musela se dokrmovat, na kojení vůbec neměla sílu, jen spala. Rozkojila sem se až doma, kojila se do dvou let. Jinak žádné problémy neměla.

anonym_231ffa
28. srp 2025

Porod 35+6, 2,4kg. 4 dny v inkubátoru a po dalších 3 dnech propuštění. Problémy jsem si s ní zažila, ale vývojově byla v pořádku.