icon

Porod většího miminka ze zadní pozice. Máte zkušenost?

janule1940
2. lis 2019

Dobré dopoledne,rodily jste některá větší miminko ze zadní pozice,tj.miminko zádíčky k páteří maminky?Jak porod probíhal?Mám odhad velikosti miminka utz na konci 36tt 3100g.Na váze se s lékařem nezávisle shodla i komunitní PA pohmatem,takže se asi nesekli.Navíc se miminko tento týden otočilo z levé přední polohy,kde bylo celé těhu, do pravé zadní.Prosím o zkušenosti s porodem,co pomohlo,jak dlouho trval atd.Na otočení zpět dopředu cvičim kočičí hřbety, kolenoprsni pozici,manžel uvolňuje vazy šátkem,sedavam v mírném předklonu,spím jen na bocích.Pokud máte ještě nějaký tip,jak miminko otočit zpět,tak budu ráda.Díky.

daasqua
•
2. lis 2019

Taky jsem měla holku zády k mým zádům (celé poslední měsíce) a nic ji nepřinutilo se otočit, asi měla své důvody 🙂 Taky jsem zkoušela kočičí hřbety, spát na pravém boku, být na kolenou... Myslela jsem, že kvůli tomu budu rodit dva dny a nakonec to bylo rychlé, akorát byly navíc křížové bolesti. Ve finále jsem byla na pravém boku a až na dotlačení na zádech (což mi nevadilo), holka to stejně vzala hopem a žádná zdržovačka s natáčením ramínek 😀 Ale nebyla tak veliká, tak to šlo rychle. Takže třeba to nebudeš mít taky tak "hrozné".

janule1940
autor
•
2. lis 2019

@daasqua a kolik nakonec měla váhu po porodu?

madbetka
•
2. lis 2019

První dcera byla ve stejné poloze, navíc šla rukou napřed a měla šňůru kolem.ramen, takže ji to tahalo zpět. Rodila jsem od prasknutí vody (kdy zároveň okamžitě začaly kontrakce) 9,5h, přičemž tlačila jsem zhruba hodinu a půl. Pak mě nastřihli a udělali jí místo a byla venku hned. Váha 3570g, takže žádný drobeček.
Celkově byl ten porod úplně v pohodě 🙂

viki999
•
2. lis 2019

@janule1940 U mě odhad původně nebyl nijak velký, vypadalo to na standard dítě.. celou dobu byl taky zady k zadum..
Voda praskla po půlnoci, malý se narodil v 7.12, ovšem VEXem, v porodnich cestach se zasekl - nebylo divu, měl nakonec 4350g.
Malymu je teď 14 měsíců, z porodu už jsem se trochu oklepala, ale že bych pomyslela na druhe, to zatím nepřipadá v úvahu.

daasqua
•
2. lis 2019

@janule1940 Měla jen 3,2 kg, takže nic velkého 🙂 Ale tím, že se jakoby nepootočila, když šly ramínka, to bylo jako "větší" dítě. A šlo to rychle a bez problémů. Ono to mimčo bude vědět, co dělat 😉 Jedinou větší práci bude mít v první době porodní, aby se víc pootočilo, takže jedině možná to bude trvat déle.
Mně praskla voda v 8 ráno a před 9 hodinou už byla venku... druhá fáze trvala maximálně 15 minut. První fáze tak od dvou rána.

dandaa
•
2. lis 2019

Syn měl levé zadní postavení, což je prý komplikované a dozvěděla jsem se to pořádně až při porodu. Odhad byl původně vyšší než porodní váha. Každopádně mi doma praskla voda,první kontrakce přišla cca po 12h a syn se narodil až po dalších 24h od první kontrakce. Porod byl náročný především kvůli ohromné únavě a syn nerotoval, do toho mi odeznívaly kontrakce takže jsem ho z posledních sil vytlacila ven, což trvalo asi hodinu. Nemít svoji PA tak bych nakonec skončila na CS, ona mi se vším moc pomohla.

fouskovi
•
2. lis 2019

Taky jsme měli odhad 3,8 kg a syn měl 3190 g je to opravdu jen odhad u nás od prasknutí vody do půl hodiny venku nejhorší byly asi vytlačit ramínka malej strašně spěchal takže mě slušně potrhal ono se to dá ale je to náročnější