icon

Porodit a hned domu?

dagmarj
11. pro 2016

Ahoj maminky, chci se zeptat jestli je tu některá z vás co porodila a nenechala se hospitalizovat a šla s miminkem po porodu za 2h domu? Já to zkoušela u druhého ale decka sestra mi řekla, že ať klidně jdu ale miminko tu zůstane. Tak jsem to zavrhla. Ale pak mi někdo říkal, ze mi bránit nemůžou. Pak taky nesouhlasím s tím, aby dítěti až se narodí brali odběry z patičky a v případě žloutenky i z hlavičky. Viděla jsem to u obou děti a bylo to strasny. Hlavně mi to přijde zbytečný a pak zase že pokud tyto odbery nebudou ta mě dítě nevezme žádný decky dr. Ale přece na tom nezáleží a dr me nemůže je tak odmítnout. Jaký na to teda máte názor. Nechci být prudici matka ale zaběhlý systém mě nezajímá.

Strana
z6
kika_21
15. pro 2016

Asi to chce mluvit, s lékaři se domluvit, žádat vysvětlení, rádi vyhoví-většinou.Opravdu máme péči, o které by se jinde ani nesnilo.Máme v tom štěstí.

lucajda17
15. pro 2016

Celkem by mě ještě zajimalo,když autorka nebyla na cukrovce ani na genetice,jestli by po dvouch hodinách po porodu odcházela domů sama nebo s případně postiženým dítětem,když odmítla genetiku.

kituska20
16. pro 2016

@lucajda17 proč by měla mít postižené dítě?

eficenka
16. pro 2016

@lucajda17
odmítla jsem test na cukrovku, vyšetření krve také, pouze jsem si připlatila za podrobný UZ, aby se případně odhalily vady srdce, mozku atd
a šla po porodu domů 🙂

craki
16. pro 2016

@lucajda17 Proc by nemohla? Pokud nic nemaji v rodine? Vim ze tehotenska cukrovka neni dedicna, ale na ni by se prislo uz v prubehu tehotenstvi a resila by se... Testem se ji da jen predejit.

alicesky
16. pro 2016

@racerunner Myslím, že tohle srovnání je zcela zavádějící, očkování by se mělo řídit rizikem spojeným s onemocněním a pravděpodobností jeho výskytu vs. rizikem spojeným s očkováním. Naopak ženy rodí všude stejně, v lepších či horších podmínkách, ale třeba jak souvisí podávání umělého oxytocinu, to, že normální těhotenství trvá 38-42 týdnů (nikoli 40 t jak se tu běžně "věří") s tím, zda je matka v Americe, Asii nebo Evopě, opravdu nevidím...

racerunner
16. pro 2016

@alicesky myslet si můžeme každá , co chceme, zrovna my dvě asi nejsme ani jedna odbornicemi na očkování, že? nebo se pletu? Názor mít můžeme také každá jiný a vůbec to není špatně. Ale ta doporučení očkovat proti nemocem, které jsou u nás zavedeny v očkovacím kalendáři, WHO ve standardech má pro celý svět (ony totiž jsou globálním problémem) , stejně jako doporučení pro perinatální péči. Jedno se ale do argumetací hodí, druhé ne. Jasně že japonskou enefalitidu u nás očkovat nebudeme, když tady není, právě proto, že ty stanovy nejsou zavazující. Stejně jako si gynpor společnost myslí, že porod doma je v podmínkách dojezdnosti RZP 20min hazardem , kdežto Holandsko s dojezdností 5min dává tomuto způsobu zelenou. Jen příklady, nesoudím názor na očkování a sama si uvědomuji, že porodníci v ČR mají co zlepšovat. Upozornila jsem jen na to, že některé argumentace jsou momentálně moderní , protože se zrovna hodí.

alicesky
16. pro 2016

@racerunner Já už opravdu nebudu plevelit diskuzi o ambu porodu očkováním. Na toto tíma se lze dohadovat s jinými jinde 🙂 Omlouvám se ostatním, že jsem reagovala...Ano, dojezd 5 min je úlně jiné kafe než 20, což je - naprostý souhlas - velký hazard. Mmch bylo to o ambulantních porodech, tedy když matka do té porodnice dojede 🙂)) Přeji hezký den 🙂

akankeo
16. pro 2016

@kituska20 protože náhoda je blbec, proto se ty testy na vzácné metabolické poruchy a podobné dětem dělají, já bych to například odmítla pouze tehdy, pokud bychom s manželem měli udělanou genetiku a tudíž bych věděla, s čím vším se naše děti mohou narodit a s jakým rizikem... S cukrovkou je to stejné, například známá zcela zdravá u prvního neměla nic, u druhého dítěte si nakonec musela píchat inzulín a porodila předčasně kvůli preeklamsii v souvislosti s tou cukrovkou. V její rodině na to žádná žena netrpěla a doktorka ji jako mladou bez indikace na testy neposlala, přišlo se na to, až když byly závažné zdravotní problémy... Tohle jsou prostě nekonečné diskuse, kdo měl v těhotenství či při porodu nějaké problémy, je za tu péči rád, kdo je neměl, tomu se zdá být zbytečná buzerace...

racerunner
16. pro 2016

@alicesky Jasný,hezký den i celé Vánoce, též se omlouvám , rozhodně to neměl být žádný osobní útok. Někdy se nechávám unést, protože mě profese nutí být tak trochu "na obou stranách" , ale hádat jsem se neměla v úmyslu.

alicesky
17. pro 2016

@racerunner Nápodobně 🙂 Myslím že být na obou stranách je dobrá věc a nic není černobílé ;)

Strana
z6