Porodit a hned domu?
Ahoj maminky, chci se zeptat jestli je tu některá z vás co porodila a nenechala se hospitalizovat a šla s miminkem po porodu za 2h domu? Já to zkoušela u druhého ale decka sestra mi řekla, že ať klidně jdu ale miminko tu zůstane. Tak jsem to zavrhla. Ale pak mi někdo říkal, ze mi bránit nemůžou. Pak taky nesouhlasím s tím, aby dítěti až se narodí brali odběry z patičky a v případě žloutenky i z hlavičky. Viděla jsem to u obou děti a bylo to strasny. Hlavně mi to přijde zbytečný a pak zase že pokud tyto odbery nebudou ta mě dítě nevezme žádný decky dr. Ale přece na tom nezáleží a dr me nemůže je tak odmítnout. Jaký na to teda máte názor. Nechci být prudici matka ale zaběhlý systém mě nezajímá.
Celkem by mě ještě zajimalo,když autorka nebyla na cukrovce ani na genetice,jestli by po dvouch hodinách po porodu odcházela domů sama nebo s případně postiženým dítětem,když odmítla genetiku.
@racerunner Myslím, že tohle srovnání je zcela zavádějící, očkování by se mělo řídit rizikem spojeným s onemocněním a pravděpodobností jeho výskytu vs. rizikem spojeným s očkováním. Naopak ženy rodí všude stejně, v lepších či horších podmínkách, ale třeba jak souvisí podávání umělého oxytocinu, to, že normální těhotenství trvá 38-42 týdnů (nikoli 40 t jak se tu běžně "věří") s tím, zda je matka v Americe, Asii nebo Evopě, opravdu nevidím...
@alicesky myslet si můžeme každá , co chceme, zrovna my dvě asi nejsme ani jedna odbornicemi na očkování, že? nebo se pletu? Názor mít můžeme také každá jiný a vůbec to není špatně. Ale ta doporučení očkovat proti nemocem, které jsou u nás zavedeny v očkovacím kalendáři, WHO ve standardech má pro celý svět (ony totiž jsou globálním problémem) , stejně jako doporučení pro perinatální péči. Jedno se ale do argumetací hodí, druhé ne. Jasně že japonskou enefalitidu u nás očkovat nebudeme, když tady není, právě proto, že ty stanovy nejsou zavazující. Stejně jako si gynpor společnost myslí, že porod doma je v podmínkách dojezdnosti RZP 20min hazardem , kdežto Holandsko s dojezdností 5min dává tomuto způsobu zelenou. Jen příklady, nesoudím názor na očkování a sama si uvědomuji, že porodníci v ČR mají co zlepšovat. Upozornila jsem jen na to, že některé argumentace jsou momentálně moderní , protože se zrovna hodí.
@racerunner Já už opravdu nebudu plevelit diskuzi o ambu porodu očkováním. Na toto tíma se lze dohadovat s jinými jinde 🙂 Omlouvám se ostatním, že jsem reagovala...Ano, dojezd 5 min je úlně jiné kafe než 20, což je - naprostý souhlas - velký hazard. Mmch bylo to o ambulantních porodech, tedy když matka do té porodnice dojede 🙂)) Přeji hezký den 🙂
@kituska20 protože náhoda je blbec, proto se ty testy na vzácné metabolické poruchy a podobné dětem dělají, já bych to například odmítla pouze tehdy, pokud bychom s manželem měli udělanou genetiku a tudíž bych věděla, s čím vším se naše děti mohou narodit a s jakým rizikem... S cukrovkou je to stejné, například známá zcela zdravá u prvního neměla nic, u druhého dítěte si nakonec musela píchat inzulín a porodila předčasně kvůli preeklamsii v souvislosti s tou cukrovkou. V její rodině na to žádná žena netrpěla a doktorka ji jako mladou bez indikace na testy neposlala, přišlo se na to, až když byly závažné zdravotní problémy... Tohle jsou prostě nekonečné diskuse, kdo měl v těhotenství či při porodu nějaké problémy, je za tu péči rád, kdo je neměl, tomu se zdá být zbytečná buzerace...
@alicesky Jasný,hezký den i celé Vánoce, též se omlouvám , rozhodně to neměl být žádný osobní útok. Někdy se nechávám unést, protože mě profese nutí být tak trochu "na obou stranách" , ale hádat jsem se neměla v úmyslu.
@racerunner Nápodobně 🙂 Myslím že být na obou stranách je dobrá věc a nic není černobílé ;)

Asi to chce mluvit, s lékaři se domluvit, žádat vysvětlení, rádi vyhoví-většinou.Opravdu máme péči, o které by se jinde ani nesnilo.Máme v tom štěstí.