Porodní kontrakce - bolesti, jde o totéž?

milerka30
31. bře 2015

Zdravím všechny zkušené maminky. Chtěla bych se zeptat, jestli děložní kontrakce, stahy jste měly vždy doprovázené součastně i bolestmi? Jsem už po termínu porodu, dnes jsem měla v poledne kontrolu, pásy, ale rovněž se od ráda začalo něco dít. Hodně a často tvrdlo bříško, vždy to cca po minutě povolilo. To mě ale nebolí, je to nepříjemné, tlačí to, ale nebolí. K tomu se přidaly nepříjemné křečovité bolesti v oblasti podbřišku, řekla bych v oblasti čípku. Řekla bych píchání až křeče(výraznější při pohybu) k tomu občas mírné bolesti v kříži. V nemocnici mi naměřili "slušné" kontrakce, ale podle vyšetření porodní cesty nejsou připravené. Doktor řekl, že u prvorodičky může být nástup porodu dlouhý, že se to může rozjet za hodinu, zítra nebo také ustat. Ptala jsem se, co tedy mám hládat, čeho že se zkracuje interval. Prý děložní kontrakce, stahy - na omak jasné tvrdnutí bříška. Dá se tedy říct, že u opravdového porodu jsou právě tyto kontrakce i bolestivé narozdíl od "poslýčků"? Nyní se objevilo i mírné špinění. Sestra ale říkala, že mám dorazit jen při krávácení, prasknutí vody, nebo silných bolestech, u kterých už "to nebudu moci vydržet".

lv
31. bře 2015

řekla bych, že se ti to rozjíždí 🙂 kontrakce - tedy to ztvrdnutí břicha, bolesti fole a v zádech..no a na tvou otázku, jestli jsou kontrakce bolestivé - každá to má trochu jinak, prvně to taky bylo jak píšeš, později co stah to bolest. Držím palce!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru