Preindukce a indukce, co to znamená?

nelushka1
27. čer 2016

Ahoj všem mam otazku. Dneska jsem byla u dr a ta mi řekla že přenáším ( dnes jsem 40+3) a ze ve čtvrtek 30.června kdy mám termín porodu podle ultrazvuku ze mam dojít a ze pokud se to nijak nepohne a budu porad na jeden prst tak mi udela preindukce a v patek indukci. Co to znamena? Že by si li mě už ve čtvrtek nechali v porodnici a vyvolali porod? Děkuji za odpověď 🙂

mika251
27. čer 2016

@nelushka1 pokial mas teprve vo štvrtok TP tak rozhodne ešte neprenasas! Tehotenstvo trvá 41-42 týždňov, mas ešte minimálne týždeň po TP čas aby sa pôrod rozdiel prirodzene. Vyvolávať deň po termíne pokial je inak všetko v poriadku mi príde fakt zbytočne 😕

lenkalenulka
27. čer 2016

Pokud nemas komplikace klidne si pockej do 41+1 tt 😉 ja jsem prvni dcerku rodila po indukci 40+5 tt ( mela jsem vysoky tlak a byla dost otekla) a uz jsem sama chtela vyvolani bala jsem se o malou.. A druhe tehu jsem dcerku zase prenasela ale vse bylo bez komplikaci tak vyvolavali 41+1 .. Chtela jsem vzdycky zazit takovou tu klasiku kdy to prijde samo nekde vklidku doma ale bohuzel muj " mamahotel" se holkam libil 😀 mmch ani ricinovy napoj mi u druhe nezabral

nelushka1
autor
27. čer 2016

No mě právě řekla dr ze uvidíme ve čtvrtek a ze bud uděláme tu preindukci ve čtvrtek a indukci v patek a nebo to necháme na 4.července a to je v pondělí.

soyevita
29. čer 2016

@nelushka1 No tak to mi přijde hodně zvláštní ,že pokud máš zítra datum podle ultrazvuku,že Ti chtějí vyvolávat porod preindukcí.A to máš nějaký problém?

nelushka1
autor
29. čer 2016

@soyevita právě že nemám. Jen jsem na jeden prst. Čipek mam celej.

soyevita
29. čer 2016

@nelushka1 Takže jestli to dobře chápu,tak Ti zítra udělají Hamiltonův hmat

mika251
29. čer 2016

@nelushka1 pokiaľ si na jeden prst a čípek máš celý, a nemáš žiadne problémy, tak by som vyvolávanie deň po termíne rozhodne odmietla. Jednal ešte telo vôbec na pôrod nie je pripravené, takže po vyvolávačke budeš mať silné kontrakcie, a pekne si to celé odtrpíš, kým sa celá otvoríš. Ja by som do toho určite nešla a nechala na bábätku, kedy sa rozhodne prísť na svet.

Inak, @soyevita, preindukcia neznamená Hamilton, preindukcia je zavedenie čípku na dozretie pôrodných ciest. Väčšinou sa robí 24 hodín pred samotnou indukciou.

lenkalenulka
29. čer 2016

@soyevita preindukce je vyvolani bud hamiltonem nebo rovnou davaji tycinku na dozrani cipku nebo gel s prostagladiny pak hodnoti zda se nalez zmenil pote podl nalezu daji bud tabletu nebo prasknou vodu zalezi na nalezu

lenkalenulka
29. čer 2016

@nelushka1 mrkni tady je to popsano strucne 😉 http://www.babyweb.cz/prenaseni-vyvolavany-porod

soyevita
29. čer 2016

@lenkalenulka Diky za informace,jsem zase chytřejší🙂

granda
29. čer 2016

Nenech se ani vyšetřit vnitřně. Je to nebezpečné na infekce. Máš minimálně týden čas být v klidu. Jakou máš nemocnici vybranou?

granda
29. čer 2016

Byla jsem poprvé na vyvolávací a je to hnus!!
Teď vím více a nešla bych nikdy!
Máš čas do 42tt a je normálně i 43 to třeba v UK. A ne vyšetřovat

alboo
29. čer 2016

@nelushka1 byla bych v klidu, žádný vyvolávání... teda pokud je vše v pořádku (dostatek vody, monitor, TK, otoky, GDM)
já porodila až 41+4, jediný, co sem si nechala uděat by zátěžový test, jinak nic a i ten byl až 41+3

willaardonn
29. čer 2016

@nelushka1 ahoj, ma zkusenost s indukci. delali mi ze zdravotnich duvodu preindukci asi 5 dni pred oficialnim TP, byla jsem uplne uzavrena. Preindukce trvala 3 dny - tj. kazde rano mi zavedli tabletku, ktera mi vyvolala nepravidelne kontrakce, vecer zkonstatovali, ze se to nijak nepohlo, takze mi dali injekci, diky ktere kontrakce utlumili a ja se mohla vyspat. Na ctvrty den se zjistilo, ze je mozne udelat indukci - byla jsem konecne malinko otevrena. cely den jsem mela velmi silne kontrakce, strasne pomalu jsem se otevirala, trochu pomohlo prasknout vodu. bohuzel az do vecera jsem se neotevrela dostatecne, malemu se uz nevedlo dobre, takze nakonec jsem skoncila s akutni sekci.

Takze za me - pokud nemas zadny zdravotni problem (na rozdil ode me), tak si myslim, ze indukce a preindukce vubec neni nutna, jenom te zbytecne budou trapit. Kazde telo je samozrejme jine a reaguje jinak, ale u me to byl extra spatny scenar.

granda
29. čer 2016

Já byla zavřená na všechny západy co měli mě tělo. Dali večer tabletu a ráno dvě a kapacku a byl to hnus. Dcera se na mačkání do zavřených cest a ukončilo se to řezem.

Nechoď tam, kde máš čas. Chtějí mít splněny tabulky. Rodit musíš ty a tvé tělo a mít na ví kdy půjde ven. Užívej si to ještě. Pak to je jiný život.
Doktorům o nás nejde a je jim jedno jak tě zničí na duši.
V Anglii se vnitřně ne vyšetřuje. Pochva je nedotknutelna. Bacha na to. A chtěj sterilní rukavice. Mě ublížili moc a moc až jsem získala pocit, že nejsem schopna rodit sama. Vím, že budu 3 těhotná a zvládnu sama porodit dítě.

lenkalenulka
29. čer 2016

Me vyvolavali dvakrat a takova hruza to nebyla.. Prvni porod sel pomaleji (14 hodin) ale vse naprosto v poradku u druheho porodu jsem po druhe tablete mela hrozne silne bolesti ale zase to slo rychle ( necele 4 hodiny) a vse v poradku.. Jedine co mi vadilo bylo zvraceni u obou porodh do toho klistyr a kontrakce to bylo narocne.. Prestoze jsem vzdycky chtela zazit to jak mi doma vklidu zacnou stahy nebo praskne voda uz asi nezaziju ale jsem stastna ze jsem zdrava ja i moje holky 😉 neni se ceho bat..

nelushka1
autor
30. čer 2016

Dekuju všem uvidím co mi dneska řekne dr

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru