Překotný porod. Zažil jste někdo?
Mam za sebou pred par dny. Dcerka je v poradku, ja bez zraneni, jen porad v hlave divna vzpominka na zbesilou jizdu, zbesily prorod a zbesily bolesti.. porad se me to mota hlavou... Zajimalo by me, jestli se vam to taky nejak delsi dobu vracelo a jestli dalsi porod byl nejake normalni delky, ci treba jeste kratsi. Moc dekuju
@bombat Uz jsem porodila tento patek. To bylo u tohohle miminka prave, druha dcerka. Jeste jsem to na koniku neupravovala. Ja nemam zadne zraneni, zadne siti, prave ze..... Tak to jsem sama zvedava, jestli budu mit ten pocit tez 17 let.-) Asi mas pravdu, ze zkratka telo a mozek je naprogramovane na jinou delku porodu a proto je potreba se zpetne s tim nejak popasovat, jde-li to vubec. Rada bych jeste dalsi deti - bude-li se darit a vzhledem k veku by to chtelo relativne brzy a jsem rada, ze je nejaka sance, ze by to nebylo prekotne. To bych asi zvazila vubec do toho jit kvuli bezpeci miminka. A mela jsi tez vetsi bolesti v porovnani s ostatnimi porody? Ja tedy ano, bylo to neco silenyho😀
@joripage Hm, tak to bude asi podobne no.-) Asi jde i o ten adrenalin, ja si z toho porodu pamatuju snad kazdou minutu😁 Ja diky tomu take zjistila, ze rodit se da i bez monitoru, klystyru, kanyly, za chuze😁 a porodila jsem si v poloze dle vlastniho monentalniho vyberu a miminko jsem si vlastne porodila do vlastnich rukou... pac jsem v te rychlosti jednala ciste instiktivne a bylo mi jedno, co si PA mysli. Ale ona byla hodna❤
@kaja2016 Mě to už mezitím došlo, že jsi právě druhé děťátko teď někdy rodila rychle.
No, tehdy, před těmi sedmnácti lety jsem to intenzivně prožívala, tu pocitovou disharmonii, ten nesoulad pocitů, nálad, psychického rozpoložení i fyzického stavu vůči té reálné situaci. Teď na to už jenom vzpomínám a připadá mi to zajímavé o tom přemýšlet, proč to tak bylo. Lidská psychika je velmi jemné soustrojí.
Také jsem po tom rychlém porodu neměla žádné zranění, přestože holka měla 4010 gramů. Bolesti podle mě tehdy nebyly větší než u jiných porodů. Nejbolestivější porod byl čtvrtý, kdy jsem rodila dítě obličejem dopředu, a pak ten pátý, poslední. Já ale ty první tři děti rodila do vody a to je úplně něco jiného, to je procházka růžovou zahradou.
To bylo v letech 2002 a 2003 ve Vrchlabí, tehdy to byla "nejalternativnější" porodnice v Čechách, krátce na to se tam vyměnili lidi a docela se to zkazilo. Byly to krásné, pohodové porody, téměř bezbolestné. Potřetí jsem ještě rodila do vody sama doma ve své vaně, porodní asistentky dorazily až po porodu placenty (špatně jsem odhadla čas kdy je volat), nějak ale z toho, že jsem rodila do vody na rozdíl ode mě nadšené nebyly 😀.
Dneska to jde v Čechách pokud vím jenom v Rakovníku, podmínka je klystýr ☹ . Pak snad ještě někde na Moravě.
@bombat Aha, tak Rakovnik nemame uplne daleko, ale pri prekotnem by se to urcite nestihlo.-) Klystyr by me ani nevadil. S tou vanou chapu, ze asi je slozite ji doma vydesinfikovat. Jsi teda odvazna, ja bych se doma rodit bala. I kdyz urcite to musi byt daleko vetsi pohoda nez rodit vlastne v aute, za pochodu na sal a podobne....To jednoznacne. Moc dekuju za cenne informace!!! ❤❤❤

Muj treti porod byl prekotny, 45 min. Ctvrty porod trval 4 hodiny. Taky jsem cekala, ze to napoctvrte bude jeste vetsi fofr, a nakonec nebyl.