icon

Příznaky porodu, jaký jste měly?

tereza1234566
28. čer 2017

Obnovuji tema. Zdravim holky, mam tri dny po terminu a stale se nic moc nedeje. Az dneska rano me bolelo bricho a mela sem tlaky do bricha. Ale preslo to asi po pul hodine a jinak vubec nic. Jaky jste mely priznaky porodu? A jak jste vedely,ze uz se to blizi ? 🙂

anazuzzuzana
•
28. čer 2017

Já jsem žádnej příznak neměla až do úplnýho konce... taky jsem přenášela a hrozili mi vyvoláním, které jsem za žádnou cenu nechtěla.. takže jsem šla na akupunkturu a mělo se to do 48hod rozjet... 45hod se nic nedělo, navíc před vánoci, takže jsem lítala po dárkách jak šílená... a pak 46hod praskla voda... pak se zase nic nedělo nějakých 10hod a pak první kontrakce a od třetí už pěkně pravidelné, bolestivé a klasika porod. Já vím, že se tomu člověk moc neubrání, ale zkus se moc nepozorovat, dělat cokoliv tě napadne, mimčo v břichu nebude navždy. Ne každej musí mít příznaky, poslíčky atd. Já až do porodu kromě pupku a kopání ani nevěděla, že jsem v tom 🙂

babanci
•
28. čer 2017

Odtekla mi voda. 🙂 A začalo mě šíleně bolet břicho a v zádech. myslím, že se to nedá ani přehlídnout ani rozchodit. 🙂

konidana
•
28. čer 2017

Nevědela jsem to. (ještě 5dní po termínu jsem byla na celodenním výletě) 10 dní po termínu mi večer pomalu začaly kontrakce, nespala jsem kvůli tomu a vzhledem k tomu "přenášení" jsem tušila, že asi někdy brzy budu rodit (nakonec jsem rodila až druhý den v poledne)

lisianne
•
28. čer 2017

praskla mi plodová voda 🙂

marky027
•
28. čer 2017

Mě ráno odešla hlenová zátka a tak do šesti vecer mírný kontrakce potom už začali sílit a chvíli po půlnoci jsem porodila.Voda mi neodtekla tu mi píchli .

lenisek35
•
28. čer 2017

@marky027 Kamarádka rodila teďka v pondělí a měla dost podobné. Chura měla 4hodiny kontrakace po minutě.

hani007
•
28. čer 2017

@tereza1234566 priznaky zadny a zatka mi odesla az v porodnici po 18 hodinach kontrakci po 3 min a plodovku mi museli prasknout. Takze u me to byly jen ty kontrakce. Ale ty se prehlidnout nebo zadpat nedaji tak neboj. Ze uz je to tady poznas zarucene 😅

verus04
•
28. čer 2017

Mně začaly bolesti podobné bolestem při mentruaci..byly čím dál pravidelnější, ale nic hrozného. Nakonec sem začala trochu stresovat, přítel to nevydržel a jeli jsme do porodnice..tam mi řekli, že mám jen poslicky..dali mi cipek, tabletu a jeli jsme dom. Po čipku se vše rozjelo a to už byly fakt bolesti, určitě poznáš 😅 Takže jsme po 2 hodinách jeli zpět do porodnice a šla sem hned na sál 😀 ještě mi udělali aspoň na 5min ozvy, při nich mi praskla voda a během půl hodky byla malá venku..takže opravdu fofr. Přeju hodně štěstí a hlavně ať je to rychlé 🙂

janina012
•
28. čer 2017

Odtekla mi voda a to bylo všechno. Nic mě nebolelo, atd. Kontrakce jsem měla cca 2,5 hod před porodem, pravidelné po 3 min, ale nijak moc bolestivé, spíš jen takovou křeč, že sami doktoři tvrdili, že kontrakce to nejsou. No a pak už byla dcera na světě.

hani007
•
28. čer 2017

@tereza1234566 vlastne jo. Jeden priznak byl. Den pred porodem a v den porodu jsem sla asi 10x za den na velkou. A je fakt, ze spoustu kamaradek to melo stejne.

martyina
•
28. čer 2017

Já byla na vyvolání, a to moc dobrý nebylo:(

lisianne
•
28. čer 2017

@martyina Můžu se zeptat proč? Po psychické stránce nebo něco při porodu? Taky mi tím hrozili, ale naštěstí malý si řekl sám (praskla mi plodovka a jelo se) ve 40+6 - noc před tím vyvoláním. Jak já byla ráda...

uzsezasenudim
•
28. čer 2017

Byla to bolest jak u silné menstruace. Zkoušela jsem to zaspat. Šlo to tak hodinu a půl, možná déle... no začalo to o půlnoci a ve tři už jsem musela vylézt z postele a teda zkusit sprchu, chůzi. Už se to nedalo zaspat, zaležet. 😀 Do šesti jsem v tmách obcházela kuchyňský kout a v sedm jsme vyrazili. Byl to první porod, ale věděla jsem, že to není žádný planý poplach. Kontrakce pod 3 minuty a trvaly kolem 40-46 vteřin. Labůůůůžo. No mám měsíc do porodu, už se móóóc těším 🙂 Ale neboj, poznáš to ;)

mysicka_lb
•
28. čer 2017

U mě byla večer před porodem velká únava, nebyla jsem schopná dělat domácí práce a to, co mi běžně zabere pár minut, mi trvalo třeba dvě hodiny a byla jsem pak úplně vyřízená. V noci (v časných ranních hodinách) mi pak začaly kontrakce a to jsem poznala, že jde o kontrakce, a bylo mi jasné, že budu brzo rodit. Porodila jsem pak ten den večer (tedy cca 24 hodin od té obrovské únavy).

pucmelinka
•
28. čer 2017

Mne praskla voda, kontrakce byly jen slabounke (dobalila jsem si v klidu tasku,odlakovala nehty),tak jsem cas mezitim nemerila...az v porodnici a to jsem je mela po 2,5 min,pak zesilely a to uz se ztezka rozdejchavalo...ale od prasknuti vody byl malej venku za 4,5 hodiny... rodila jsem tri tydny pred terminem...

barumat
•
28. čer 2017

@lisianne Obecně se říká, že vyvolávaný porod bolí víc. Mám za sebou jeden (vyvolávaný) a můžu potvrdit asi to, že do vyvolávačky jsem měla kontrakce, sice nepravidelné, ale měla, a tak nějak normálka. Po vyvolávačce najednou zlom - na blití, na omdlení, průjem, zima, horko, ledový pot, prostě na prd pocit po všech stránkách, a do toho pocit, jako by mě od pasu dolů rozšlapala kráva... Takže asi tak 😀

lisianne
•
28. čer 2017

@barumat tak to jo, ještě, že se malý umoudřil a šel sám. Popsala jsi to dokonale a já jsem ráda, že jsem to nemusela absolvovat. Fakt je, že se přírodě někdy musí pomoci, dlouhodobé přenášení může způsobit vážné rizika.

martyina
•
29. čer 2017

@lisianne já měla preeklampsii takže z toho důvodu vyvolání v 37+2. No vyvolávacku sem dostala v 7 ráno. Po 11 praskla voda, v 1 epidural, pak dalsi.říkali že v 6 porodim když bylo 5🙂. Nemohla sem pít kvůli císař v 6 už sem mohla ze musím odrodit normál to už i kyslík, injekci a dvě kapacky z oxytocinem. Porodila sem v 20:44:)

martyina
•
29. čer 2017

@lisianne nebyla sem schopna sama dojít ani do sprchy. Ty bolesti byly hrozné a hlavně snad pořád žádné časované. A pak ještě horší.

lisianne
•
29. čer 2017

@martyina ježineny ještě, že to náš za sebou, ale miminko vše vynahradilo, že?

martyina
•
29. čer 2017

@lisianne TO jo, ale je pravda, že samotný porod už mi byl fuk to už bylo to nejmenší proti tomu předtím🙂

swetlusska
•
30. čer 2017

já měla kontrakce, přímo na rizikovým oddělení, tvrdili mi, že to ještě porod není a dali mi kapačku a ať neotravuju až do rána. S tou kapačkou, která se nevešla ani do dveří na wc a šílenýma bolestma jsem chodila v noci po pokoji asi 10 hodin, aby mi ráno řekli že už rodím a najednou byl spěch na sál.....