Prohlášení o jménu dítěte

lavenderl
25. kvě 2016

Zdravím, jistě to tu už bylo tisíckrát, ale já nenašla, co potřebovala.
Prosím vás, můžu mít Prohlášení o jménu dítěte do porodnice klidně vytištěné z netu, nebo musím mít přímo to, co chce daná porodnice? Já na kurzu nebudu, monitor má moje doktorka v ordinaci, takže do porodnice, pokud bude vše v pořádku, ideálně pojedu až rodit a v poradně jsem potvrzení sice dostala, ale je celé udělané pro žateckou porodnici a já chci rodit v Kadani? Tak nevím, jestli jim tam můžu dát ten, co jsem dostala, nebo mít nějaký svůj? Na stránkách Kadaně k tomu nepíší nic bližšího, jen Potvrzení s sebou.
Děkuji!

terry1512
25. kvě 2016

Prohlášení o jméně dítěte nesezdaných rodičů se dělá na příslušné matrice a musí to být originál.Ten bereš do porodnice.Nějaký papír vytištěný z netu ti nepomůže.

lavenderl
autor
25. kvě 2016

Ale já jsem vdaná, s tím problém nemám, vím, co potřebuji za doklady.

terry1512
25. kvě 2016

@lavenderl Tak potom žádné prohlášení nepotřebuješ.Jen při porodu nahlásíš sestřičce jména.Pro holku i kluka.

lavenderl
autor
25. kvě 2016

No to potřebuji, je to doklad pro matriku, že to řeknu sestře je celkem jedno. Musí tam být uvedena, jaká jména jsme vybrali pro obě pohlaví a podepsáno oba rodiči + jejich nacionále.

semisovamys
25. kvě 2016

Já chodila do poradny v Pardubicích a rodila jsem v jiném městě-Chrudimi Doktorka mi také v poradně cpala papír pro pardubickou porodnici. V té porodnici kde jsem rodila jsem pak jen vyplnila papír co mi tam při příjmu dali, nic sem sebou z netu mít nemusela🙂

semisovamys
25. kvě 2016

@lavenderl No tak by to mohl manžel podepsat případně až tě do porodky povede,nebo jestli půjde k porodu, tak tehdy.

terry1512
25. kvě 2016

@lavenderl
Tak to je nějaký divný.Protože já jsem rodila jako vdaná a prostě při příjmu v porodnici sestra vyplnila údaje o matce a otci co jsem jí nadiktovala,vzala si oddací list.Napsala jména dětí co jsem nahlásila a bylo vyřízeno.,to se pak předalo matrikářce která si tam pro to chodí.
To prohlášení je pro nesezdané rodiče,aby jako otec asi věděl jak se bude dítě jmenovat a přiznal vlastně otcovství kvůli zápisu do RL.

lavenderl
autor
25. kvě 2016

@semisovamys Jo? Tak já tam ten co jsem dostala v poradně taky brát nebudu a pro jistotu si vyplním nějaký ,,neocejchovaný" 😀 a uvidíme, když tak vyplním, co budou chtít oni. Děkuju!

lavenderl
autor
25. kvě 2016

@terry1512 Tak je možné, že to u tebe bylo jinak, ale teď to chtějí všude, buď to dostaneš na gyndě, nebo přímo ve vybrané porodnici, pokud tam půjdeš před porodem. A pokud nejsou rodiče sezdaní, tak musí mít ještě jiný papír přímo z matriky a ten si musí zařídit sami před porodem - Prohlášení o určení otcovství

terry1512
25. kvě 2016

@lavenderl Je to možný samozřejmě.Každá porodnice to může mít jinak.Psala jsem jen jak to bylo u mě.Bylo to v roce 2014 takže už to teď může být jinak.Znova mě to čeká v říjnu tak uvidíme co po mě budou chtít.

lady_giraffe
25. kvě 2016

@lavenderl ze zákona nikde nemusíš hlásit předem. My jméno vybrané vůbec nemáme. Dáme ho až se narodí. Dítě může být teoreticky 30 dní po porodu bez jména, takže pokud jsi vdaná, můžeš a nemusíš mít vyplněný nějaký papír....

lavenderl
autor
25. kvě 2016

@terry1512 No vidíš, tak jestli budeš rodit na stejném místě, tak třeba nebudou chtít nic, ale pro jistotu bych se koukla 😉 Díky!

verka4d
25. kvě 2016

@lady_giraffe Souhlas,na výběr jména je 30 dní. Ani nějak nechápu,že chtějí křestní jména znát v porodnici před porodem. Já jsem rodila ve fakultce v Ostravě,při příjmu si opsali něco z oddacího listu + mojí občanky,ale tam se jednalo jen o příjmení a jestli jsem vdaná. Nějaký podepsaný souhlas obou rodičů o křestním jméně fakt slyším poprvé. Po porodu se mě zeptali,jestli už máme jméno a jak se tedy bude miminko jmenovat. No asi to mají fakt v různých porodnicích jinak... 😒

bervidova
25. kvě 2016

My jsme vyplňovali lístek, kde byl varianta pro obě pohlaví a podpis obou nastávajících rodičů. Nicméně sestra se mě při příjmu stejně ptala, když vyplňovala papíry apak asi druhý den přišla pracovnice matriky, které jsem dokládala oddací list a ptala se mě, zda zvolené jméno platí - v rodině jsme měli ale případ, kdy dotyčná nadiktovala jméno Pavel,ale pak na ni ještě manžel "zatlačil", protože chtěl jméno po sobě a když přišla matrikářka, tak nadiktovala změnu, že malý bude Miloš 🙂

pettrus1210
26. kvě 2016

Já dostala od doktora papíry do Rokycan a rodila jsem v Hořovicích, kde jsem je odevzdala a nikdo nic neříkal, takže je to asi jedno.

merunek
31. kvě 2016

@lavenderl Ja mam formulare jiz predvyplnene,jelikoz chodim do nemocnice,kde budu rodit,tak abychom se pry tim pri prijmu nemuseli zdrzovat. V tvem pripade bych rekla,ze tyto formulare (prohlaseni o jmenu,souhlas s hospitalizaci,nejaka anamneza a tak) budes vyplnovat pri prijmu do porodnice. Takze jak pises,mit nachystany oddaci list,tehu prukazku,karticku pojistovny a tak.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru