icon

Průjem po porodu

bauskka
5. lis 2017

Ahoj maminky, mela jste nektera behem sestinedeli prujem? Mam prujem cca odbeden a bolesti podbrisku a strev od 3 tydne v sestinedeli. Ve strevech mi skrunda a kdyz to na me prijde tak jdu treba 3x za hodinu ale jen ten jeden den. Byla jsem v porodnici na kontrole a tam mi rekli ze z gynekologickeho hlediska je vse v poradku. Viroza si myslim ze to neni, to bych litala furt a mela i jine obtize nebo teplotu. Nic takoveho ale nemam. Furt si rikam ze to je jen ze stresu a z nove zivotni situace. Mam strach ze se nezvladnu postarat o malou,ze bude nemocna atd. Jsem strasne precitlivela, rikaji mi to vsichni a hlavne ted po porodu je to silenost. Boim se snad uplne vseho. Mela to taky nektera z vas?

annasmyckova
•
6. lis 2017

myslím, že to bude, tak jak jsi sama napsala -že to stresové, z nové situace -myslím, že se tomu říká dráždivý tračník (pokud vnější vyšetření nic neprokážou -byla jsi na stěrech z konečníku?)...pomůže spíš nějaká psychická podpora, že to zvládneš, že jsi dobrá máma...zkusila bych třeba i nějakou psychoterapii, ještě je to i krátce po porodu, to máš nárok být ze všeho vyplašená, taky jsem to tak měla...trvalo mi 3 měsíce, než jsem se začala cítit jako dřív...

fallingstars
•
6. lis 2017

@bauskka Měla jsem to tak, párkrát během šestinedělí. Jednou jsem musela dřepnout za jehličnan i během procházky (ještěže bydlíme na vsi a nikde nikdo) 😄 Pak to odeznělo. Pak jsem někde četla, že kojení stimuluje peristaltiku střev matky i dítěte, tak jsem si říkala, že to možná bylo tím nástupem kojení plus tím, jak se střeva rovnají zpátky.

bauskka
autor
•
6. lis 2017

Diky za uklidneni. Je jeste kratka doba nato byt "v pohode" to je pravda. Podporu mam mamku s pitelem ale obcas se citim fakt bezradna kdyz nejsou semnou kvuli praci .. do toho venku jeste to pocasi, brzy tma to mi na psychice moc neprida.