icon

Pupeční pahýl. Nechat nebo uříznout?

maaaadlaaaaa
24. únor 2021

Ahoj, prosím o info zkušených maminek, co je podle vás lepší. Zjistila jsem, že v porodnici kde jsem se rozhodla rodit ho automaticky odřezávají, ale není problém s ponecháním. Popravdě se vůbec nevyznám ve výhodách, nemám zkušenost s tím o co se lépe pečuje a pro miminko je to přínosnější. Na internetu sice diskuze jsou, ale nikde nemohu najít benefity a další info.

Děkuji za rady. 🙂

lenerka1
•
24. únor 2021

U prvního jsme ho nechali ukroutit (rychlé, bezbolestné, stejně už visel na vlásku), u druhého jsme nechali odpadnout, jinak by nás ten den nemohli propustit z porodnice. Za mě je to jedno, když se nechává odpadnout, tak člověk je o těch pár dní dýl opatrnější při přebalování.

hezz17
•
24. únor 2021

Starsi- nechala jsem ufiknout, protoze jsem to domu nechtela 😀
Mladsi- nechali mu to, s tim fujtaxlem jsme sli domu a kdyz mu to behem koupani upadlo, tak mi malem hrclo 😀 jako spousta veci mi neva, ale tohle bylo fakt hnusny 😀

maaaadlaaaaa
autor
•
24. únor 2021

@hezz17 😆🤣 Děkuji za odpověď. Já právě vůbec nevím, když jsem koukala na net, tak to opravdu moc přitažlivě nevypadalo. Hned jsem si představila až to odpadne a ja tu s tím budu nahánět kocoura, kterej to bude mít samozřejmě ihned v hubě. 🤣

maaaadlaaaaa
autor
•
24. únor 2021

@lenerka1 Děkuji za odpověď 🙂

areh
•
24. únor 2021

@maaaadlaaaaa heh, u kámošky to sežral pes 😬 jinak prvnímu synovi ho odstranili v porodnici - to jsem si říkala, jestli ho nebolí odstranění a druhému synovi upadl doma a to jsem si zase říkala, jestli ho nebolí to jak mu tam trčí 😁 dle mě je to jedno.

maaaadlaaaaa
autor
•
24. únor 2021

@areh Takže to asi nechám osudu a nebudu to řešit. Úplně toho psa vidím. 😁😄

any2any
•
24. únor 2021

@maaaadlaaaaa Mam zkusenost u nasich 3 deti, ze jim pahyl odpadl uz v porodnici, ci stacilo, ze sestricka pahylem jemne "zakroutila" a on odpadl. 😉

zuzroko
•
24. únor 2021

Ptali se mě rano na vizitě co chci. Nějak jsem sama nevěděla, tak jsme vybrala první možnost a ať to uříznou. Asi to pro mě bylo lepší, ten pahyl mi docela vadil. Měla jsem strašný strach o to. A ještě ten den jsme šli domů ☺️
Kamarádka se s tím trápila snad přes měsíc doma a za žádnou cenu jim nechtěl upadnout 🙈

gruyerre
•
24. únor 2021

@maaaadlaaaaa u prvního jsem o tom nepřemýšlela a nechala ho odstranit, protože to tak v té porodnici dělají. U druhého jsem už měla nastudováno a rozhodla jsem se, že bude lepší nechat ho upadnout přirozeně. Potřetí bych zase čekala, až upadne sám, myslím, že je to lepší.

paja26
•
24. únor 2021

Zkus napsat do poradny dětského lékaře zde na MK, mohl by Ti poradit. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/detsky-....

maki90
•
24. únor 2021

@maaaadlaaaaa u první dcery v porodnici uřízli, u druhé (jiná porodnice) nechali. Vyšlo to asi tak nastejno, možná ten uříznuty se líp čistil. Nehrotila bych to. Ale jestli jsi outlocitna, nech odříznout, ten pahylek nevypadá moc hezky 🤭

maaaadlaaaaa
autor
•
24. únor 2021

@paja26
@maki90
Děkuji za reakce. Asi to moc hrotím. 😉 Ono to prostě nějak bude.

klokanka31
•
24. únor 2021

@maaaadlaaaaa Já rodila ambulantně, takže jsem neměla ani na výběr, malé upadnul sám 🙂

vrabcak0007
•
24. únor 2021

@maaaadlaaaaa prvniho jsem neresila, musela jsem na operaci po porodu a pibyla celkem dlouho v nemocnici, ani nevim, jestli ho urizlu nebo nechalu odpadnout, ale u druheho jsem nechala uriznout, protoze nam povidali, ze byva vice problemu s prirozenym odpadnutim (zanet, kdyz se drzi jak kliste, ktery se nasledne prenese do pupicku, rakze stejne se musi uriznout a pak bolestive cistit a prevazovat pri zanetu) nez kdyz se preventivne odritne trosku drive

jako_mala_holka
•
24. únor 2021

Dcerce pahylek usmikli v porodnici, nevadilo mi to... Trošku to krvácelo, ale bylo to brzy ok 🙂

mysh_me
•
24. únor 2021

Me se v porodnici ptali, jestli chci nechat nebo uriznout, ja vubec nevedela a tak jsem se radila se sestrickou. Rekla mi, ze ona ho vsem svym detem nechala uriznout, ze to miminko nijak neboli, pak ten pupik i lip vypada a nema s tim clovek doma starosti. Nechala jsem uriznout a domu z porodnice jsme sli s krasne zahojenym, cistym pupikem, az se vsichni divili 🙂

almara2
•
25. únor 2021

U prvního odstranili v porodnici, prostředni s tím seldomu a měl to ošklivé, olezle, byla jsem s tím i u doktorky, takže u posledního jsem nechala opět odstranit v porodnici.

mmichaella
•
28. únor 2021

Ja nechala ufiknout den před odjezdem z porodnice. Dobrovolně bych s tím domu nejela 🙂)