Registrace k porodu. Kdy?

6. led 2024

Zdravím,
řešíme dilema. Již mám od lékařky doporučení na registraci k porodu, v poznámce se píše 36.týden.
Můj dotaz se váže k tomu, že nás určitě čeká CS kvůli poloze dvojčat. Jde mi o to kdy se tedy registrovat, protože dle poslední MS bych se měla registrovat už za pár dnů. No ale dle utz nám to vychází o 5 dnů déle (a jsem si 100% jistá dnem početí který právě sedí na odhad utz). Chci se zeptat dle kterého termínu jste se registrovali vy.
Tím že to jsou dvojky a prospívají i teď v pozdějších týdnech tak bych je ráda “udržela” co nejdéle a proto nevím pro jaký termín se rozhodnout.
Zatím jsem tedy dle utz 32+0(dnes) a dle poslední MS 32+5, nejsem si jistá jestli to moc nehrotím 😄

hanka_12345
6. led 2024

j a bych to asi dala dle drivejsiho data a oni kdyztak reknou..ale lepsi driv jak pozdeji...nemyslim samozrejme mesic :D ale tech 5 dnu...

kleio
6. led 2024

Zdravím, lékaři se většinou řídí datem podle utz. Z toho, co píšete bych to ale chápala tak, že zaregistrovat se do porodnice znamená, že si vás zaevidují a přeberou do péče a domluvíte se na datu sekce. Takže, kdy tam půjdete není nijak rozhodující, spíš byste měla dřív, nebo to chápu špatně?

gruyerre
6. led 2024

Počítá se to podle termínu ultrazvuku na 1. screeningu. Podle data MS se to bere jen orientačně na záčátku těhotenství a bývá to velmi často o mnoho dní špatně.

autor
6. led 2024

@gruyerre to je právě co řeším, naštěstí nemáme nějak markantní rozdíl, protože jsem si početí hlídala takže jsem si jistá že ten rozdíl je maximálně 5-7 dnů oproti poslední MS víc určitě ne.
Gynekoložka mi totiž stále počítá týdny dle poslední MS, ale rodit budu jinde než v místě bydliště. Nedávno mi dokonce dělal utz lékař který je vedoucí v dané porodnici a podivoval se že už nejsem u nich v rizikové poradně, moje doktorka mi řekla že dokud nemám komplikace nechá si mě v péči. Ale u těch dvojčat bych i já byla radši hlídaná přímo v porodnici, přeci jen rádi se rodi předčasně 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru