Risknout plastiku konečníku?

mirrinkka
27. říj 2017

Milé dámy, maminky...hledám ve Vás útěchu, popř. radu... Jsem hrdá maminka tří dětí...úžasných dětí ve věku 6 let, 3 roky a 4 měsíce... Při prvním porodu se stala nešťastná věc a porod skončil kleštěmi...syn je naštěstí v pořádku, ale mně se narušil konečník tím způsobem, že neudržím stolici, plyny... no zkrátka nic... Celých těch bezmála šest let jsem o tom nikomu neřekla...před různými výlety jsem to řešila přísnými dietami, léky atd. a před manželem jsem chtěla prostě zůstat v rámci všech možností trošku sexy, že... Je mi jen třicet let.. Po posledním porodu mi ale prasklo šití celé hráze, tudíž primář, který mne zrovna rodil, mne odkázal rovnou do Prahy - Podolí, aby se to začalo řešit...A teď to zkrátím...v Podolí řekl doktor, že to je špatné, že se mám objednat do Vinohrad na vyšetření konečníku...Tam jsem absolvovala vyšetření před pár dny a doktor mi sdělil, že operace/plastika konečníku a hráze je nutná, bohužel s umělým vývodem na tři až šest měsíců...dále mi pak řekl, že ta operace je jen pokus mi konečník zrekonstruovat a že to nemusí dopadnout pozitivně a jako bonus, že se tím zkrátka naruší i sex, ale tím způsobem, že z více jak padesáti procent sex nebude možné provozovat do konce života...Před nemocnicí jsem se totálně zhroutila...ale mám tři děti...Musím fungovat...Moc ráda bych poprosila o Váš názor... S prominutím posírat se do konce života nebo to risknout 🙂 Moc děkuji všem, jsem vážně hodně hodně zoufalá

ariadna12
28. říj 2017

Riskni to. Ale nejdriv s doktory prodiskutuj vsechny mozny reseni. Ono se muze stat, ze se ti to (unik stolice) bez operace stane i pri sexu a ne jednou. A to neni o nic dustojnejsi, nez sex nemit vubec. A muze se ti to vlivem posledniho porodu zhorsovat. Bud rada, ze to doktori chteji resit. Pokud je manzel chlap, ustoji to.

evee24
28. říj 2017

Bohužel mela jsem to samé. Ne kleště ale vex a mala me po trhala komplet. Ze začátku sem taky nic neudržela. Taky me vystrašil plastikou. Poslední dobou ale naštěstí pozoruji zlepšení ze se mi to neděje už. Ale jdi do toho ☹ ja si nedokážu představit s tímhle chodit do prace. Můj manžel o tom ví a podporuje me, aby kdyztak na tu operaci šla. Urcite te v tom manžel nenechá.

vendelinka08
28. říj 2017

Urcite si o tom promluv s manzelem. O vsech moznostech. Pomuze ti to...a do operace bych sla. Nikdo ti neda jistotu a radeji ti reknou i ty spatne moznosti. Ale nakonec to treba bude lepsi a sex bude take. Take to po porodu nemam na 100%. Drzim moc palce a drz se.

guinea
28. říj 2017

@mirrinkka Ahoj, je mi moc líto, jaké máš trápení! Určitě bych zkusila názory ještě jiných lékařů, ono to nemusí být nakonec vůbec tak katastrofické. Tuším že někde v Praze je čistě jen proktologická klinika, zkus zapátrat a pak jdi na konzultaci ještě někam jinam, ideálně tam, kde řeší jen tuhle oblast. A prosím zvaž, jestli se nesvěříš manželovi, vůbec si neumím představit ten stres, v jakém musíš žít... Moc ti držím palce a napiš sem, jak to pokračuje!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru