icon

Rodí se víc dětí v období podzim/zima nebo jaro/léto?

agentkadaisy
21. čer 2013

Jakou máte zkušenost? Já rodila poprvé v létě a byl šílený nátřesk. Teď slyším, že v těch vedrech opět praskají porodnice ve všech. Moje máma si pochvalovala, že když teď budu rodit na podzim, bude mnohem menší tlačenice. Co o tom míníte? 🙂

eficenka
21. čer 2013

rodila sem v říjnu a porodnice praskala ve švech... jinak se rodí běžně v porodnici kde sem rodila 3 děti za týden, ten den co já a ten druhý den hned 10 dětí 😀

mavanka
21. čer 2013

No podle mě je to blbost 🙂 v průběhu celého rok máš volnější dny i natřískané porodnice... porodní vlny ovlivňuje třeba úplněk... ale ty máš v průběhu celého roku 🙂 tak bych spíš koukla, jestli nemáš termín porodu kolem něj 🙂

vendullka
21. čer 2013

Já mám zkušenost z prosince a z března a v obou případech děs, v březnu nás dokonce pustili o den dřív, aby bylo místo🙂

sabuse1
21. čer 2013

já rodila na konci dubna a listopadu a narváno bylo v obou případech, v tom listopadu ještě sváželi maminky z jiné porodnice kde malovali takže byl slušnej nával

soleilll
21. čer 2013

Porodníci tvrdí, že se rodí víc při meterologických jevech, jako je silná bouřka nebo velká změna teplot (nahoru i dolů), případně úplňku. Takže bych neřekla, že je to o ročním období. Jinak i letos v lednu bylo v okolních porodnicích plno. 🙂

favofrenki
21. čer 2013

Poprvé jsem rodila v březnu a celý ten týden byla porodnice narvaná. Ted mě čeká porod v říjnu

ratatooy
21. čer 2013

rodila sem v řijnu a malem jsme se tam ani nevešl ted budu rodit na vanoce

ducik
21. čer 2013

v Praze jsou porodnice natriskane porad 🙂

elana
21. čer 2013

já si myslím, že je to celoročně zhruba rozložené (přece jen každému páru se nepodaří počít napoprvé nebo tak, jak si naplánuje...) s tím, že možná nepatrně víc dětí se rodí březen/duben/květen...přece jen, doba početí spadá do letních měsíců, znáte to, fesťáky, dovolená, nějaké to popíjení, teplé meze a tak, takže je možná malinko víc těch jakože "neplánovaných" 😉 😅

ebsian
21. čer 2013

No nevím, porod na Vánoce, tedy před těsně a propuštění 23.12. a porodnice docela zaplněná.. 🙂

pajuska87
21. čer 2013

Rodila jsem 1. dceru v lednu a porodnice natřískaná jako blázen. Teď uvidíme,ale vidím to na stejno

coxa
21. čer 2013

rodila jsem v červnu a v dubnu a plno pokaždé

marinka
21. čer 2013

Děti mám říjen a listopad, a vždy to byla v porodce pohoda, bývala jsem i sama na pokoji, na porod se čekalo i několik dní. Kamarádky, co rodily na jaře říkaly, že bylo naopak plno..

marhulinka
21. čer 2013

Já rodila březen a duben a pokaždé natřískáno

olusenka
21. čer 2013

mě PA říkala, že to přichází hlavně ve vlnách. Třeba jak je v létě bouřka, tak hodně odtékají vody, a mají spoustu porodů přes den, že se ani nenají a sotva si dojde na záchod, a pak zase třeba den dva klid. To samé říkala o Silvestru, svátkách v zimě, petardy, těhotná se lekne, nebo ta přemíra jídla, že působí; a že taky některý den neví, kam dřív skočit, a druhý zas mrtvo. Já to přes Vánoce i Silvestra překlepala, kdy tam byly ty děsné návaly, a měla jsem vyvolávaný porod začátkem ledna, a celou dobu, co jsem byla na sále, bylo všude okolo prázdno, byla jsem tam jediná. Až zas tak za 2 dny se to zase začalo plnit.
Teď budu rodit v létě, tak jsem zvědavá.

ivule13
21. čer 2013

já rodila 27.10. porodnice byla plná, a když jsem za 3dny odcházela, tak tam nikdo nebyl.

hojda
21. čer 2013

Já myslím, že nejvíc dětí se rodí cca po 9 měsících těhu 😉 . Stačí se mrknout na stránký českého statistického úřadu a tam určitě nějaká pěkná tabulka bude.

ivular
21. čer 2013

Statistický úřad dlouhodobě porodnost v jednotlivých měsících sleduje. Tak mrkni na jejich stránky - když už si to platíme z daní 😉