Rodím? Mám počkat na kontrakce?

Ahoj, dnes jsem 40+3 tt. a už 3. den mi solidně tvrdne břicho. Dnes na monitoru mi to ukazovalo ukázkové kontrakce, které jsem vnímala právě jako stah dělohy, ztvrdnutí břicha, ale bolesti nemám žádné.
No a před hodinkou mi nejspíš začala odtékat po troškách plodová voda. Nejdřív to bylo, jako bych si učurla, za chvilku jsem měla mokrou vložku. Vzala jsem si čistou a nic... Pak jsem šla do sprchy a zase ze mě něco na zem vyteklo - čirá nehustá tekutina, průměr toho byl asi tak 5 cm...
Mám streptokoka, takže mi v porodnici říkali, že mám v případě odtoku plodové vody kvůli hrozící infekci přijet hned.
Jenže! Já si nejsem jistá, jestli jde o plodovku, navíc mě nic nebolí a nechci, aby mi porod vyvolávali nebo si mě tam prostě nechávali. :/
Mám kdyžtak počkat na kontrakce? Porodnici máme 45 minut odsud...
Nechci jet zbytečně, nebo aby si mě tam nechávali.
Děkuji za odpovědi. 🙂

valeriem
11. čer 2016

Ja bych jela, hlavne kvuli te vzdalenosti a aby stihli tu injekci kvuli streptokokovi. Vypada to, ze se ti porod rozjizfi, to uz voda muze byt...

merope
11. čer 2016

Jelikož plodovka ti může odtéct i aniž by sis toho všimla (po troškách), tak to, co popisuješ, mi skoro přijde jako jednoznačné. Nemáš na porodnici telefon? A neboj, pokud nerodíš a nebudeš vyloženě chtít, tak si tě tam nenechají, pokud plašíš zbytečně, ale skoro mi přijde, že zbytečně neplašíš. A pokud při odtoku hrozí infekce, je dost možné, že to budou chtít urychlit - právě kvůli té infekci. Zase dokud vyloženě nerodíš, tak to s nimi můžeš určitě probrat co a jak.

simkrk
11. čer 2016

Muj názor je takovy ze pokud můžete chytit nejakou inferkci jela bych hnedka i kdyby to byl pouze plany poplach.myslete na mimčo i na sebe =) zbyytecne si nezadělejte na nejake zrd. problémy =)

bonulinka
11. čer 2016

@nejkulatoulinkatejsi Jela bych. Měla jsem to podobně, jen tedy ne streptokoka. V porodnici si mě už nechali, což jsem tedy nadšená nebyla, ale nic neurychlovali a čekalo se...Zpětně to hodnotím, že bylo dobře, že jsem tam byla. Jakmile začaly kontrakce, tak byl malý za 2 h venku. Nemusela jsem se stresovat odjezdem a v klidu se soustředila na porod.

nejkulatoulinkatejsi
autor
11. čer 2016

Moc děkuji za odpovědi. Bojím se hlavně toho, že partnera pošlou domů a on pak nestihne porod, kdyby nějaký nastal. :/

zaludova
11. čer 2016

@nejkulatoulinkatejsi tak at si manzel pripadne zajisti ubytovani v miste...

danchacha
11. čer 2016

@nejkulatoulinkatejsi určitě jeďte x mam streptokoka taky pozitivního PA rikala, ze mi musi daz vykapat kapacku. Takze to chvíli bude trvat....pokud to byla plodova voda, tak manžela už nikam neposlou a pokud nebyla, tak vas pusti oba.

nejkulatoulinkatejsi
autor
11. čer 2016

@zaludova My mame prave psa...
Je to složitější. Ale urcite pojedeme. Vsem dekuji.

alubif
11. čer 2016

Při odtékající plodivce i když si nejsi jistá jestli je to ona a pokud nemáš kontrace tak bych jela. V porodnici ti udělají test na plodovku a pokud to bude musí se nasadit antibiotika obzvláště pokud máš streptokoka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru