icon

Sama na porod, jak jste to zvládly?

kecalka2
13. črc 2015

Ahoj holky chtěla bych slyšet názory vás co jste rodily sami bez partnera.Jsem prvorodička tak mám samozřejmě strach z toho co mě čeká.S přítelem jsem se o tom bavila a nejdřív chtěl jít kvůli mě ale s tím že má sám strach ale že tam bude jen kvůli mě(dělá se mu zle už jen když vidí injekci)ale včera se mě zeptal jestli by mi nevadilo kdyby tam nebyl že se na to necítí.Hrozně mě to mrzí ale nutit ho nechci :( Tak se chci zeptat vás jak jste to zvládli bojím se třeba toho že mi plno lidí říká že když je tam někdo se mnou že se personál chová k rodičce lépe.Nikoho jiného nemám kdo by tam se mnou byl.Děkuji za odpovědi

Strana
z3
kytka12
15. črc 2015

@jolima Chtěla jsem ji jen dodat odvahu, pokud opravdu nikoho nemá s kým by šla k porodu. Koupit si dulu, kterou nezná je úplně k ničemu. Zvládne to i sama, to je prostě jasný. Pokud tam chlap být nechce, tak ať ho nenutí, jen bude vyděšenej, otrávenej a já nevím co ještě.

jolima
15. črc 2015

@kytka12 Já vím, jak jsi to myslela. Ale sama k porodu v případě prvorodičky - no nevím nevím. Každá žena má přece někoho opravdu blízkého, a pokud zrovna partner se na to necítí (jasně, že není dobrý nápad ho nutit, ale to zakladatelka ví), tak si může vzít někoho jiného. Já jsem otce dítěte u porodu mít nemohla, proto jsem si vzala mamču a byla opravdu úžasná (je lékařka, byť ne gynekoložka), moc mi tam pomáhala, přikládala studený mokrý hadřík na čelo, držela hlavu při tlačení a při šití jsem jí málem rozdrtila ruku. A s dulou, pokud se s ní naváže vztah až pár týdnu před porodem, to nemá smysl, to s Tebou souhlasím, vytvoření důvěry a bližšího vztahu je na delší dobu.

zuzineckah
15. črc 2015

@kecalka2 neboj se, zvládneš to i bez něj, jen zbytečně předem nepřemýšlej 🙂 Domluv se s přítelem, ať čeká aspoň někde poblíž, až pak můžete sdílet spolu chvíle po porodu. Já jsem první dítě taky rodila sama, úplně (ani pak žádný tatínek nečekal...) a dalo se to zvládnout v pohodě. Jedna sestřička byla hodně nepříjemná, tak jsem se jí zeptala, proč si vybrala tuhle práci, když jí nezvládá a byl klid. Víc jsem jí neviděla 😎 Taky se musíš ozvat, když se ti něco nelíbí, ale neřekla bych, že je to běžné, aby se k tobě chovali hůř, když tam budeš sama.
Určitě bych se s přítelem domluvila, že bude poblíž, to snad dá, ne? I kdyby to bylo několik hodin.

Strana
z3