Sekce v Hořovicích. Máte ji za sebou?

syraell
18. led 2010

Ahoj, máte některá za sebou plánovanou sekci v Hořovicích? Moc díky za jakýkoliv info!

syraell
autor
18. led 2010

Samozřejmě v HOŘOVICÍCH 😉

davlu
18. led 2010

Syr, zkus zadat dotaz na (volná diskuse - partička z porodnice Hořovice) chodíme tam všechny, třeba některá podiskutuje. Já zkušenost se sekcí nemám. Co by jsi chtěla vědět? Známá jí tam měla plánovanou...

syraell
autor
19. led 2010

davlu
díky za info! Budu mít nejspíš plánovanou sekci kvůli velikosti dítka a zajímal mě celkový přístup. Dávají - li dreny, pooperační péče atd. jednu sekci už mám za sebou v Benešově, ale tam se totálně změnilo osazenstvo a doktorka mi to nedoporučuje - naopak doporučila Hořovice, tak vyzvídam 😉

marjankak
22. led 2010

Ahoj, mám za sebou plánovanou sekci, kvůli poloze plodu - konec pánevní. Musím říct, že to bylo absolutně skvělý. Moc jsem se bála, ale přistup lékařů i sestřiček byl profesionální a zároveň lidský. Nevím jak to popsat. V den CŘ jsem se fakt strašně bála, ale anesteziolog mě uklidnil, přesně mi říkal co dělá, co bude dělat, co asi budu cítit. A všechno se opravdu dělo tak jak říkal.
Rodila jsem se spinální anestezií, takže jsem byla při vědomí. Když Emmu vyndali, byla jsem nejšťastnější člověk na světě. Anesteziolog mi říkal a když se podíváte doprava uvidíte svou dceru. A já na to: "když já nemám brýle." Představte si, že ochotná sestra brýle našla a dokonce nasadila! A tak jsem viděla Emmu.
Samotný zákrok je trochu strašidelný, všechno to srkání apod., ale dalo se zvládnout.
Horší je pak pooperační stav, kdy rána celkem bolí - oproti matce se kterou jsem sdílela pokoj - ta rodila přirozeně bez nástřihu a byla mnohem mobilnější než já.
Trochu jsem začla plašit asi 3 dny po porodu, kdy jsem kojila, ale nějak se mi nedařilo navážit nějaký přírůstky na váze - tak mi přišlo, že sestry zbytečně buzerují, ale s odstupem času to taky vidím jinak (trochu se mi rozjelo poporodní blues) - takže ne že by buzerovaly, ale prostě je třeba aby bylo vidět, že dítě příbírá.Takže celkově můžu doporučit.

marjankak
22. led 2010

Jo jinak před operací jsem dostala cévku a na jipce ležela 24 hodin. Sestřičky chodily pravidelně kontrolovat, měřily tlak, teplotu, podaly napít. Když jsem si řekla vyměnily vložky, otřely/umyly. Žádný dren sem nedostala, stehy byly vstřebatelné - jizva se krásně povedla, fakt je tenká a celkem hezká.
Nohy jsem "začla cítit" (jakože přestala fungovat anestezie) až po 7 hodinách (porod po 8 ráno, nohy přišly k sobě v 15-16 hod.). Žádné vedlejší účinky (bolesti hlavy) jsem zaplať pánbůh neměla.
Ráno v 8 (tedy za 24 hod. po operaci) mi sestry pomohly vstát a došourala jsem se do sprchy a opláchla se.
Emmu mi nosily, aby se přisála, což se celkem dařilo. Byly to fakt emotivní chvíle...ze začátku ji přinesly po delší době - páč hodně spala... pak se mnou postupně zůstávala dýl a dýl, no a pak celý den (a v noci si ji odnesly) a postupně zůstala celou noc...

syraell
autor
22. led 2010

marjankak
Jako bych znovu prošla svojí sekcí v Benešově - úplně jsi mi to připomněla 😉 Měla jsem to absolutně stejné, krom toho, že jsem měla dren a s rekonvalescencí se tam moc nepárali - ráno po výkonu už jsem šlapala po vyndání drenů do sprchy. Na druhou stranu ale musím říct, že jsem byla poměrně rychle fit. Rozhodně je to lepší rozchodit 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru