Sourozenec u porodu. Je to v ČR možný?
Ahoj, mate nektera zkusenost se starsim sourozencem u porodu? Je to v CR vubec mozne? Mam namysli porod v porodnici, doma by to byla samozrejmost. Vse pouze pokud porod probiha bez komplikaci a neni zrovna pulnoc, ze by ditko spalo.
Rodila jsem v zahranici, kde je ambulantni porod zcela normalni, u porodu byl pouze manzel a porodni asistentka, bylo to skvele. Po par hodinach jsme jeli domu. Byla jsem plna energie a druhy den uz varila 🙂 ... Chtela bych to mit stejne i s druhym porodem s tim, ze by u nej byla i nase dcera. Dekuji Eva
Ano, doma je to možné, ale spíš to dítka prospí. Matky spíš rodí v noci, kdy na to maj klid od dětí, jak tak vím o svědectvích.
V porodnici je to scifi.
Jo, kdyby tu byly porodní domy, tahle přání by tam byla splněna a naši ctihodní primáři by se s podobnými přáními nemuseli popasovávat. Viz Jihlav a jejich reakce na lotosový porod a jiné "věci".
@elikup ti "ctihodni primari" jak ti rikas studovali medicinu 6 let a denne zachranuji lidske zivoty.kolik deti by bez porodnice neprezilo nebo by mely trvale nasledky?
zajimalo by me cos dokazala v zivote ty...
@zelenaesmolda co jsi podrážděna? Ctihodní neznamená nic špatného. Nalistuj si slovník. Napriklad profesora Roztočila si vážím a nevaham s nim spolupracovat. A jestli jsi fakt zvedava, zjisti si, co jsem dokázala ja 🙂 Mne je jedno, co si o mne myslíš, neni to pro mne důležité.
Ja si opravdu myslim, ze nemocnice se s temito pranimi lidi nema setkavat, nema jim čelit. Ma čelit a skvěle fungovat pro potřebné a patologie.
Tak doufam, ze sis vyndal trnaveček z patičky.
@zelenaesmolda a snad ti nevadi, kdyz ti připomenu, že jsi off topic 😀 Sourozenec u porodu.
@elikup jasne,a proto se ta diskuze jmenuje sourozenec u porodu :D
Nepřipadá mi normální, aby sourozenec musel být u porodu. To si ho berete i do postele když ... víte co? Vám to třeba připadá super, on to může vnímat jinak a může z toho mít trauma v pozdějším věku. Už nežijeme ve středověku. To už ho můžete brát rovnou na jatka apod., aby věděl, že šunka v Tescu má původ jaký má. Za mě hrozné.
Proč se vždycky v diskuzi, kde to dělaj, najdou lidi, co odpovídaj na něco jiného, než na co se někdo ptá? Mám si pustit radši "24", přenos ze sněmovny? 😀
@myjusiatko a k sexu si ji taky berete?aby byla teda uz u vzniku dalsiho clena rodiny :D
@zelenaesmolda prirovnavat milovani a rodinnou udalost, kterou narozeni sourozence je, je trosku ujete.
@myjusiatko to je vec nazoru,me prijde ujete tahat dite k porodu 🙂
u obojiho nema male dite co delat a muze mit z toho trauma
Zvláštní... Ty napíšeš, že chcete jen sourozence na bonding, ale furt ti tu někdo píše, že chceš brát dítě k porodu, na jatka, ať si ho vezmeš rovnou k pohlavnímu styku, "aby to měl od začátku" (to má být zřejmě neotřele vtipné). Neumí lidé číst, nebo jim to nemyslí? Asi se přišli jen pohádat. To je další skupina zde na MK. Hádači.
@dzungala jj. Asi nerozumi psanemu textu. 🙂
Necetla jsem vsechny komentare...
Sourozenec v porodnici neni scifi, ja ho tam mela - Rakovnik letos v kvetnu, syn v te dobe 25m, bez jakychkoli problemu, personal mily a vstricny.
ahoj, tak si ty komentáře přečti! Chápu to tak, že panuje obecná představa, že to dítě bude u porodu přivázané na židli řemenem, koukat se bude muset mezi nohy, 15 hodin nebude smět opustit místnost, dokud matka neporodí a pak ho budou nutit sledovat porod placenty a šití!
Mohla bys ten porod , prosím, trošičku popsat, jak to probíhalo i s dítětem? Mě by to moc zajímalo, nic proti tomu nemám a zahořela ve mně zvědavost. Možná i ostatní se něco dozví. Jak fungoval personál, jak reagovalo dítě a tak..
Byla bys hodná, dík
@izzybickerstaff taky budu rada za podrobnejsi popis. Ceka me to v rakovniku kazdym dnem. 🙂
Co vim, tak porodni domy byvaji v blizkosti nemocnic, aby prave v pripade komplikaci se mohlo do nemocnice.
Nedávno jsem znovu sledovala první řadu pořadu Malé lásky - taková reality show z porodnice v Plzni, kdo by náhodou nevěděl 🙂 Byl tam pár, který neměl nikoho, kdo by jim pohlídal dcerku, odhaduju tak 8 - 10 let a nesměla tam být. Odůvodňovali to tím, že děti jsou přenašeči velkého množství bacilů. No...asi to může být pravda, ale mě by asi jako první důvody pro nebytí dítěte u porodu napadl ten samotný zážitek...neví se, co to s dítětem může udělat... apod...Krom toho, myslím, že čím míň lidí se tam motá, tím jsou lékaři radši.. A když paní píše, že měla s sebou 25 m dítě.. tak tam se dá asi trochu spoléhat na to, že to nejspíš zapomene..
@elikup jenze ja se doma rodit bojim, prvni ditko slo SC a tak chci byt v nemocnici kdyby naaaaahodou. Nemame auto takze kdyby se neco po.. doma museli bychom cekat na sanitku atd. Mam v planu ambu porod. Ale to druhe ditko bych potrebovala mit pobliz. Me je celkem jedno co si porodnice tvrdi. Slo mi jen oto zda maji pravo znemoznit pripadny vstup s ditetem. Pokud nebudem bojovat a trvat na tom co nam zakon umoznuje a vyzadovat to nic se nezmeni. Ps: a vazim si vasi prace na vasem webu i na FB skupine, patri vam dik 😉
@kotty heee🙂 tak u takoveho porodu jake jsou prezentovany v malych laskach bych dite mit taky nechtela ostatne u takoveho bych nechtela byt ani ja 😉
to byla reakce na ty bacily, promiň. Taková PA, která před šichtou dohulí cígo a má kuřácký kašel mi přijde větší bacilové riziko, než dítě. Samozřejmě zdravé. Lidi nejsou sterilní. Ale jen mě to fakt rozesmálo, tu reality show neznám, ale plácnout argument takového kalibru! Ti teda válí! (normál)

@myjusiatko na toto zadne oficialni statistiky nejsou. Nevedou se, protoze tech domarodek je opravdu pomalu a o mnohych pripadech se ani nikdo nedozvi.