Taška do porodnice - vložte prosím foto

comadreja
19. pro 2015

Ahoj ženy, vzhledem k tomu, že mám jen kufr a batoh, nějakou příruční tašku pro sebe i pro mimčo si chci pořídit, a tak bych se ráda inspirovala, s čím jste jely do porodnice vy..Pokud se chcete podělit, vložte prosím foto..děkuji a těším se 🙂

mafeska
19. pro 2015

klasika, sportovní taška přes rameno puma. zabalila jsem do toho co bylo doma.

comadreja
autor
19. pro 2015

taky bych použila, ale chodila jsem do posilovny s batohem a cestovní tašku máme mega..takže stejně něco pořizovat budu, nejen do porodnice..
@mafeska a měla jsi tam své věci i věci pro mimčo v jednom?

schotja
19. pro 2015

Já měla takovou tu větší "důchodku" na kolečkách, koupenou za pár stovek u veitnamců.. Manžel se mi smál, že s timhle se mnou nikam nejde 😀 Ale byla fajná, vše se do ní vešlo a nakonec byl manžel rád, když si i svojí ledvinku a batoh pověsil na to madlo a všechno to jelo na těch kolečkách.. 😀 Po probdělé noci kdy jsem porodila až druhý den po poledni jsme byli unavení oba 😀

mafeska
19. pro 2015

@comadreja ano, vešly jsme se do ní obě, měla jsem v ruce jen balení plen

lenbela
19. pro 2015

Já měla kufřík střední velikosti s kolečkama a rukojetí - jak na dovolenou... A byl super. Díky bohu za kolečka. Autosedačka s miminkem je těžká dost. Vešlo se do něj všechno, kromě plen.

kaja23
19. pro 2015

Mám sbalený kufr na kolečkách,pro mimčo menší tašku-beru si svoje oblečení,plenky do ruky

sarivojvodova
19. pro 2015

Holky můžu si vzít do porodnice věci pro miminko svoje? Na tom papíru je napsáno jen na den odchodu a, že zbytek mi dají.

cica002
19. pro 2015

Ja mela jeden stredne velky kufr na koleckach a v nem uplne vse vcetne plinek. Pri tech presunech po oddelenich atd.mi to prislo nejpraktictejsi.

soleilll
19. pro 2015

@comadreja Nejdřív si zjisti, jestli ve vybrané porodnici bude k dispozici oblečení pro tebe i dítě a jaké hygienické potřeby a kosmetika. Pokud nic nebo je ti proti srsti používat erární výbavu, pak se teprv zaměř na velikost a počet zavazadel. Pokud využiješ jejich služby, stačí ti menší cestovní taška nebo kufřík na kolečkách pro svou potřebu a jen igelitka oblečení pro dítě na cestu z porodnice. Tu bych ale jen nachystala a nechala doma, dokud si vás nepovezou z porodnice. Do té doby je k ničemu.

kytickaaa
19. pro 2015

Mě to teprve čeká, ale plánuji, že si vezmu sportovní tašku co máme do fitka. Já mám takovou menší, ale přítel má velikou tak tam se toho vejde 🙂 Nechci si brát klasickej kufr tak asi tohle.. Ale mám ještě čas, takže třeba změním názor 🙂

kytickaaa
19. pro 2015

@sarivojvodova Já třeba ještě nevím jak to u nás bude, ale co jsem slyšela tak prej kdo chce může erární a kdo ne tak oblékat do svého, ale těžko říct jak je to u vás, ale myslím si, že nebudeš jediná kdo chce oblékat do svého..

evulina77
19. pro 2015

já měle obrovský kufr na kolečkách, měla jsem tam všechno - věci k porodu a na pobyt v nemocnici, plínky pro mimčo, ubrousky. Veci pro mimčo na cestu domů dovezk manžel, když pro nás přijel. Velikosti se neboj, v porodnici už viděli všechno 🙂))

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
lenbela
19. pro 2015

@sarivojvodova Přivezla jsem si svoje, ale nakonec nepoužila, protože nemocniční oblečení pro miminka bylo pěkné a čisté. Malý často ublinkával, měl velkou spotřebu, tak jsem jsem byla ráda.

ladyhacek
19. pro 2015

https://www.modrykonik.cz/blog/ladyhacek/album/...

záleží na každé porodnici co ti poskytne - my jsme měli oblečení, vložky, kosmetiku pro děti. Pleny jsem měla nakonec pampers bílé (ty naše byli moc velké 🙂), přebalovacích podložek klidně více - měla jsem i pod sebou, doporučuje se i vlastní jídlo a pití. my dostávali a jídla bylo akorát, ale v když jsem nespala tak kokem půlnoci přišel hlad. Čaje bylo celkem dost, ale asi jednou se mi stalo, že k ránu už nebyl a měla jsem žízeň a v automatu jen perlivé vody ☹

krejci1510
19. pro 2015

Ja měla cestovní tašku a pak jednu menší, ve které jsem měla jen věci přímo k porodu. Tu velkou mi pak az přinesl manžel po porodu. Půlku z ni mi zabíral zupan, který jsem vůbec nepouzila, protože tam bylo přetopeno. Byla jsem rada za erarni andelicky, protože jsem se pořad šílené potila, tak jsem se často 2x denně prevlekala do čistého. Malému jsem taky dávala erar a erarni latkovky (ty používáme i doma, tak jsem je aspoň natrenovala). Rodila jsem brzy ráno a odpoledne mi manžel dovezl balení neperlive minerálky, protože jsem pila asi 5 litru denně 😀

ojo
19. pro 2015

Tak u mě co porod, to menší taška...teď se mě vše vešlo do tašky na kočár a sebou igelatka, kde mám plenky a přezůvky 😀 záleží na porodnici, co vše poskytuje, takže já tahám jen 2 ručníky, ty zabrali skoro celou tu tašku a pak jen ty poporodní kalhotky, 3 páry prsních vložek, vzala jsem teda i svoji košili, ale nehodlám ji použít, to radši každý den čistý erár 🙂 a pak už jen taštička s hygienou, nabíječku na mobil, dudlík a ponožky 🙂 zbytek se může přeci donést podle potřeby...
župan, úplně zbytečná věc, v porodce je vážně teplo
košile radši erární, kluci mě několikrát nečekaně počůrali, pak občas utekly očistky..no prostě, proč si ničit svoje 😀
kojící podprdy? to radši nechat prsa navolno, ale tak prsní vložky jsem přibalila a já nosím jen sportovní 🙂

jinak dost zajímavá věc je ta taška k porodu? co to má obsahovat? já nepotřebovala k porodu snad vůbec nic, pití jsem dostala, max. asi ty přezůvky.... 😅

zuzapra
19. pro 2015

@olga_ Jake bakterii???? Kdyz zehlis pradlo.....

jitavrtule
19. pro 2015

@zuzapra když žehlíš prádlo a pak ho dáš do naprosto nesterilní skříně......takový bakterie 😀

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
sarivojvodova
19. pro 2015

@kytickaaa
@olga_
@kytickaaa Tak děkuju holky. 🙂

jitavrtule
19. pro 2015

@ojo souhlas - obzvlášť s tím, že v porodkách je brutální vedro.. jinak ale záleží porodnice od porodnice. Třeba v Praze Podolí se na erár moc nehraje - na běžném šestinedělí dostaneš balík vložek a nepromokavou podložku a nazdar. Erár na mimčo jsou prehistorický košilky se zavazováním na zádíčkách a látková čtvercovka co se váže na sukni. Takže bída bída. Na nadstandardu lepší, tam je všechno, ale taky za těžký prachy 🙂
Já jela do porodky s malou látkovou taškou k porodu (neužila jsem nic krom košile,pantoflí a flašky vody, za hodinu od příjmu bylo odrozeno) a další malou sportovní tašku mi nechal muž na oddělení, ale ve finále jsem užila jen máloco. Stejnak za mnou každý den jezdil, takže co jsem potřebovala, to mi přivezl. Jediný, co jsem fakt užila z toho co jsem měla s sebou rovnou , bylo jídlo 😀

stella_hor
19. pro 2015

jé, tak to je super inspirace, bohudíky za internet 😀

zuzapra
19. pro 2015

@olga_ nezlob se, ale to mi trosku pripada "pritazeny za vlasy". Tak to by jsi to mimi radeji vubec nemela rodit v nemocnici. A pokazde, kdyz na mimi v porodnici chytnes, tak si sterilizujes ruce? A co vzduch co tam dycha? 🙂 99% miminek ma nemocnicni obleceni a myslim, ze se to na nich nijak nepodepsalo! Ceske zdravotnictvi je na dost vysoke urovni.
A s bakteriemi se bude setkavat cely zivot.

olga_
19. pro 2015

@zuzapra Vždyť já netvrdím, že oblečením do eráru člověk miminku ubližuje, i když v tom rozdíl vidím (vím, kde to leželo, v čem se to pralo atd.). Ale třeba i pocitově - obléct se do erárního andělíčka vs. mít svoje pyžamo. Může to být i způsob, jak si to tam trochu zdomácnět. Ale samozřejmě to na tom nijak nestojí ani nepadá. V ty dny je stejně nakonec milion věcí důležitějších než oblečení 😉.

zuzapra
19. pro 2015

@olga_ no prave..... U nas v porodnici v Olomouci davaji bodycka, dupacky, kdyz chces svetriky,zavinovacku, cepicky, deku...... S obemi detmi jsem tam byla spokojena. Taky asi dost zalezi na porodnici. 🙂

lichtakova
19. pro 2015

Ja jsem rodila v Motole,3x,byla jsem spokojena,ted naposledy uz jsme dokonce meli deti v normalnich dupackach a bodyckach,co tam nanosily maminky.Sice si clovek chce nacanact miminko,ale zas jet uz z nemocnice s taskou spinavyho pradla se mi teda nechtelo.Takze ja jsem mela rucnik na oblicej a vlozky a takove bezne veci (hyg.potreby) a nastrihany perlan misto osusky-po sprse jsem se tim utrela a vyhodila to,nebo jsem se utrela kosili,ty jsem si taky brala casto ciste,hlavne jsem byla porad zpocena,jak je tam vedro.

lichtakova
19. pro 2015

Jinak jsem jela s taskou-asi jako sportovni,takova velikost,bez kolecek,ja jsem si naopak nechala privezt "kolecka" od golfek k autosedacce,abych ji nemusela tahat.

lichtakova
19. pro 2015

Veti
Sina porodnic pise,co si mas vzit s sebou.Jeste pribal Purelan 100 na bradavky,genialni vec. Dudlik taky neni spatny,ja mela i kojici caj a v pohode mi ho zalily do konvice (z DM),mne bylo vedro,ale mimina jsem mela zmrzly,takze i slabouckou decku jsem si vezla a pokazde vyuzila.Vozila jsem jen jednu tasku,protoze rodim bez tatinka 😉,tak abych mela vse u sebe.

svetlus_pepca
19. pro 2015

Měla jsem velkou sportovní tašku, co s ní obvykle jezdíme na dovolenou 😀 A nebyla plná. A pro miminko měl doma připravenou malou sportovní tašku manžel. Tu dovezl až v den propouštění.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru