Těhotná - měřím pouze 150 cm a bojím se komplikací

luxik111
7. srp 2015

Zdravím maminky,
mám dotaz ohledně výšky. Já jsem malinká - měřím 150 cm a vážím 41 kg (při mé výšce vypadám naprosto normálně, nejsem nijak extra hubená). Konečně jsem se dočkala a v únoru mám termín porodu. Nějak moc jsem nad porodem nepřemýšlela, miminko moc chci, ale teď, když se lidé kolem mě dozví, že jsem těhotná, tak mě straší kvůli mé výšce. Já si říkám, že snad příroda ví, co dělá a poradí si s tím, ale začíná mě to pěkně znervózňovat a bojím se, aby se miminko vyvíjelo v pořádku a abych ho vůbec byla schopná donosit a porodit. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli tu mezi vámi také není nějaká maminka stejného vzrůstu, která by mě uklidnila, začínám z toho mít pěkný strach :(. Zatím je všechno v pořádku, ale je pravda, že na to, že jsem teprve ve 13tt, tak už mám pěkné bříško a nějak si neumím představit, že se do mě vejde třeba 40 cm prcek.

sisstin
7. srp 2015

@luxik111 tak ja zas tak mala nejsem, mam 156 a zadnej problem nebyl 😉

sisstin
7. srp 2015

Jinak znam i mensi holky nez jsem ja a tez bez problemu, o tom to podle me neni moc 😉 Rozmery panve mam ve vsech trech udajich o 1cm mensi, nez je ideal a porod uplne v pohode, jen syn nebyl obrik, mel 2,9kg a 49cm a ted je holcicka taky mensi, nez je prumer, ale zadnej extrem zas 😉

misulinka44
7. srp 2015

@luxik111 moje kamarádka je drobná, má 43 kg a 151 cm. Má dvě děti a donosila je obě v pohodě 🙂 Dokonce jednou přenášela... Rodila ale obě císařem, měla moc úzkou pánev, takže by normálně nikdy porodit nemohla.

mandala
7. srp 2015

Měřím 154 cm a vše O.K., moje známá měří 148 cm, kolik váží nevím, ale je štíhlá a taky vše v pořádku, dokonce na ní ani nebylo těhu vidět, až ke konci a dítě vážilo normálně 3 kg, tak nevím, kde to nosila. 😀 Jinak já si myslím, že tělo si s tím poradí samo, bud bude menší dítě, a když ne, tak bys holt musela na císaře, ale to není žádná tragédie, jiné komplikace v souvislosti s tvoji výškou a váhou si myslím nehrozí. Užívej v klidu, tvůj lékař by tě jistě informoval. 😉

frantiska85
7. srp 2015

Neboj, dítě může být malé po tobě. Co otec dítěte, je velký?

gingerone
7. srp 2015

Mám 158 cm a (před těhotenstvím) 45 kg. Manžel je z vysoké rodiny. Rodila jsem 3 kg a 49 cm velké zdravé dítě bez komplikací, přirozeně a rychle. A co takové Asiatky? Často jsou mnohem drobnější než my. A taky mají děti, a nejen s malými Asiaty, ale dneska už s kýmkoliv. A funguje to. Nebo třeba nezletilé matky, taky mají zdravé děti a přitom jsou někdy ještě skoro úplně děti. Pokud jsi otěhotněla, tak to ta příroda nějak zvládne. Žádný extrém to určitě není. A doktoři si na tebe dají pozor. A případné komplikace, které některé maminky mají, s velikostí téměř nikdy nic společného nemaj.

blondynka400
7. srp 2015

@luxik111 nebála bych se. Kdysi byly ženy malého vzrůstu a rodily děti jako na běžícím pásu .-). Moje prababička měla asi 145cm a porodila bez problémů 9 dětí.
Jedině v některých porodnicích snaží pak vnutit CS, ale reálně proto není důvod. Co je fakt je, že čím je žena vyšší, tím účinější má bříšní lis, jinak je to úplně jedno.

angie.shy
7. srp 2015

Ahoj, já mám 149 cm a běžnou váhu 39 kg. Gynekolog vedl v patrnosti celou dobu můj menší vzrůst a před porodem mě odeslal do porodnice o týden dříve, aby mi poměřili pánev v poměru s hlavičkou a sami rozhodli jestli bude císař nebo přirozený porod. Byl tam takový mladý sypaťák a domluvili jsme se, že to zkusíme normálně ale při sebemenším zádrhelu císař (měli jsme 0,5 cm rezervu mezi těmi důležitými kostmi). No nakonec jsem rodila za 3 dny po tomhle rozhodnutí, v 36+6. Bolesti se rozeběhly, ale byly dost nepravidelné, malá neměla chvíli dobré ozvy a samotné vyšetření bolelo jak čert, tak nakonec se rozhodlo pro císaře. Pak za mnou po porodu přišel a říkal, že je rád, že jsme se takto rozhodli, že jsem opravdu úzská. Takže ono víc než na vzrůstu záleží na postavení těch kostí a hlavičce miminka... nestrachuj se předem, mimčo se nějak ven dostane. Přeji ať všechno krásně vyjde, nejlépe lehký přirozený porod.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru