icon

V jakých případech se při císaři zavádí dren?

boruvka_01
9. dub 2016

Ahoj všem, zítra jdu na císaře a trochu mě děsí hadicky - dreny které tady v porodnici má skoro každá máma ktera měla císaře. Proč se dávají a je možné se tomu vyhnout? Diiky za reakce

drzticka81
9. dub 2016

Tak ja mela dva cisare -prvni byl akutni a tam jsem mela zavedeny dren.....druhy byl spinalni a tusim, ze jsem snad ani dren nemela......mam ten pocit........dreny se davaji, aby nevzniklo hnisave lozisko v rane? ale ono to neni tak hrozne, nebojte!!!! ja ted byla na operaci zlucniku -taky jsem se obavala vyndani drenu -prijemne to nebylo, ale cekala jsem to horsi!!!! dle me je horsi cevkovani 🙂))))

slunickova123
9. dub 2016

Dreny se davaji take pro kontrolu hluboke operacni rany, coz rana po sekci je, jestli nedochazi nekde v hloubce uvnitr ke hnisani nebo ke krvaceni , jinak se to vcas neda zjistit. Je to zalezitos tak 1 dne nebo 2, bude to ok, nebojte.

boruvka_01
autor
9. dub 2016

Je to prostě hrozný pocit že ze mě bude v živým mase trcet hadicka 😀 no a na vyndani ani nemyslet...

drzticka81
9. dub 2016

no, jelikoz budete lezet a nejspise vas bude bolet kazdy pohyb, tak hadicka z tela bude to nejmensi 🙂)) nebojte - a anez pujdete do sprchy, tak vam to vyndaji (u toho myslete na neco pekneho .vazne to neni takova hruza) -no a potom, co vam pomuzou sednout uz budete myslet zas na tu bolest -to prvni vstavani neni pekne, ale rikam, musi se to rozchodit!!!!! vazne moc nelezte, chodte -nebo vas budou trapit plyny!!!! PS: jak me poprve zavedli do koupelny u druheho CS tak jsem si rikala, ze uz zadne miminko nechci, no a po dni jsem rekla, ze uz jo!!!

veritanas
9. dub 2016

Já se přidám, po sekci bude to nejmenší zlo, že z vás bude trčet hadička.. Aleje fakt, že vytahování je tedy dost strašne ale dá se to vydržet a a pak je to hned veselejší..Popravdě jsem neslyšela, že by se to dalo udělat bez drenu, myslím, že tam být musí.. U nás v porodnici to měly všechny císařovny..☺ale nebála bych se toho..😉😉😉

sara84
9. dub 2016

Dreny se davaji co vim u akutnich, u planovanych mene casto! A teda do sprchy jsem sla s drenem, vyndali ho az po 24h. A ano, je to hnus to vyndavani, ale da se na to psychicky pripravit, vyndani trva cca 10 vterin 🙂

anetka1701
9. dub 2016

Já měla dva císaře a dren ani jednou...

manelle2
9. dub 2016

@boruvka_01 Ahoj,já jsem mela 3 císare a dren jenom jednou,a to když mi u posledního delaly podvázání.První jsem mela s celkovou narkozou a ty dva s epidurálem 🙂

kajovaevicka
9. dub 2016

Měla jsem dva císaře, po obou drény... Manžel měl drény v rameni a vyndávání probrečel- zapomněli mu do toho pustit vzduch. Mně to vyndávaly zručné sestřičky, zaškrtili si to aby se neudělal podtlak a vůbec to nebolelo. To samé drény z krku po odstranění štítné žlázy. Je to i o zručnosti sester. Manžela myslím "oddrénovávala" žákyňka...

paraple98
9. dub 2016

Já měla oba císaře akutní, stejný důvod i průběh, ale u prvního dren ano a u druhého ne. Tak těžko říct proč...

teraolli
9. dub 2016

Měla jsem dren po císaři, protože při operaci mi zjistili veliké varixy na děloze. Došlo k silnému krvácení, tak jsem měla dren na odvod zbytkové tekutiny. Druhý den mi ho ihned odstranili ve sprše.

junkka
9. dub 2016

@veritanas já byla na císaři a bez drenu a pohodička 🙂

anehap
9. dub 2016

Taky nevim, jak to je - u druheho porodu jsem mela akutni cisar a dren jsem mela - vyndali mi ho po 2 dnech...moje sestra taky akutni cisar ve stejne nemocnici a nemela ho. Nevim, na cem to zalezi...vyndavani nic moc, ale da se to, byla spis otrava tahat to do sprchy...nebo kdyz jsem vstavala z postele a zapomnela na to, obcas jsem se do toho zamotala a prislapla hadicku😅

eva_mb
9. dub 2016

Prvni akutni CS bez drenu,druha CS planovana s drenem. Vyndali mi to az za 24 hod.Mudr. rekla at se nadechnu a zadrzim dech.byla to vterina.necitila jsem nic neprijemneho

annie2015
9. dub 2016

Ahoj,měla jsem akutní sekci. Dren jsem nedostala.
Nikdo ti dopředu neřekne zdá ti ho dají nebo ne. Záleží na operátorovi a celkové operaci. Oni odhadnou zda je třeba 🙂
A ještě nikdy jsem neslyšela,ze v se vyndavali ještě bez vstanes. Většinou tak po 24-48 hodinách. Ale zase záleží zda a co odvádí ;)
A vyndavani příjemné není (znám naštěstí zatím jen z opačné strany,jsem zdravotní sestra a pár jsem jich vyndala). Ale je to jednorázová bolest. Takže po vyndani si vydechnes.. a uz zas uzivas mimco 🙂

annie2015
9. dub 2016

*vyndavaly :D

orchideas1
9. dub 2016

Ja jsem mela akutni sekci a dren, vytahovali mi ho po 1 cm asi 3 doktori, ale dalo se to vydrzet 😀

drzticka81
10. dub 2016

no mi ho ten dren vytahovali jeste pred sprchou- a to bylo necelych 24 hodin 🙂)) takze asi zalezi i na nemocnici 🙂))

annie2015
10. dub 2016

Asi ano. Oni taky asi v každé nemocnici nechávají různé dlouhou dobu maminky na JIPce ;)

drzticka81
10. dub 2016

to je prave to, ze pri prvnim CS jsem na zadne jipce nebyla -dali me hnedka na pokoj, kde lezela dalsi cisarovna a na tom pokoji jsme byly po celou dobu pobytu v nemocnici -pak i s miminkem 🙂)) u druheho jsem rodila jinde, byla jsem na ipce a dren jsem nemela.....