V jakých případech se při císaři zavádí dren?
Ahoj všem, zítra jdu na císaře a trochu mě děsí hadicky - dreny které tady v porodnici má skoro každá máma ktera měla císaře. Proč se dávají a je možné se tomu vyhnout? Diiky za reakce
Dreny se davaji take pro kontrolu hluboke operacni rany, coz rana po sekci je, jestli nedochazi nekde v hloubce uvnitr ke hnisani nebo ke krvaceni , jinak se to vcas neda zjistit. Je to zalezitos tak 1 dne nebo 2, bude to ok, nebojte.
Je to prostě hrozný pocit že ze mě bude v živým mase trcet hadicka 😀 no a na vyndani ani nemyslet...
no, jelikoz budete lezet a nejspise vas bude bolet kazdy pohyb, tak hadicka z tela bude to nejmensi 🙂)) nebojte - a anez pujdete do sprchy, tak vam to vyndaji (u toho myslete na neco pekneho .vazne to neni takova hruza) -no a potom, co vam pomuzou sednout uz budete myslet zas na tu bolest -to prvni vstavani neni pekne, ale rikam, musi se to rozchodit!!!!! vazne moc nelezte, chodte -nebo vas budou trapit plyny!!!! PS: jak me poprve zavedli do koupelny u druheho CS tak jsem si rikala, ze uz zadne miminko nechci, no a po dni jsem rekla, ze uz jo!!!
Já se přidám, po sekci bude to nejmenší zlo, že z vás bude trčet hadička.. Aleje fakt, že vytahování je tedy dost strašne ale dá se to vydržet a a pak je to hned veselejší..Popravdě jsem neslyšela, že by se to dalo udělat bez drenu, myslím, že tam být musí.. U nás v porodnici to měly všechny císařovny..☺ale nebála bych se toho..😉😉😉
Dreny se davaji co vim u akutnich, u planovanych mene casto! A teda do sprchy jsem sla s drenem, vyndali ho az po 24h. A ano, je to hnus to vyndavani, ale da se na to psychicky pripravit, vyndani trva cca 10 vterin 🙂
Já měla dva císaře a dren ani jednou...
@boruvka_01 Ahoj,já jsem mela 3 císare a dren jenom jednou,a to když mi u posledního delaly podvázání.První jsem mela s celkovou narkozou a ty dva s epidurálem 🙂
Měla jsem dva císaře, po obou drény... Manžel měl drény v rameni a vyndávání probrečel- zapomněli mu do toho pustit vzduch. Mně to vyndávaly zručné sestřičky, zaškrtili si to aby se neudělal podtlak a vůbec to nebolelo. To samé drény z krku po odstranění štítné žlázy. Je to i o zručnosti sester. Manžela myslím "oddrénovávala" žákyňka...
Já měla oba císaře akutní, stejný důvod i průběh, ale u prvního dren ano a u druhého ne. Tak těžko říct proč...
Měla jsem dren po císaři, protože při operaci mi zjistili veliké varixy na děloze. Došlo k silnému krvácení, tak jsem měla dren na odvod zbytkové tekutiny. Druhý den mi ho ihned odstranili ve sprše.
Taky nevim, jak to je - u druheho porodu jsem mela akutni cisar a dren jsem mela - vyndali mi ho po 2 dnech...moje sestra taky akutni cisar ve stejne nemocnici a nemela ho. Nevim, na cem to zalezi...vyndavani nic moc, ale da se to, byla spis otrava tahat to do sprchy...nebo kdyz jsem vstavala z postele a zapomnela na to, obcas jsem se do toho zamotala a prislapla hadicku😅
Prvni akutni CS bez drenu,druha CS planovana s drenem. Vyndali mi to az za 24 hod.Mudr. rekla at se nadechnu a zadrzim dech.byla to vterina.necitila jsem nic neprijemneho
Ahoj,měla jsem akutní sekci. Dren jsem nedostala.
Nikdo ti dopředu neřekne zdá ti ho dají nebo ne. Záleží na operátorovi a celkové operaci. Oni odhadnou zda je třeba 🙂
A ještě nikdy jsem neslyšela,ze v se vyndavali ještě bez vstanes. Většinou tak po 24-48 hodinách. Ale zase záleží zda a co odvádí ;)
A vyndavani příjemné není (znám naštěstí zatím jen z opačné strany,jsem zdravotní sestra a pár jsem jich vyndala). Ale je to jednorázová bolest. Takže po vyndani si vydechnes.. a uz zas uzivas mimco 🙂
*vyndavaly :D
Ja jsem mela akutni sekci a dren, vytahovali mi ho po 1 cm asi 3 doktori, ale dalo se to vydrzet 😀
no mi ho ten dren vytahovali jeste pred sprchou- a to bylo necelych 24 hodin 🙂)) takze asi zalezi i na nemocnici 🙂))
Asi ano. Oni taky asi v každé nemocnici nechávají různé dlouhou dobu maminky na JIPce ;)
to je prave to, ze pri prvnim CS jsem na zadne jipce nebyla -dali me hnedka na pokoj, kde lezela dalsi cisarovna a na tom pokoji jsme byly po celou dobu pobytu v nemocnici -pak i s miminkem 🙂)) u druheho jsem rodila jinde, byla jsem na ipce a dren jsem nemela.....

Tak ja mela dva cisare -prvni byl akutni a tam jsem mela zavedeny dren.....druhy byl spinalni a tusim, ze jsem snad ani dren nemela......mam ten pocit........dreny se davaji, aby nevzniklo hnisave lozisko v rane? ale ono to neni tak hrozne, nebojte!!!! ja ted byla na operaci zlucniku -taky jsem se obavala vyndani drenu -prijemne to nebylo, ale cekala jsem to horsi!!!! dle me je horsi cevkovani 🙂))))