Velmi silní a pravidelní poslíčci několik nocí po sobě, jak se vyspat?

carolyncassady
10. srp 2017

Jdu s dotazem na holky, které už rodily třeba i vícekrát 🙂. Čeká mě teď druhý porod - u prvního jsem zažila jen nějaké maličké poslíčky jako MS, přenášela jsem 11 dní a po neúspěšném vyvolání /nepřipravené porodní cesty/ byl akutní císař 😨. Teď jsem 6 dní po termínu a 5 nocí v kuse skoro nespím - bolesti začínají navečer nebo kolem 11 v noci, začínají po 30 min, 20min, po 10min, někdy i několik hodin po 5 min - naprosto pravidelné - nejvíc hlavně po půlnoci a k ránu, přesné jako hodinky - vždy 60ti vteřinové, jsou takové, že je zhluboka prodýchávám a hlavně nejdou zaspat, sprcha nebo vana pomůže na chvilku a jede to celou noc nebo až do dopoledne - dnes k ránu jsem vyčerpáním spala skoro v sedě, ovšem vždy jen na pár minutek, než se dostavila další bolest/ kontrakce/ posel. Je to vždy velký tlak - první dny havně do kříže, tvrdé břicho, teď už i tlaky jakoby hlavičkou ...... tu první noc ve 4 ráno jsme už jeli do porodnice, ale nebyl ani zkrácený čípek. Teď mám za sebou další 2 kontroly - čípek už je zkrácený, ale ne úplně. Můj dotaz zní - nějaký tip jak se vyspat? Mám ještě 3letou holčičku, takže spánek přes den nejde /hlídání máme minimální/ a hlavně jakmile si lehnu, ihned to nastoupí, a nejsem si jistá, kolik takových nocí ještě dám. Mám ještě 3letou holčičku, hlídání minimální, takže už si moc nevím rady.

kamiska
10. srp 2017

Asi se to takhle akcne chysta. Malou posad pred televizi - za tech par dni se to nezblazni a bez lehout. Nebo ja pred porodem lezela na matraci na zemi a staveli sme vlackodrahu a tak. Ja mela u prvniho bolesti asi mesic v noci - ne teda takhle, ale budilo me to. A porod byl rychly - od 11 bolesti, ve 4 prdla voda a zacly akcni bolesti a 6.21 malej narozenej.

carolyncassady
autor
10. srp 2017

@kamiska Tos mě potěšila že to pak bylo tak rychlé. Malá je zlatíčko, ta si vystačí a je hodná, problém je že já neusnu - protože v té poloze ležmo to prostě okamžitě začne bolet po těch intervalech, že neusnu. A ten nedostatek spánku mě ničí.

kamiska
10. srp 2017

@carolyncassady ja myslim, ze priroda neni blba. Urcite se jednu noc super vyspis a pak porodis 🙂 - u me to tak bylo. Holt hledat polohu, co ti nejmin vadi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru