Vložky do podprsenky, jaké byste doporučily?

monny88
4. únor 2016

Milé maminky, jaké by jste doporučily vložky do podprsenky? Dozvěděla jsem se, že do porodnice stačí zatím ty jednorázové a domů je pak lepší si pořídit pratelné kvůli tomu, že mléko může začít kvasit a může to pak způsobit nějaké kandidy, plísně apod. Pratelné jsou prý ještě i lépe prodyšné a nejsou napuštěné různou parfemací apod., které bradavky můžou podráždit. Jaké s tím máte zkušenosti? Je opravdu lepší si pořídit ty pratelné? Jestli ano, tak které jsou nejlepší?

drrregy
4. únor 2016

Já s pratelnými nemám zkušenost, ale jsem spokojená s těmi jednorázovými a to je ted používám i při druhém dítku. Stejně budeš kvůli hygieně měnit často jak jednorázové tak i ty pratelné. Navíc ty jednorázové ti neprotečou. Žádné zdr.komplikace jsem neměla - kandidy.

miss_lednacek
4. únor 2016

Ahoj, na zacatek bych si poridila ty jednorazove. V sestinedeli z tebe bude mleko pretekat a ty jednorazove vydrzi pomerne dost. Na pozdeji jsem si koupila pratelne, protoze uz to mleko samovolne neunika a je to ekologictejsi (a ekonomictejsi). Mam od majab (na fler.cz), jsou to takove trojuhelniky, ktere se lepe prizpusobi tvaru prsou. Jsem s nima spokojena.

jardicka
4. únor 2016

taky nemám zkušenosti s pratelnými, ale jak píše @drrregy , budeš je měnit opravdu často takže je to asi jedno pro které se rozhodneš. Z jednorázovek jsem jich vyzkoušela hodně a tvarem a savostí mi nakonec nejvíc vyhovovali Chicco 🙂

bm77
4. únor 2016

Za mně jednorázové od Johnsons. Byly super, měnila jsem několikrát za den. S pratelnými nemám zkušenost.

mooncaa
4. únor 2016

@monny88 Měla jsem pratelné, měnila jsem dost často a jednorázové mi přišly dost drahé a ani nebyly tak příjemné jako látkové. Měla jsem s PUL vrstvou, takže neprotékaly, ty bez PUL mi protekly hned. Ale neměla jsem prsa zapařená jako u jednorázových.

monny88
autor
4. únor 2016

Mockrát vám děkuju za vaše rady , doporučení a názory 🙂

gepe
4. únor 2016

@monny88 nejvic mi vyhovovaly od Lansinoh jednorazove. Nehybaly se v podrpsence, neprotekly ani jednou, necitila jsem ani jednou ze je mam jak jsou jemne, zadne problemy, neparfemovane. S pracimi zkusenost nemam.

jitavrtule
4. únor 2016

Pratelné jsem neměla - ale doma vlastně doteď používám místo vložky normálně látkovou plínku, klasický čtverec, hlavně v noci. Z jednorázu mně nejlíp seděly, držely a sály Avent, ale jsou drahé. Johnson jsou hodně vidět pod podprdou (jsou tlusté a menší), Chicco zas mají takové řasení po stranách, které vůbec nekopíruje tvar prsa. Ale nejsou rozhodně špatné.
Poměr cena výkon mají OK i vložky z DM od Babylove.
Mykoz apod se neboj, když budeš pravidelně měnit a větrat prsa, bude to OK. Navíc se to za pár týdnů uklidní a já třeba pak nosila vložky už jen při kojení (na prso, ze kterého se nekojilo), ne nonstop.

thalia
4. únor 2016

@monny88 jednoráz jsem měla jen v porodnici, doma pratelné anavy s PUL (tj. neprotekly) a super, hlavně ta úspora peněz a odpadu.

lenbela
5. únor 2016

Za mě nejlepší Jednorázovky z Tesca (jejich značka). Jsou tenčí a velmi jemné. Navíc jsou v krabici prakticky balené po 2 kusech.
S pratelnými nemám zkušenost.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru