icon

Vložky po porodu. Vadily Vám a jak dlouho jste je museli nosit?

charliina
25. lis 2019

Vim, ze uz tohle tema tady bylo xkrat, ale musim jeste jednou ho sem sloupnout 😀 Nevim jestli to tak ma jeste nekdo dalsi, ale proste nesnesu vlozky strasne mi to vadi a irituje me to, ted pod vlivem hormonu je mi normalne do breku z toho ze proste to budu muset nosit 😀 ja vim, ze je to uplna prkotina ale jak dlouho jste je musely nosit ? Vadili vam ? Kolikrat si i rikam ze bych teda nejaky jakoze kalhotky neco jak maj duchodci 😀😀 proste jsem z toho uplne spatna 😀😀

Strana
z2
jituli84
26. lis 2019

@charliina Tak jasný, že budem muset, ale to není duvod se nebát 😀

amazonkajanik
26. lis 2019

@lucifux mě už naštěstí trápí jen hemeroidy,takže kolonoskopie. Ale dost mě to zarazilo, že tak bolela, pac jsem rok po operaci ruky, kdy mi sroubovali kost a dávali do ní kostní štěp z pánve a ani jedna jizva nebyla tak bolestiva

jituli84
26. lis 2019

@amazonkajanik V nějaké diskuzi tu psala paní, že po porodu šla na revers domů, ale to asi moc rozumné není ne, kvuli případným komplikacím..

astyna88
26. lis 2019

Heled,ono ti to ani neprijde a vlozky budou asi to nejmensi,co budes resit. Ja jsem taky spis tamponova, ale pred teh jsem zkusla dokonce i latkove,ted uz mam i intimky, nejen,ze to nesmrdi, ale je to i prijemne na spodek. A tak hledam silnejsi i na ty dny po porodu,bo na menzes mam jen obyc latkove. Prijde mi,ze ta ms je pak i kratsi...

amazonkajanik
26. lis 2019

@jituli84 tak jde to, když je bez potíží. Pamatuji si to, taky uváděla, že měla doktory na telefonu . Pritelova sestřenice porodila 4,5kg holku a šla domů 3.den

jituli84
26. lis 2019

@amazonkajanik Jak to vlastně chodí, to máte celou dobu miminko u sebe? A to rodila přirozeně?

astyna88
26. lis 2019

@amazonkajanik

Moje mama si spis pamatuje,ze se byvalo v porodnici i dva tydny a nechape,ze nas tak brzo pousti domu....naopak bylo beznejsi,ze zeny byly doma obskakovany, nedelky byly svate. Odtrzenim od "tradicniho modelu" jsme si spis uskodily...

astyna88
26. lis 2019

K te infekcnosti - me naopa u Apolinare rikali,ze to je prezita teorie...tak ja nevim.

zelenaesmolda
26. lis 2019

@astyna88
dva tydny tam zdrave deti urcite nikdo nedrzel.jako k cemu?je to uplne zbytecne

amazonkajanik
26. lis 2019

@jituli84 malého mi vzali jen jednou a to na odběr krve z paticky, jinak byl celou dobu semnou

astyna88
26. lis 2019

@zelenaesmolda

Tyden bylo nejkratsi dobu,mamka je rocnik 1949. Rodila v Olomouckem kraji, moje babi rocnik 1924, jeden porod zaplacen v porodnici,byla tam pry take tyden. Vic se sledovala zena,jak se zotavuje, sestry vic pomahaly, celkove to bylo uplne jine nez nyni....

zelenaesmolda
26. lis 2019

@astyna88
tak ja si nemuzu na dnesni peci vubec stezovat 🙂

lucifux
26. lis 2019

@amazonkajanik hemeroidy, ty mě trápí taky, ale tak nějak čekám, že se sami vstřebají jako po prvním porodu...

monaluza
26. lis 2019

@astyna88 jo, taky tady z tech reci kvetu, je to zastaraly mytus (pouzivaji ho snad jen stare jezibaby sestry, kdyz chteji zakazovat maminkam brat si dite do postele). Kdyby byly ocistky infekcni, bylo by neco fakt hodne spatne. Je to normalni cista krev, jen je ji holt hodne a tece dlouho (taky v deloze placenta zabira nejakou plochu, ze), je to neprijemne, ale v ramci normalni hygieny zcela bezpecne zvladnutelne.

Mne osobne byly nejprijemnejsi ty uplne nejobycejnejsi vlozky, co prodavaji v nemocnicnich lekarnach na kusy. Jen bunicina v gaze, ale nejjemnejsi, nejsavejsi a nejprodysnejsi. A kalhotky z co nejridsi sitoviny, taky kvuli vetrani - j to umelina, ale zase maji vyhodu, ze se daji snadno rucne preprat, nezustavaji na nich fleky a velmi rychle schnou.

Intenzita krvaceni se rychle snizuje, ale takove to dospinovani u mne trvalo dost dlouho, vlozky jsem nosila asi mesic (po druhem porodu uz jsem pak v teto fazi prechazela na latkovky, ktere pouzivam pri bezne menstruaci).

astyna88
27. lis 2019

@monaluza

Souhlasim. Me to vysvetlili v porodnici tak,ze v deloze neni vzduch,tak tam nema co hnit a vytekat infekcni. Na pokoji se mnou byla holka,ktera mela latkove vlozky a ptala se na to primare pri vizite. Zda ma vlozky jeji manzel doma vyvarovat,nebo klasicky prat....

125katulka125
28. únor 2020

já jsem měla vložky mammy od bella happy, stejně tak i ty poporodní kalhotky a vložky do podprsenky a dobrý, všechno mi vyhovovalo

125katulka125
Autor odpověď smazal
sabca21
22. bře 2020

i když jsem nebyl na vložky zvyklá, tak ty co jsem měla mi teda nějak nevadili, prostě to tak je, tak s tím nic nenaděláš...měla jsem mammy a byly savé a ne moc velké, tak dobrý

Strana
z2