icon

Vychytávky do porodnice 🙂

johnirvingfan
6. led 2017

Dobry den, mile maminky, rada bych Vas poprosila o cenne rady. V dubnu nejspíš strávím par dni v porodnici 🙂 A potřebovala bych poradit, co si s sebou /kromě běžného seznamu věci do porodnice/ přibalit, co jste ocenily, že máte, nebo jste si říkaly, že nemáte, ale ocenily byste 🙂 Napr. osetrujici kosmetika, specialni pradlo, vlastni kosile, jednorazove prádlo, jakou značku vložek doporučujete :D...Nemusí to byt jen rada na materialni veci, ale klidne i zkusenost. Co je dobre si napr. zářídit a pod./nadstandardní pokoj zbytečnost? nebo výhoda?/ Jsem budoucí matka amatér 🙂 Za každou radu budu ráda. Pište, cokoliv Vás napadne. A mám ještě jeden dotaz-kde koupit a kolik kusů kojících podprsenek :D Podotýkám, že na velká prsa😇
Mockrát děkuji za Vaše zkusenosti 🙂

Strana
z8
kettkav
19. únor 2017

@johnirvingfan Ahoj,já jsem byla ráda za 2 další věci. První noc jsem dala malého k sestrám,protože jsem 2 dny nespala. A byla jsem šťastná za špunty do uší. Taky jsem s sebou měla papírové kuchyňské utěrky a ty jsem používala po sprše na utírání mezi nohama. Jinak bych ušpinila denně pět ručníků.

jipe
19. únor 2017

@netopejr hihi, já i doma spím jedině v noční košili, jakékoliv kalhoty na spaní nesnesu. Neměla jsem ale žádnou "kojící", tak jsem koupila jednu od Jožánka a jednu od tamanů s knoflíčkama a používám je i ted normálně na spaní

netopejr
20. únor 2017

@jipe Když ti někomu vyhovuje, proc ne. Ja sim na boku, horni nohu nakrčenou někde mimo tělo,takže efekt noční kosile byl hokej zadek, zima na nohy, na záda a ještě když se člověk odkope... Jako dítěti mi to capala babička, ta v ničem jiným nespala, ale ta se za celou koc skoro nehla. Ja jako vrtivé dítě (vrtím se dosud) jsem se budila obvykle s noční nosili omotanou kolem krku nebo pod pažema. Tlačí to, zima a estetika, ehm ehm, někde jinde nez doma...
A ještě to vyhrnovat a hlídat na záchodě, aby se to nepřipletlo... Třeba právě po porodu... Kosile typu delší triko není tak široká a tak dlouhá,takže ta nezavazí, ale ty dlouhé,rozšířené, to je běs.

jipe
20. únor 2017

@netopejr já měla https://www.jozanek.cz/cz-detail-915478-nocni-k... a ano, vrtím se, košili mám někde u prsou, ale zůstávám pod peřinou :D :D :D Já tím jen chtěla říct, že všechno je hrozně individuální

johnirvingfan
autor
20. únor 2017

@kettkav
Na ty utěrky vždycky zapomenu. Díky za radu😉

johnirvingfan
autor
20. únor 2017

@jipe
Vidíš, me nenapadlo se jít podivat k Vietnamcům na košile. Pořád brouzdám Bonprix a C&A a akorát je to predrazeny.

barchen
21. únor 2017

Jediná věc, kterou bych u porodu fakt postrádala, byl malinkatý ručník (20x20cm), který mi manžel máčel v studené vodě a přikládal při kontrakcích na čelo, resp. pak jsem mu ho vytrhla a plácala si ho tak různě na tvář, na zátylek, protože poslední hodina kontrakcí byla drsná a už se mi občas zatmělo i před očima a měla jsem pocit na omdlení. Ale jinak byl porod v pohodě a hodně rychlý, takže jsem fakt nic jiného nepotřebovala.

pmaja
21. únor 2017

Za me nikdy nemohly chybet bezgumickovy teply fusky. Vedro tam je ale u zeme tahne a otekly nohy 'prestipniut' gumickou je nemyslitelny. Jinak ve dvou porodnicich vlozky mely tak jsem napotreti byla v soku ze se nemam cim 'prebalit' a zvladla jsem pouzit asi 2,5 baliku. Takze dobre zjistit co kde maji. Jinak nezapomenout na nabijecku na mobil....dojde v nejmene vhodnou dobu. Jinak nic zasadniho co se neda poridit/donest pozdeji. Za me naprosto idealni vlozky do podprdy od chicco. Ty obyc.mi nedelaly dobre a tyhle fakt zvladly pojmout prebytky ktery jsem mela fakt moc a kdyz nebyly byla jsem mokra az u kotniku. A mineralni voda ve spreji na zvlhceni sucheho vzduchu

frycovamichaela
22. únor 2017

@johnirvingfan jde to, možná se trochu zašmudlaj, ale za mě musím říct, že jsem už chtěla být v normálním oblečení a byla jsem za něj váážně vděčná 🙂 a přesně to holky trefily - košili jsem měla furt u krku a během návštěv a pohybu po nemocnici si člověk připadá super divně, i když máš ještě župan 🙂
A neboj se si říct návštěvám o něco na zub a vem si s sebou nějaké peníze, abysis mohla něco koupit sama, v nemocnici jsem měla furt hlad a chutě :D to byl asi můj největší boj :D hold hormony a laktace dělá své :D

johnirvingfan
autor
22. únor 2017

@frycovamichaela
Jak to tak čtu, jídlo se nesmí žádném případe podcenit😅😅

konik_mischel
22. únor 2017

ahoj, nečetla jsem příspěvky ostatních, protože svůj poklad už mám doma, tak není času nazbyt, ale za sebe role kuchyňských utěrek - jsou jemnější než toaletní papír, dost se hodily např. po sprše, problém s vyprázdněním - kup si lactulose all - super pomocník. kalhotky síťované z lékárny bezvadné, vložky batist flower - jsou delší, po porodu super. nějaký neparfémovaný sprcháč - já měla svůj klasický a smrděl mi po porodu šíleně, nadstandard super věc, může tam s tebou být muž jak dlouho chceš, máš soukromí, vlastní toaleta taky není k zahození. podprsenky kojící jsem měla obyčejné od vietnamců takové ty sportovní bavlněné - byly super pohodlné na noc i přes den, nebylo mi jich líto, protože ze začátku mléko hodně teče a často vyměňuješ, navíc jsem nevěděla jak moc se mi zvětší po porodu prsa -. tyhle podprsenky mají takovou "univerzální" velikost. Jak už tu padlo s vtipem - jídlo, sladkosti, pití - čaj není nic moc, víc ručníků, já tam byla déle a ocenila jsem potom normální oblečení - elastické kalhoty, tričko, abych tam nelítala pořád v košili. Koupila jsem si dubovou kůru - gel na nástřih, nevím, jestli to bylo tím, ale hojení dobrý. Kruh na plavání - pokud bude poranění citlivé, docela se hodí na sezení. Na porodní box doporučuji vzít si neslazenou minerálku a slazenou - uvidíš co ti sedne, mě dali omylem slazený čaj a po prvním loku jsem se ho už nedotkla, jak mi z něj bylo blbě. Dále dobrou náladu a těšení se na miminko.😉

johnirvingfan
autor
22. únor 2017

@konik_mischel
Děkuji moc za doporučení. Když vezmu v potaz, že na začátku teto diskuze jsem věděla úplný prd a ted díky vašim radám začínám Mít jasno 🙂

pincola
22. únor 2017

Holky za sebe radím: Vzít co nejméně věcí! Já poprvé táhla krámy a třičtvrtě věcí nevyužila.

Podruhé jsme vezla-ručníky, sí'tové kalhotky, samá malá balení kosmetiky(koupeno v DM), nabíječka, dvoje přezůvky(jedny do sprchy, jedny na nošení), župan co nejtenší ať nezabere celou tašku. Beztak je tam přeopeno. Ty kuchyńské utěrky taky, ty jsou fajn. igelitka na špinavé prádlo, nabíječka na mobil, foťák(pokud nemáš v mobilu). Nic jiného jsme fakt nepotřebovala, ani fén, ani knížky, ani své noční košile, ani tlustý župan. Fén si teda holky chválí na nástřih, to já neměla. Kdyžtak malý cestovní fén. Měla jsem i balení sušenek, to se hodí🙂

johnirvingfan
autor
23. únor 2017

@pincola
Dekujiii moc za radu 🙂

silwin
15. bře 2017

Notebook na filmy a serialy!!!🙂

kexina
6. dub 2017

Já nejvíc v porodnici postrádala sluchátka do uší!
Protože při troše "štěstí" člověk sdílí několik dní jednu cimru s matkou, které hormony jezdí na horské dráze, takže celé dny a noci posloucháte "jak šme klášní", že "kakáme, čůrali jsme, spinkali jsme" atp. atd. V takové atmosféře si zachovat zbytek zdravého rozumu a odstup je bez sluchátek hodně složité.

gry
6. dub 2017

Ahoj,za sebe bych si vzala hlavne FÉN a to nemyslim na vlasy. Po pripadnym nastrihu a siti je lepsi se proste vyfenovat nez susit rucnikem. Dal urcite podprdy (nejlepsi jsou podle me lindex a lidl). Pro prcka neco na sebe a plinky,urcite rukavicky (kvuli dlouhym nehtikum),sudocreme (takovy univerzal na vsechno.pro tebe i prcka). Pripadne svoji odsavacku na mliko,at se nemusis dozadovat jejich a mozna i kloboucky na kojeni (kdyby to neslo bez kvuli plochym nebo vpacenym bradavkam). Hodne stesti a at vsechno klapne ☺

gry
6. dub 2017

Jo a k nadstandardu. Pro me naprosto jedna z nejdulezitejsich veci. Neomezene navstevy,manzel tam byl celou dobu,i v noci. Svoje zazemi a klid,otevres si okno kdy chce,zavolas si kdy chces ap. Sestra chodi za tebou na zavolani, ne ze ji nekde shanis. Byla jsem v Podoli.

zuzinka6
6. dub 2017

Ja beru uterky, rucniky, mp3, vonnej olejicek pro prvni koupani Eone, fotak, mobil, nabijecky, piskoty muslitycky, homeo, kontryhel na caj na zavinovani, pak minibaleni sprchace, podpazdaku, ziletku, tel mliko do sprchy, abych nebyla mastna, elastiq na brisko po porodu, stahovaci pas na bricho, pantofle, nahradni gumicky do vlasu, vlozky batist a sitkaty kalhotky prodysny, 3koj kosile. Vlozky do podprdy. Vsechno mam v takovy maly sport tasce, pak budu mit svoji kabelku s dokladama a beznym haraburdim

zuzinka6
6. dub 2017

Veci na cestu domu nam doveze pak manzel 😉

zoana
6. dub 2017

nečítala som to celé, také tie pôrorodné veci na pobyt po, boli spomenuté asi všetky

ale čo sa týka pôrodu tak mne pomohol prístroj na tíšenie pôrodných bolestí - TENS. Už neviem akú som mala značku - stačí hodiť do googlu a vyhodí ich kopec. Vyzerá to ako malá vysielačka a k nej sú pripojené 4 akoby "náplaste". Tie som si nalepila na chrbát, vždy keď som mala krížové kontrakcie, tak som si cez tú "vysielačku" poslala elektrický výboj. Sila a dĺžka výboja sa dajú presne regulovať. Pár kontrakcií som skúsila aj bez toho a rozdiel to bol obrovský. Veľmi mi to pomohlo a injekciu na bolesť som si nakoniec vypítala len jednu - 2 hodiny pred pôrodom /rodila som 12 hodín/.

johnirvingfan
autor
7. dub 2017

@kexina
😅😅😅

johnirvingfan
autor
7. dub 2017

@zoana
To slyším popveee 😲

zoana
7. dub 2017

@johnirvingfan myslím, že je to ešte väčšia novinka ako cvičenie s balónikom. Ja som rodila v pokrokovej nemocnici, kde vedeli, že rodiť sa dá aj bez nástrihu, ale o tomto nepočuli. Čo ja viem, tak na západe je to bežná vec.

Čo som pochopila, tak nie každá má tie krížové bolesti, takže možno ti to ani nebude treba. Ja som si ku koncu dávala tú najväčšiu silu, manžel omylom jednu ranu schytal a teda dosť skríkol od bolesti. Ja som to pociťovala len ako také brnenie. A myslím, že to bolo isto lepšie ako brať lieky proti bolesti.

Tens, cvičenie s Aniballom a k tomu pohodová pôrodnica - toto boli pre mňa tri najlepšie voľby, ktoré som si pred pôrodom pripravila.

adlen88
18. dub 2017

@kajalka nevím jestli je to u vás ještě aktuální, ale co jsem zjišťovala, tak je velký rozdíl mezi Dulou a PA a cena 3 - 4tis je spíš za dulu. Já budu platit za kompletní služby PA 10 tis kč. (předporodní kurz, prohlídka sálu, pohotovost na telefonu, porod, a asi 3 návštěvy kuli kojení po porodu) .. ať Vám všechno dobře dopadne.
V.M.

johnirvingfan
autor
26. dub 2017

Tak jsem 14 dni po císaři. V porodnici 4 dny. Pokoj nadstandard a jsem za něj rada. Protoze jsem mela velke bolesti a jsem ráda, že jsem mela klid. I ze strany sestřiček jsem byla hodně hlidana a chodily ke mne i několikrát za noc, tak si nedovedu představit, že tam je ještě další maminka s miminkem. Do toho mi detske nosily chlapečka na krmení.
Já jsem nejvíc vyuzila hodně ručníků. A vsemozne vhlcene ubrousky, když jsem ještě nechodila a malého jsem musela kojit, tak aspoň ruce jsem si otirala a obličej. Jinak hygienicke potřeby. A kompresivní punčochy. Podrpsenky.

gabrielaorl
29. čer 2017

Připíšu také svoji zkušenost, pár tipů odtud mi také pomohlo. Určitě doporučuju nadstandard, pokud je ta možnost (návštěvy i odpočinek libovolně, klid, hygienické zázemí). Na malou jsem chodila rovnou do sprchy a místo ručníků (kterých bych spotřebovavla hodně) jsem na spodek používala kuchynské utěrky, rovnou jsem je tak vyhazovala. Pár tipů z jídla: piškoty (rodila jsem v noci a kdybych je neměla, do snídaně bych asi umřela hlady 🙂 ) a troška sušených švestek (na stolici).
Přímo u porodu jsem pak měla svou předem domluvenou PA (která však pracovala v dané porodnici, takže ji personál nevnímal jako někoho rušivého zvenčí). Na zmírnění bolestí jsem pak využila entonox (rajský plyn) - někomu se po něm dělá na zvracení, mě vyhovoval, můžu doporučit. Pokud si ještě na něco vzpomenu, dopíšu 🙂

Strana
z8