Vyvolání Havlíčkův Brod. Byla jste některá?

marketaholasova
31. říj 2019

Ahoj byli jste teď v současnosti na vyvolání porodu v Havlíčkově Brodě. Mám panicky strach. V pondělí mám nástup. Hned začnou s vyvoláním a nebo až druhý den.

hezz17
31. říj 2019

Záleží na nálezu, na obsazenosti porodniho salu...

malytlustyhroch
31. říj 2019

Neboj, mela jsem vyvolavany porod a byl to podle vseho nejpohodovejsi a nejrychlejsi porod v celem sirokem okoli. Zitra me ceka druhy, nadsena z toho nejsem, ale doufam, ze bude stejne pohodovy jako prvni. Nebylo to tedy v H.B. ale zacalo se hned, kontrola, ubytovani a hned tableta uz na porodnim boxu. Vubec me nenapadlo, ze bych tam mohla jen plonkove cekat, jak pise hezz, ale logiku to ma, ctvrty porod soucasne si asi dobrovolne nerozjedou. Doporucuju neco lehkeho na cteni nebo jeste lip na poslouchani.

marketaholasova
autor
1. lis 2019

@malytlustyhroch dneska jdu na kontrolní vyšetření. Tak věřím že mi rekne něco pozitivního že bych mohla do pondeli porodit. Snad si mě tam nenechají. Už 4 dny mě totálně tvrdne břicho a před 2 dny jsem měla brutální poslíčky. Dneska v noci mě Teda i silné tvrdnutí a pichnuti budí. Ale trochu to mám z nervů. Nemocnice je pro me hrozně stresující a nezvladam moc návštěvy blízkých když tam leží. V 39 tt jsem byla totálně uzavřena. Ve 40+2 tt je nález lepší zkrátil se čípek a stal se pro špičku prostupny. Ale cesty nepripravene. Tak snad malá nebude dělat ofuky a konečně ji přesvědčíme.

biedronka10
1. lis 2019

Mela dvakrat. No zalezi na nalezu. Prvni vyvolavani u prvni potrodu bylo hrozne, pochod peklem, to rozebirat nebudu. A u druheho porodu uplny rozdil. Sice jsem byla psychicky vypsikla z prvniho, ale bylo to rychly. Jako takhle je to hodne narocny, kontrakce jsem mela r, chly nastup bez varovani a hodne bolestivy... Inu to je umele vyvolanani, jak mi lekari vysvetlili, mnhem vic to boli. Ale strasit te nebudu, stejne prubeh je pak individual. A teda personal uzasny, pomahali co to dalom a neni problem si zauadat o cokoliv. U prvniho jsem to teda mela narocne a komplikovane, takze tam probehl mimo jine veci i 3x epidural, ale u druheho jsem to zvladla s rajcakem.

biedronka10
1. lis 2019

Jo a oba porody v Havl Brode.

marketaholasova
autor
2. lis 2019

@biedronka10 měla jste připravený porodní cesty kdyz jste nastupovala

biedronka10
2. lis 2019

@marketaholasova vubec. Moje telo bylo zavreny a lekari mi rikali, ze se chova, jako by ani nevedelo, ze mam uz rodit. A nekecam ale u obou. Obe holky vyvolavany na uplne stejmy termin 41+1tt. Ale jak rikam, prvni byl hodne tezky porod 13 hodin, ale druhy bylo po 6 hodimach hotovo a cistehp cssu bolesti jen 3,5h

biedronka10
2. lis 2019

@marketaholasova proste u obou jsem mela nastup v urcite datum, ted u druheho jsem stihla jeste pohreb dopoledne a odpiledne nastoupit, nechali me na gynekologiyckym do druheho dne a rano vysetreni primarem. S tim ze mi primar oznamil, ze siuzu vybrat. Bud budem vyvolavat za hodinu na to a nebo az druhy den, ale ze do 2 dnu potrebuje mit mrne v postylce. Dal mi hodinu ma rozmyslenou, s tim, ze ja se nervove sesypala, protoze jsem mela strach, ze zas proziju to co u prvniho. Ale lekarjy a sestricky uzasne. Zvazila jsem pro a proti a vzpomnela jsem si, ze prvni mela zkazenou plodovku a horsi ozvy, tak jsem nakonec sla do toho ze vyvolavat hned. A odmena byla ta, ze ac agresivni kontrakce, tak nastup rychly a hlavne porod rychly. Teda jako takhle nejdriv tablety nepusobily ale pak to melo rychly spad

biedronka10
2. lis 2019

Tam mam chybu, ne 41+1 ale 41+4 tt jsrm byla u obou

marketaholasova
autor
7. lis 2019

@hezz17
@malytlustyhroch
@biedronka10 tak malá si to rozmyslela sama a v neděli před nástupem jsem porodila. Porod byl rychlý až se to malé v bříšku nelíbilo. Tudíž jsem potrhana a nastrizena a důkladně sešita.

malytlustyhroch
8. lis 2019

@marketaholasova Preji at i hojeni jde rychle a gratuluji k miminku.

jackie01
11. bře 2020

Mohu se prosím zeptat, když jste nastoupili do porodnice na vyvolání, jeli jste tam hned dopoledne, a ten den vám vyvolaly porod, nebo ten další? já nastupuji v pátek, a jsem nervozní. je to můj první porod. Děkuji

daaniieelaa
11. bře 2020

@jackie01 v pátek jsem taky měla nástup na první porod a byl vyvolavany kvůli tlaku 40+6 a v 8h vyšetření a zavedení tablety, jakš takš nález, který to povoloval. Přesun na pokoj v 10 začali mírně bolesti do 12ti nepravidelně kontrakce, malý se narodil v sobotu po 15te hodině 🙂

jackie01
11. bře 2020

@daaniieelaa moc děkuji 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru