icon

Vyvolání porodu ve 36. - 37. týdnu. Máte zkušenost?

12. lis 2025

Ahoj, loni v září jsem musela porodit 4 dny před termínem porodu mrtvého syna. Teď jsem znovu těhotná, doktorka mi řekla, že vzhledem k tomu co se nám loni přihodilo mě nenechají toto miminko donosit. Pošle mě prý už v 35.tt do porodnice, abych se domluvila na vyvolání porodu. Samozřejmě vím, že veškeré info mi řeknou v té porodnici, ale nemá někdo podobnou zkušenost? Leží se před porodem nějakou dobu v nemocnici? Nebo se jen domluvím na termínu a pak dorazím? Doktorka říkala, že by mi měli porod vyvolat mezi 36.-37.tt...

petra166
12. lis 2025

@anonym_autor myslíš zkušenost vyvoláváním porodu ?

cassidyc
12. lis 2025

@anonym_autor Nevím, jak je to u takhle dřívějšího vyvolání, já po termínu měla dorazit na objednaný den a čas a rovnou by se začalo vyvolávat.

1pomnenka
13. lis 2025

Nikdo neví, jak to bude. V nemocnici tě budou hlídat, můžou tě hospitalizovat, každý den monitor a jiná vyšetření a dle výsledků se rozhodnou, že je ten správný čas, aby šlo miminko ven.

misha31
13. lis 2025

Ja bych z toho jen chapala, ze si te prohlidnou a objednaji primo na nejaky termin, jakoze rovnou na porod. Takto to probiha i u planovaneho cisare

anonym_3af83d
13. lis 2025

Ví se příčina úmrtí u předchozího těhotenství?

Jako každé těhotenství je jiné, takže osobně bych nechtěla vyvolávat zbytečně brzy, pokud by k tomu nebyl důvod a dítě prospívalo. To mi přijde taky dooost riskantní.

autor
13. lis 2025
@anonym_3af83d

Jako každé těhotenství je jiné, takže osobně bych nechtěla vyvolávat zbytečně brzy, pokud by k tomu nebyl důvod a dítě prospívalo. To mi přijde taky dooost riskantní.

@anonym_3af83d syn měl přiškrcenou šňůru, ne okolo krku, ale jako kdyby se smotala tkanička

autor
13. lis 2025
@anonym_3af83d

@anonym_3af83d těhotenství bylo celé ukázkové, všechny testy v pořádku...blbá náhoda prostě no...

autor
13. lis 2025
@misha31

Ja bych z toho jen chapala, ze si te prohlidnou a objednaji primo na nejaky termin, jakoze rovnou na porod. Takto to probiha i u planovaneho cisare

@misha31 uvidíme no, sama jsem zvědavá, jsem 24tt, takže je ještě čas

autor
13. lis 2025
@petra166

@anonym_autor myslíš zkušenost vyvoláváním porodu ?

@petra166 nene porod mi vyvolávali i právě loni, takže to vím, spíš jestli se leží v tomto případě v nemocnici nebo ne

autor
13. lis 2025
@cassidyc

@anonym_autor Nevím, jak je to u takhle dřívějšího vyvolání, já po termínu měla dorazit na objednaný den a čas a rovnou by se začalo vyvolávat.

@cassidyc právě no, těžko říct, když je to takhle dřív...no nezbývá než počkat

autor
13. lis 2025
@1pomnenka

Nikdo neví, jak to bude. V nemocnici tě budou hlídat, můžou tě hospitalizovat, každý den monitor a jiná vyšetření a dle výsledků se rozhodnou, že je ten správný čas, aby šlo miminko ven.

@1pomnenka jo manžel si taky myslím, že tam třeba týden před budu...uvidíme, ale děkuji

anonym_3af83d
13. lis 2025
@anonym_autor

@anonym_3af83d těhotenství bylo celé ukázkové, všechny testy v pořádku...blbá náhoda prostě no...

@anonym_autor To mě opravdu mrzí. Každé těhotenství je jiné... Přeji, ať vše dobře dopadne.

autor
13. lis 2025
@anonym_3af83d

@anonym_autor To mě opravdu mrzí. Každé těhotenství je jiné... Přeji, ať vše dobře dopadne.

@anonym_3af83d jo pořád si říkám, proč, kdyby se narodil o týden dřív, mohl tu být s námi....doktorka říkala, že se tomu nedalo nijak zabránit, musela bych být 24/7 na monitoru a i kdyby viděli něco špatně, tak není jisté, že by ho vyndali včas a nebyl třeba postižený...