Vyvolávaný porod, jak dlouho trval?

stepkins
6. pro 2016

Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat. Budu rodit podruhé a budou mi to vyvolávat. Vy co to máte za sebou vyvolání, jak dlouho trval porod? Díky

anve77
6. pro 2016

Ahoj, vyvolávání jsem se bála jako čert, ale nakonec to bylo v pohodě. Ráno v 6:30 mi zavedli tabletu a chvilku trvalo, než se porod začal rozjíždět. Pak už to byla rychlovka a v 11:00 jsem měla dcerku v náručí. Už když mi tabletu zaváděla a po vyšetření mi doktorka říkala, že do oběda budu mít mimčo. Jedinou výhodu vidím v tom, že je to rychlovka..Ale zase o to intenzivní😉 Každopádně držím palce, přeji hodně štěstí, pohodový porod a rychlou rekonvalescenci!!!

danielakrivinkova
6. pro 2016

Ahoj...mela jsem porod vyvolávány-jak pise anve77 byl rychlý: v 6 monitor,v 6.30 nový monitor v 7 tableta,v 8 klistyr,v 9 oxytocin,v 10 praskli plodovou vodu a 12.20 byla mala na světe. Nicméně pro me to byl první porod tak ten nástup porodních bolesti byl rychlý taky a to pro me bylo hrozne. Jinak ten den jsem říkala,že už nikdy více a do konce šestinedělí už jsem říkala,že se těšim na další těhotenství;)ale chtěla bych zazit spontánní porod.

rebejsova
6. pro 2016

@stepkins Chci tě uklidnit, že ne vždycky je to horor. Mně porod vyvolávali ve 37+5 kvůli špatnému vyživování miminka (PV byla 2200 gr). Tabletu mi zavedli v 11 dopoledne, už za půl hodiny jsem naprosto proti očekávání doktorky (ta čekala, že porodním až druhý den) cítila tvrdnutí bříška a jakoby menstruační bolesti. Pak se kontrakce zpravidelňovaly a sílily, větší bolesti jsem začala mít tak kolem páté šesté večer, to jsem ale ještě nebyla otevřená. Cca v půl osmé mě znovu vyšetřovali, otevřená na osm cm, ježíši, vždyť vy rodíte, musíme na sál. Ve čtvrt na devět se malý narodil. Držím palce, ať je to rychlé i u tebe!

rebejsova
6. pro 2016

@stepkins Ještě jsem zapomněla napsat, že asi hodně záleží na tom, jak je tělo maminky a hlavně miminko připravené už před vyvoláváním. Já pak říkala, že syn už měl "sbaleno", vyvolávačka to celé jen urychlila 🙂

iwet91
6. pro 2016

Já měla taky vyvolávaný, hrozně jsem se bála, jelikož jsem četla samé negativa, zavedli mi tabletku kolem pul 10, kontrakce jsem uplně bolestivé neměla, před 12tou pichli vodu a během 10 minut se rozjely kontrakce docela silné, a do dalších 30 minut byla malá na světe. Takže za mě vyvolávaný porod nebyl hrozný 🙂 Takže určitě se neboj 🙂

syrinxka
6. pro 2016

Mně porod také vyvolávali, strach jsem měla veliký ale nakonec jsem opravdu ráda jak to probíhalo a všechno, nemám si na co stěžovat. Tabletku mi zavedli kolem 8.h, kolem 12.h první malé kontrakce. Ve 14.h se to už docela rozjelo, to mi oznámili že porodím ještě ten den. A v 17:24h byla malá na světě 🙂 Bez epiduralu, téměř bez poranění. Horší než porod byl pro mě ten stres předtím, to že jsem načetla na internetu spoustu hrůz a zbytečně se bála 🙂

babuna
7. pro 2016

@stepkins ahoj vyvolavali mi porod na mou vlastni zadost - jsem diabeticka a mala uz byla dost velika. Tabletku mi zavedli cca v pul jedne asi tak do hodiny jsem dostala sileny prujem (pardon :D) a cca o pul 4 jsem sla na sal ovsem porodila jsem az druhy den v 6:35 rano ale zdrzeli se to jen pro to ze jsem mela kratke kontrakce v seriich po 4 ikdyz ve dvou minutovych intervalech a nemohla jsem malou vytlacit. Voda mi praskla presne o pulnoci. Uprime porod jako takovy me nebolel to vic me zabolela injekce od bolesti :D ... Kontrakce byly neprijemne ale kopanec do pistale nebo nakopnuty palec boli vic 🙂 hlavni je se nebat !

jahodnice
7. pro 2016

Oba porody vyvolávané ,- věk, vyšší tlak. První - tableta zavedena zhruba v 8 hod., malá se narodila ve 14.40. Druhý porod tableta taky kolem 8.hodiny, porodila jsem v 11.40. Oba porody bez poranění, bez šití.

plachetnicka
7. pro 2016

Všechny 3 porody "trvaly" 5,5h. První a třetí vyvolávaný. Jediný (pro mě dost citelný) rozdíl oproti přirozenému porodu byly permanentní křížové bolesti.
Hodně zdraví celé rodince!

sabcav
7. pro 2016

Rodila jsem 3* a pokaždé vyvolávaně z důvodu těh. cukrovky a ředění krve , cca 3 týdny před termínem :

1/ porod : 1. tableta 9 ráno, jen křížové bolesti, které ani na monitoru nebyly vidět, v 11 druhá tableta, pořád stejný nález, už nevěděli, co se mnou, tak ve 13 hod. píchli vodu, ve 14 hod. otevřená na 10 cm, Andrejka se narodila ve 14,29 🙂 (malý nástřih)
2/ porod ... 22 měsíců po 1. porodu: v 8,30 1. tableta, v 10,30 otevřená na 7 cm, pícháme vodu, 10,45 se narodila Terezka 🙂 (bez zranění, bez nástřihu)
3/ porod - po 5 a 7 letech od předchozích porodů : po předchozích zkušenostech se mi dr. bojí dát tabletu nebo kapačku kvůli překotnému porodu (rodila jsem potřetí ve stejné porodnici - fn Plzeň) , Katrinka má vyšší váhový odhad (ve 37+0 odhad 3600g - nakonec měla jen 3470g) , takže dr. v 6,45 píchá vodu, co to udělá, jestli se to rozjede jen tou vodou ...slečna je rychlík, v 8,51 je na světě 🙂 (já bez poranění, bez nástřihu, po hodině od porodu vstávám na wc a nic mi není)

Při propouštění jsem se potkala s dr., který mě měl na starosti v rizikové poradně (je tam vedoucí lékař na šestinedělí) , říkal, zda nechci učit rodit, že mi to jde 😀 a kdy se uvidíme příště 😀

Držím palce ♥

nikkimakri
8. pro 2016

Ahoj, první vyvolaný porod 6 hodin. A druhý 50 minut se vším všudy. 🙂

elialen
9. pro 2016

Mně začali vyvolávat porod v PÁTEK okolo 19:00. Porodila jsem v NEDĚLI v 18:39. ☹

anezkak
9. pro 2016

Ja te asi nepotesim. Vyvolavani v 8 rano.. mala se narodila v 1:53 cisarskym rezem. Velke bolesti a strasne kontrakce po 2 minutach, za cely den sem uz byla hodne vycerpana, ale na porod jsem se citila. Bohuzel jsem se otevirala jen malilinko a pres vsechno snazeni, miminko nesestoupilo do porodnich cest a zacly se horsit ozvy

msimankova
9. pro 2016

Moje vyvolávání: uterý večer první tableta, nic. Středa ráno další, nic, poledne, nic. Čtvrtek ráno další, nic, poledne, nic. Pátek 41+5 otevřená na 4 cm, minikontrakce, oxytoc. zátěžový test, nic, 10.00 císař - naprosto bez komplikací, monitor celou dobu v pořádku 🙂

zarecna
9. pro 2016

Tabletku zaviedli o 7dmej, prva kontrakcia 8.28 a maly sa narodil 12:40. Kontrakcie kazde tri minuty, ale krasne predychatelne, v sprche super...bez nastrihu a poraneni. Popravde, ak vyvolavany porod boli viac ako prirodzeny, tak ja si prirodzeny asi nevsimnem. A kazdy kto tvrdi, ze porod boli, nemal oblickovu koliku...to je pecka, porod je vporovnani s tym prechadzka ruzovym sadom.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru