icon

Zklidnění bolesti po císaři: Kdy se dají očekávat úlevy?

stastnamatka07
25. kvě 2022

Ahoj, dnes mi dělali druhý císař, jsou to cca 4 hodiny.
Už minimálně hodinu a půl mám velmi silné bolesti, řeže a pálí to v okolí rány....je to nesnesitelné...
Už jsem dostala lék proti bolesti do zadku, poté nitrožilně i čipek a stále to stejně bolí....
Měla jste to tak některá stejně? Kdy se to alespoň trochu zklidnilo prosím....?

petramana
25. kvě 2022

@stastnamatka07 me to palilo jen na jedne strane a bylo to tim, ze moc utahli steh...

xnikax1
25. kvě 2022

@stastnamatka07 Já teda mám za sebou dva císaře a ani u jednoho jsem tohle neměla. Bolest byla teda strašná, ale po lécích vždy snesitelnejsi.

lida9
25. kvě 2022

ses 4h po operaci, predpokladam tedy lezis v nemocnici a ptas se na koniku na svuj zdravotni stav?! nahlas to sestre a trvej na tom, ze te to boli, vsak te tam prohlidnou a reknou nejlip, co a jak...

katebk
25. kvě 2022

Jestli Vás nepálí JOD, zeptejte se, třeba jste na něj alergická

ronyx
25. kvě 2022

Každému tělo je úplně jiné já mám za sebou dva císaře a léky na bolest jsem odmítala od prvního dne, jelikož byla bolest velmi mírná, kolegyně vedle trpěla jak kůň. Teď čekám třetí a jsem zvědavá, jak to zvládnu tentokrát.

ronyx
25. kvě 2022

@katebk to pochybuji, kdyby byla alergický na jód, tak by to byl obrovský průser a poznalo by se to už při operaci. Já jsem na něj alergická a všude mám obřím červeným uvedeno, že alergie, při veškerých operacích, i cisaři místop jódu, který se používá a kterým vás potřou pomalu od hlavy až k patě, používají jinou, dražší obdobu. Kdyby mě ( alergika) tím potřeli a ještě by se to dostalo do otevřené rány, mohlo by dojít až na nejhoršímu. Alergií to u paní určitě nebude

katebk
25. kvě 2022

Já při prvním císaři nic, při druhým na sále nic ale potom když mi to mazali, tak to strašně štípalo a myslela jsem, že se zblázním bolestí pár hodin po tom, takže přestalo se mazat a bylo po bolesti. Jen vlastní zkušenost 😊

ronyx
26. kvě 2022

@katebk tak ale to nebylo alergií, ale normální reakce na dezinfekci, která štípe 😉

jako_mala_holka
26. kvě 2022

Určitě se na to zeptej v nemocnici, mně zabíraly sice jen infuze, ale i tak to bylo lepší... Tak ať se ti na to mrknou... Každopádně 4 hodiny po operaci je hodně brzy, to jsem byla úplně mimo, ještě i druhý den byl celkem peklo, ale já měla velkou ztrátu krve a omdlivala jsem... Přeju, ať je to brzy lepší

drep
26. kvě 2022

Ano, císařský řez je velká nitrobřišní operace s velkou pooperační bolestivostí. Léčit akutní pooperační léky do svalu nebo zadku je úplně mimo, léky se dávají nitrožilně. Nicméně doporučuji informaci o bolesti předat spíše své ošetřující sestře než holkám na Mk.

luckawm
28. kvě 2022

@stastnamatka07 já jsem měla teda akutní CS, ale dělali mi ho v 8 večer a probrala jsem se až někdy v noci když mi sestra kontrolovala stav, jen mi řekla, že mi přidá opiaty a pak jsem se zase vzbudila až kolem 8 ráno 🤔. Bolesti jsem měla celkem veliký a ještě snad 14 dni po operaci jsem i doma užívala čípky na bolest.

veronikaopava
28. kvě 2022

@stastnamatka07 já jsem po 2 cisarich, teď 8 týdnů po druhým a takové bolesti jsem neměla, jizva palila až dona chvíli, zabraly mi cipky i v nemocnici mi je davaly