Zkrácené děložní hrdlo, co to znamená?

bars
15. zář 2015

Dobrý den, mám dotaz. Čekám jednovaječná dvojčátka jde ve 34.týdnů +4dny a dnes jsem byla kontrole, měli tam ale hrozný zmatek a pan doktor strašně spěchal a jen mi řekl. " jezis vy jste nějak zkrácená" prý na 13 cm ale už mi k tomu nic neřekl. Na UV mi řekli, že kluci jsou hlavičkou dole že se mám připravit na vaginální porod a místo za 2 týdny mi kontrolu změnili už za týden. Chtěla bych se zeptat, co to znamená to zkrácené hrdlo a 13cm. Znamená to, že mám čekat porod každou chvílí? Děkuji

lili03
16. zář 2015

To je divné, že Ti k tomu víc neřekli, mně řekli, že mám zkrácený čípek a že musím ležet, řekla jsem, že mám sedavé zaměstnání, takže v poho, že se v práci nijak nenamáhám, ale on mi zdůraznil, že ležet, ne sedět. Takže jsem šla do práce to vyřídit a od druhého dne jsem doma ležela a četla si nebo jsem si brala notebook do postele 🙂 A za 2 týdny mi na kontrole řekli, tak už dobrý, už můžete zase chodit a všecno. Sama tomu nerozumím, ale zlepšilo se to tím ležením.

bars
autor
16. zář 2015

Taky me to překvapilo, ze mi k tomu nic neřekl, někam spěchal, takže hned vylitnul z ordinace s tím, ze mam počkat na sestru, takže jsem zůstala v ordinaci úplně sama a ani jsem se nestihla na nic zeptat a sestra mi samozřejmě nic říct nemohla.

lili03
17. zář 2015

Určitě zkus co nejvíc odpočívat a ležet, nohy nahoře, žádné domácí práce! 😉

finist
17. zář 2015

To myslel 13 mm,což s dvojcaty a v tomto týdnu není až taková tragédie,obecne platí,ze dvojčata se rodí drive,doporucovala bych klidovy režim,chtelo by to alespoň 1 až 2tydny vydržet,ale kdyby něco,maji velmi dobre vyhlidky na dobrou poporodni adaptaci

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru