Zkušenosti s křikem u porodu: Jak probíhal váš porod?
Ahojte, v pondělí se nám konečně narodilo to naše štěstíčko. No nicméně to byl Teda zážitek. Vživotě jsem tak nekřičela a to jsem šla s odhodláním ani nemuknout 😅😅 stydím se za to neskutečně muselo mě jít slyšet po celé nemocnici div ne po celém městě... Pamatuju si že školy kdy nám v jakémsi předmětu tvrdily že řvou jen cikánky. No nemluvím ještě teď jak mám v háji hlasivky. Všem jsem se tam pak dva dny v kuse domlouvala 😅😅 ale to prostě nešlo potřebovala jsem křičet. Jak už se dalo tlačit tak jsem podle přítele prý už tak hlasitá nebyla a vše dala do tlačení. Malý byl na světě a za 2 a půl hodiny od prvního mého zakřičení 😅
A my jsme se zrovna tuhle s manzelem bavili jak vzdycky ve filmech zensky pri porodu jeceji a ze si myslime ze to je blbost ze se pritom neda takhle rvat ze to je prehravany😅 me teda bolelo v krku ale ciste jen z dejchani a funeni. K nejakymu rvani me to absolutne nenutilo.
A manzel kdyz slysel z vedlejsiho boxu rodici pani tak si myslel ze se tam odehrava ale uplne neco jineho a pani si to uziva😂 kamoska zase manzela strasne zmlatila pri porodu. Tak tu ventilaci ma asi kazdej jinou😅
Hodně, hodně... nejvíc jsem teda ale řvala ,, kurva proč tu nikdo není,,. 😂 chodili se radit na chodbu a sháněli primáře... Malá uvízla v porodních cestách a nakonec šla ven akutním císařem 🙏🙏
Já strašně křičela, odrovnala jsem si hlasivky a byla jsem bohužel i sprostá (samozřejmě ne na nikoho ale prostě jsem si zakřičela kurva to bolí) a to jsem normálně slušná. Ale moc mi to pomáhalo a taky jsem se pořád omlouvala.
@ai30 asi se budete divit, ale moje máma s tím přišla taky 🤦♀️.
@marioneta246 To je psycho, fakt 😢😢 Jako mne to prijde uplne hrozne z obou stran, ze se rika zenskym, aby nekricely, protoze to pany doktory rusi pri rozeni a ze se i neco jako krik pri porodu bere jako prostredek pro takovou vybrousenou rasistickou vsuvku. Strasny proste :(
@bbub teď jsem si málem cikla do majtek. Dneska jsem zrovna otvírala okurky a úpěla u toho 🤣🤣🤣
Já se ti nedivím 😂 já teda měla domluveneho CS ale malá šla o 14 dní dřív naštěstí CS. No ale když mě chytli kontrakce, tak jsem nevstala z podlahy a jen brečela jak to bolelo 😂, a to teprve zkus s takovou pacientkou něco dělat. Já myslela,že mi někdo řeže břicho zažívá.... po epiduaru už jsem byla happy 😂😂😂prcka vytáhli za 5 min 12
@kochichak84 a o tom jsem přesně psala 🤣🤣🤣
To je diskuze jak dělaná pro prvotěhotné... 😲.
U prvního porodu jsem určitě nekřičela, za to při tlačení hlasitě "otevírala okurky". U druhého porodu jsem se za 20 minut otevřela ze 3 na 10 a ještě bez jakékoli mé snahy porodila skoro 4 kilové dítě. Těch 20 minut mám trochu v mlze, takze nevím, ale vůbec bych se nedivila, kdyby mě bylo slyšet v sousedním městě...
Ještě jsem nedocetla diskuzi, ale to je teda masakr. Okrikovani, facky?
@sinicka , je mi to fakt líto, je to šílené. Je pravda, že tady aby se člověk něčeho dovolal, no neuvěřitelné.
A k tématu, já se bavila s tchyní i s mamkou a obě mi říkaly, ve zkratce, že křičet u porodu je ostuda a ani k tomu není žádný důvod a sem tam nějaká facka je normální a v pořádku. To si pamatuju, jak tchýně říkala něco o tom, že zažila, jak maminku, co byla s ní na sále, doktor trochu profackoval. Když jsem se v šoku ptala, proboha proč, tak pokrčila rameny, prý kdybych slyšela, jak křičela... tak je ok, že ji proplesknul. No zírala jsem. Takže ano, dřív se to opravdu asi takhle bralo.
Já teda rodila dvakrát císařem, ale kdybych rodila přirozeně, říkám narovinu, řvala bych tam, že by jim to tam spadlo 😂 jestli bych se styděla nebo ne, nevím, myslím, že bych nad tím moc nepřemýšlela. Možná bych i sama někoho propleskla, manžela nejspíš 😂 to jen tak na odlehčení, některé věci, co tu píšete, jsou dost hrozné a je mi líto, co musíme zažívat v souvislosti s porodem (jakýmkoliv, taky nemám úplně pozitivní zkušenost z prvního císaře, následného nekojení atd, myslím ohledně přístupu personálu). Tak se držme 💪😉
Na jednom školení lektorka (z Ostravska, 80. léta) vyprávěla, jak když přišla do porodnice na ni personál koukal skrz prsty, že je učitelka. Že prý nejvíce vyvádějí učitelky a cikánky. U té druhé skupiny si myslím, že na tom může být něco pravda, že romky jsou od přírody více emotivní a mají méně zábran a možná i díky tomu mají porody jednodušší.
Jinak si myslím, že jak je každá žena jiná, každý křik je jiný. Někomu to pomůže, někoho vysílí, od toho by tam měla být pa nebo dula, aby rozeznala a poradila.
@bigbig cca 30-35 let zpátky. Mně z toho úplně běhá mráz po zádech. Mně na tom přišlo nejhorší to, že místo aby řekla, to byl hnus, jak si to mohl dovolit, tak ne, je to v pořádku, že to udělal. A pak to kolikrát nemá vypadat tak , jak to vypadá. Někdy si to my ženy fakt děláme trochu samy, necháme si toto líbit a ještě ostatním pak říkáme, že to bylo a je v pořádku, když s námi někdo takhle jedná. A pak už to jede. Hnus.

Já si asi dvakrát zařvala u prvního porodu, pak mi PA řekla, že se řvaním vysiluju a pak netlačím, ale že jsem rodila v naprosto nevhodný pozici, to mi neřekla… Ona by pak neviděla na první dobrou jak je mimčo daleko. U druhýho jsem už neřvala vůbec. Vlastně to byl skvělej porod.