Zkušenosti s třetím císařským řezem. Jak to probíhá?
Ahoj, čekám třetí dítě a předchozí dva porody byly ukončeny domluveným císařským řezem.
Chci se zeptat, zda tu je nějaká maminka v podobné situaci a jaký byl ten třetí císařský porod?
U prvního dítěte jsem byla fit už v porodnici, u druhého dítěte jsem trpěla dlouho jak pes a teď mám obrovský strach.
Mám za sebou 3 CS. První tragédie, druhý pohoda, o třetím ani nevím, že nějaký byl. Za mě to bylo víc v pohodě, věděla jsem, co mě čeká. Jinak u nás bonding na sále, pak s tatínkem než me zašili a na JIP mi ji vozili po 3 hodinách, od 2. dne spolu a už jsem ji nikomu nedala ani na minutu.
@stastnamatka07 švagrová a kamarádka mají za sebou tři a třetí nebyl nijak horší. Já mám za sebou dva a druhý naopak výrazně lepší. Asi hraje roli dost faktorů.
@cherie24 naše porodnice (HB) bonding hned na sále dělá. Dítě nechají přisát, otec je pak s ním a na veškerý bdělý čas ho nechávají u matky. Jen když spí, je u sester.
Pokud někdy dojde na třetí mimi, qQp
@stastnamatka07 mám 3 císaře, první byl akutní a další 2 plánované. Člověk zvládne a vydrží všechno. Třetí císař byl loni a protože syn na tom byl zdravotně špatně musely ho překládat do fakultní nemocnice. Já ráno po císaři první den poprvé vstala z postele, a oni mi přišli říct že ho rychlou povezou do fakultní nemocnice. Samozřejmě jsem chtěla jet taky. Takže jsem byla propuštěna jako zdravy doprovod dítěte. Jsem se rozhýbala ani nevím jak...
@stastnamatka07 ahoj. Mám CS všechny tři děti a kdyby nebyli akutní,rodila bych normálně,u nás to porodnice umožňuje. Všechny tři byli na pohodu,neměla jsem problém ani u jednoho. Myslím si, že pokud nebude žádný problém, nemáš se čeho bát 😉😉

@stastnamatka07 některé nemocnice už i umožňují přirozený porod po 2 císařích. A rizika nejsou zas o tolik větší než při VBAC. Já jsem třeba rozhodnutá, že při třetím těhotenství pojedu rodit do porodnice, která je od nás 130km daleko. Za hezký zážitek to určitě stojí. Porodnice u nás v okolí jedou tu klasiku 3. jedině císař, miminko na sesterně, bonding u císaře není možný na sále, na miminko se jen podívejte a šup s vámi na JIP, separace je samozřejmostí atd. Zkuste si začít zjišťovat, jaké máte možnosti a jaký přístup mají nemocnice v okolí (přirozený porod, laskavý císař, manžel hospitalizovaný s vámi), možností je spousta 😉