icon

Apolinář - CS - kdy vás pustili?

novacka1276
4. led 2019

Jaký je problém, že by nechtěli propustit? V neděli budeme 4 den po CS, žádný problém nemáme ani já ani malá.. Saje, dáváme příkrmy..

Strana
z4
mona91
5. led 2019

@hezz17 opravdu jsou za každý den hospitalizace peníze, ale peníze co se dostávají na normalni oddeleni ani ze třetiny nepokryjou náklady je to fakt směšná částka... proto nikoho zbytečně nedrží protože za hospitalizace oddeleni jakoby prodělává.

klea81
5. led 2019

@hezz17 ano i dny pobytu a nejenom v porodnici, úkon se dá vždycky nějaký vymyslet i v neděli, ale u každé hospitalizace drží alespoň 3 dny

j.a.n.i
5. led 2019

@klea81 A na tuhle blbost si prisla jak?

tulikiss
5. led 2019

@klea81 boze to je blbost... ja uz 3x byla na operaci jeden den nastup dalsi den domu, tak nejak ta teorie o 3 dnech nesedi.

klea81
5. led 2019

@j.a.n.i zkušenost z rodiny kdy pobyt natahovali zbytečně i přes víkend kdy stejně žádné odběry nebyly

klea81
5. led 2019

@tulikiss no to je jednodenní chirurgie, ne klasické lůžkové odd

j.a.n.i
5. led 2019

@klea81 Aha, takze mas jednu spatnou zkusenost s jednim konkretnim oddelenim a hned to delaji vsichni a vsude...

tulikiss
5. led 2019

@klea81 nee to je klasicke luzkove oddeleni a to mam zkusenost dokonce ze dvou oddeleni ze dvou ruznych nemocnic

hezz17
Autor odpověď smazal
tulikiss
5. led 2019

@hezz17 tak vzhledme k tomu ze se tu tvrdilo ze to plati v kazde tak jsou dve uz dost

mona91
5. led 2019

@klea81 záleží co to je za výkon, to ze se nedělají odběry neznamená ze ten člověk nepotřebuje byt ještě par dni sledován. To co proplatí pojišťovna na oddeleni je fakt směšné o proti tomu co ten den reálné stojí. Proto se ta takzvaná jednodenní chirurgie začala praktikovat v téměř každé nemocnici to totiž vydělává a když je člověk přes noc tak je to ještě hodně. Mě z motola vykopali 3hodiny po operaci kdy operace trvala dvě hodiny. Ale jedna se o klasické standardní oddeleni, JIP, ICU, ARO, intermediál je něco jiného.

klea81
5. led 2019

@j.a.n.i můj otec byl za 8 let v tolika nemocnicích v cr, i zahraničí, že bych o tom mohla napsat scénář k seriálu...

misa357
5. led 2019

@mona91 Milá paní, zakladatelka nechtěla jít domů druhý den po sekci, chtěla jít domů čtvrtý den po sekci. Jen a pouze ona sama, je za sebe zodpovědná. Pokud není v ohrožení života, NIKDO, jí nesmí zadržovat kdekoliv, ani v nemocnici. Takhle to prostě je, ať se Vám to líbí, nebo ne.

mona91
5. led 2019

@misa357 to nemáte pravdu je videt ze svá práva tak neznáte. I když by byla v ohrožení života a nebyla by pod vlivem návykových látek nebo v psychiatrickém ataku či omezena na svéprávnosti tak negativní reverz podepsat muže. Ovšem vaše povinnosti pacienta je dodržovat léčebny režim na základě doporučení lékaře, pokud tohle odmítáte porušujete i své povinnosti. A nikde nepsala ze ji v neděli nepustí tak nevím proč hned agresivním způsobem radit ze zavolat policii a tak. 🤷‍♀️

misa357
5. led 2019

@mona91 Prosím vás, když už na mě musíte reagovat, tak si alespoň pořádně přečtěte, co píšu. Další věc je, že reaguji na původní příspěvek zakladatelky, ne ten upravený.

j.a.n.i
5. led 2019

@misa357 No, aniz by zakladatelka psala nebo vubec tusila, zda bude problem, tak hned radis prudit s reversem...

mona91
5. led 2019

@j.a.n.i prave aniž by byl problém dělat ho. No to asi nemá cenu ... 😉

gruyerre
5. led 2019

Teda tady se to zase rozjelo 😁 já tedy souhlasím s tím, co píše @misa357 a její příspěvky mi nepřijdou nějak nevhodné nebo agresivní... Popravdě, pokud bych personál slušně požádala, aby mi přinesl papíry k reversu, a oni mi chtěli místo toho násilím držet v nemocnici, tak mi z toho jako jediná možnost vychází ta policie 😁. Ale to se snad nemůže stát, věřím, že násilím nikoho držet nebudou a obejde se to bez mrzutostí 🙂.

mona91
5. led 2019

@gruyerre no jasné kdo by taky pacienty držel násilím ( když pominul psychiatrii a pod) kor v takovéhle továrně 😂

j.a.n.i
5. led 2019

@gruyerre Vidis a ja bych se spis slusne zeptala, jestli me v nedeli propusti... Oni by s nejvetsi pravdepodovnosti řekli, ze ano, ze standardne pousti 4. den a nebylo by se o cem dohadovat.

korneliusa
5. led 2019

@mona91 Dobrý den, možná máte jiné zkušenosti ( tím lépe pro Vás), ale mě to držení v nemocnici proti vůli pacienta přijde, jako běžná věc. Za svůj dospělý život jsem byla hospitalizována cca 20x. Mnohdy po ošklivém nátlaku lékařů. A vždy, byl velký problém, odejít z nemocnice tehdy, kdy jsem chtěla já. Přemlouvání, výhrůžky, lživé informace, atd... ze strany lékařů, jsou z mé zkušenosti naprosto běžná věc.

misa357
5. led 2019

@j.a.n.i Psala jsem, že reaguji na původní verzi dotazu. Zakladatelka tam psala, že s propuštěním v neděli dělají vofuky. Už se jich právě ptala 😉

misa357
5. led 2019

@mona91 Ten problém dělají oni, když jí nechtějí v neděli pustit. Na to se paní původně ptala, než dotaz upravila. Mám to napsat ještě jednodušeji, abys to konečně pochopila?

j.a.n.i
5. led 2019

@misa357 Nic takového v dotazu nevidím, ani na to nikdo jiný nereagoval a co jsem tak 2x byla, tak propouštěli každý den úplně stejně... Takže těžko můžu reagovat na něco, o čem tu tvrdošíjně mluvíš akorát ty.

mona91
5. led 2019

@korneliusa já teda zkusenosti mám i jako pacient i jako zdravotnik a jasné je to o lidech jako všude, ale nezažila jsem aby někdo někoho násilím držel, to ze doktor třeba nezakrněli oznámí ze odejít je blbost a určitě umřete to je většinou fakt netaktnost, ale nikdo nikoho nikdy nedržel v odchodu ( vyjma těch zákonem možných věcech) a to mám zkušenost se všemi velkými pražskými nemocnicemi i s apolinarem. jasné nemám zkušenost s celou republikou.

mona91
5. led 2019

@misa357 přesně jak píše @j.a.n.i reagují na to co jsem četla, respektive spíše i na vaše komentáře ve stylu ze chtějí jen prachy prachy prachy... Jestli nebudou chtít zítra pustit tak k tomu mají důvod, Apolinar prázdný není čekají tam další k příjmu mají louzkovou tíseň víceméně cely rok a ty peníze co dostanou za standart, haha...

gruyerre
5. led 2019

@j.a.n.i Ale vždyť jo, nejdřív se zeptat, pak požádat o reverz, pokud nebudou chtít propustit, to není nic neslusneho, nebo jo?

j.a.n.i
5. led 2019

@gruyerre Az na to, ze to zeptani se ti z toho puvodne nejak vypadlo a ne rozhodne neni slusne resit reverz, anoz by se clovek nejdrive normalne zeptal.

gruyerre
5. led 2019

@j.a.n.i 😀 píšeš trochu mimo, já jsem nepsala přesný postup toho, co by měla dotyčná udělat. Napsala jsem, že pokud bych personál slušně požádala, aby mi přinesl papíry k reversu, a oni mi chtěli místo toho násilím držet v nemocnici, tak mi z toho jako jediná možnost vychází ta policie... to že by tomu předcházel ústní rozhovor jsem předpokládala že není třeba vypisovat. Projevuješ se jako někdo, kdo chce za každou cenu vyvolat hádku, ale promiň, na to já nemám náladu, zkus si na to najít někoho jiného 🙂.

j.a.n.i
5. led 2019

@gruyerre Ale tady zadna takova situace nenastala, zakladatelka propusteni jesze ani neřešila.

Strana
z4