icon

Apolinář - CS - kdy vás pustili?

novacka1276
4. led 2019

Jaký je problém, že by nechtěli propustit? V neděli budeme 4 den po CS, žádný problém nemáme ani já ani malá.. Saje, dáváme příkrmy..

Strana
z4
misa357
5. led 2019

@j.a.n.i Ale ano, řešila. Jen pak upravila dotaz a už to tam není.

j.a.n.i
5. led 2019

@misa357 Jelikoz psala v dobe kdy byla 2. den po cosari, tak tezko mohla adekvatne resit propusteni. Na to zda ji za 2 dny pusti ji opravdu nikdo soudny tou dobou neodpovi.

misa357
5. led 2019

@j.a.n.i Proč by jako nemohla?

ivuska1986
5. led 2019

Ahojky, na císař v Apolinari jsem byla přijata v úterý a v sobotu nás propouštěly ve dvanáct, kdyby malá dostatečně pribrala, šly bychom už v pátek. Malá měla silnou žloutenku a ještě v jedenáct ji brali krev aby měli jistotu, že mužem odejít, ve dvanáct mi ještě nabízeli oběd, ležela jsem na nadstandartu a za ten den jsem nic neplatila.

novacka1276
autor
5. led 2019

Já nepotřebuju nějak porušovat řád a nebo podepisovat reverz.. Šlo mi jen o to jestli je nějaký důvod pro by nechtěli propustit.. Jako že třeba můžou ještě usoudit, že plnohodnotně několik nebo tak.. Jako proč by mě tam mohli ještě nechat.. A tady se strhne takovéhle drama 🤣

misa357
5. led 2019

@novacka1276 Jsi na koňovi, tady se strhne drama i kvůli prdu 😂.

odula
5. led 2019

@calvac proč prosím vztahujes prispevek jedné maminky na to co "se děje ve společnosti "? Trochu nepatricna generalizace, nezdá se ti? Navíc pokud by zadrzovali matku v nemocnici proti její vůli bez vysvětlení a důvodu - TO je teprve síla. ... nevypovídalo by spíš tohle /hypoteticky/ to o situaci "ve společnosti "???

odula
5. led 2019

@misa357 jo. Dobrej point 😁

calvac
5. led 2019

@odula No,nedalo mi to. Proste mi prispevek pani pripomnel to,ze se k sobe lide nechovaji hezky. Myslim,ze jsem tim nikomu neublizila,proste jsem to k sobe prirovnala. Asi to neni takovy velky problem, ne?

odula
5. led 2019

@calvac není 🙂 jenom obecně nesouhlasím se zobecnovanim ;)

pabka
6. led 2019

Já tedy nevím, ale má někdo konkrétní důkaz o tom, ze zrovna jakákoliv přední pražská porodnice někoho drzi zbytečně déle? Mě to přijde naopak, praskaji ve švech a jak je to jen trochu možné, jste venku raz dva.
Teď u Apolinare rodila kamarádka a ve vší péči a opatrnosti ji pustili po dohodě s jejím pediatrem kam sami zavolali zda převezme do pece dítě 2kg, kamarádka po císaři a čtvrtý den byla doma. Stojí tam fronty rodiček a určitě žádný dr nemá zájem tam někoho držet zbytečně násilím, to je fakt sci-fi. Kdyby mi tam dr řekl ze mám zůstat, hodně si rozmyslim odchod na reverz. Tyhle kaskaderky by si pak podle mě měly hradit případné náklady na následnou peci až se něco po.... to jim pak dr bude dobrej.

odula
6. led 2019

@pabka není potreba důkaz pokud se bavis hypoteticky ne?

j.a.n.i
6. led 2019

@odula To neni, ale samo o sobe je ujete predpokladat problem tam, kde je mala sance, ze nastane. Jo, kdyby nekdo řešil, ze chce jot domu treba 6 hodin po porodu, tak souhlasim, ze ten problem nastane, ale u propusteni 4. den skoro jiste ne a pokud s tim problem mit budou, tak se da ocekavat, ze pro to bude duvod, neb jinak se snazi dodrzet tech doporucovanych 72 hodin (zas o žalobu za zanedbani pece taky nestoji, kdyby se nahodou něco stalo) a pak sup pryc.

misa357
6. led 2019

@j.a.n.i Je ujeté předpokládat problém? Podle mě je spíš ujeté, nebýt připraven na možný problém a pak se ho pokoušet řešit na poslední chvíli, když už to mnohdy není možné.

j.a.n.i
6. led 2019

@misa357 Ano, je ujeté předpokládat problém tam, kde je jeho pravděpodobnost minimální a chovat se, jako kdyby už nastal.

misa357
6. led 2019

@j.a.n.i Zrovna pražské porodnice jsou dost proslulé tím, že problémy podobného rázu jsou u nich celkem snadno předvídatelné. Nemluvím jen o propouštění, ale celkovém respektování rodičů, jako zákonných zástupců a svéprávných osob. Já se vždy řídím heslem "Doufej v to nejlepší, ale buď připraven na nejhorší." Zatím se mi to vždy vyplatilo a tudíž je logické, že ostatním radím stejný postup. Buď připraven!

pabka
6. led 2019

@odula ale já se nebavím hypoteticky. Já se ptam, zda má někdo fakticky v reálu takový zážitek, ze on sám byl držen násilím zbytečně v pražské po strop narvane porodnici a zbytečně, myslím tím on sám osobně, ne ze sestřenice jedné paní sousedky od bratrance nebo “četla jsem jednou...”

j.a.n.i
6. led 2019

@misa357 Kolikrat si tam rodila?

misa357
6. led 2019

@j.a.n.i Ani jednou. Ale stížností jsem měla v ruce desítky.

sudylichozrout
6. led 2019

@pabka tak me treba pred porodem prvni dcery pustit nechteli. Byla jsem formalne na riziku kvuli nizke vaze miminka (moje gynekolozka mi riziko doporucila kvuli zkusenejsim lekarum) a na Bulovce se na riziku rodi v terminu, jinak vyvolavaji. Takze jsem v den terminu prijela do porodnice a oni me hned capli, ze zatezak a vyvolani. Pritom k tomu nebyl duvod, vse bylo v naprostem poradku. Po asi dvou hodinach meho breku, protoze takhle jsem si svuj prvni porod nepredstavovala, jsem podepsala reverz a sla domu. Domluvili jsme se na kazdodennich kontrolach ozvu a petidennim limitu pro spontanni porod, jinak vyvolani ve 40+6. Jinak tam byli vsichni fajn, ale na tom riziku jsou zkratka opatrnejsi. Pustit me fakt nechteli, poslouchala jsem desive scenare a byla uplne rozsypana. Ale pak moje osetrujici lekarka sama rikala, ze kdybych nebyla na riziku, nechali by me, nikdo by to nehrotil. Rodila jsem prirozene o ctyri dny pozdeji, dcera mela 2,5 kg a 46 cm. Placenta OK, apgar 3x10. Ale uzila jsem si. Takze vim, ze nekdy lekari zbytecne desi a plasi a nechteji z nemocnice poustet. Protoze se sami musi kryt pred pripadnymi komplikacemi. Chapu je, maji velkou zodpovednost. Na druhou stranu je tahle prehnana pece nekdy vic ke skode nez k uzitku. Kdybych rodila vyvolanim v den terminu, dcera by mela urcite pod 2,5 kg, coz by znamenalo jiny rezim a mnoho vysetreni navic.

odula
6. led 2019

@pabka no vidíš. A já se bavila hypoteticky ;)

korneliusa
6. led 2019

@pabka Půl roku zpět. Švagrová 78 hodin po porodu, ne cs. Nechtěli jí pustit, že chlapec nepřibývá na váze podle tabulek, paní doktorka tu není, nemá kdo vypsat papíry. Když mi nešťastnej brácha volal, co se to děje, tak jsem sedla do auta a jela je odtamtud doslova vytáhnou. Brácha se švagrovou vytřepaní z prvního dítěte a personál s úšklebkem na rtech, si na ně prostě vyskakoval. Já už jsem přeci jen zkušenější a obouchanější, takže to se mnou rychle vzdali. Švagrovou i malého pustily, papíry se zázrakem objevily, než se stihli sbalit a prevléct.

merope
6. led 2019

@misa357 Na webu Apolináře.

@novacka1276 Tak ona asi většina lidí z toho dotazu pochopila (já taky), že ti tam někdo naznačil, že tě v neděli pustit nechtějí. Tak napiš, jestli už jsi doma 🙂.

@sudylichozrout Jo, to budou nějaká pravidla a zjevně ignorance jakýchkoli důvodů - ve stylu "proč je to rizikové těhotenství" (nebo možná nejsou zvyklí, že by někdo byl na rizikovém jenom kvůli nízké váze miminka).

korneliusa
6. led 2019

@merope Tohle ale není v pořádku, ať už je na rizikovém z jakéhokoli důvodu. Povinností lékaře je řádně poučit o možných rizicích, ne někoho někde držet a zastrašovat.

sudylichozrout
6. led 2019

@merope
Vůbec netuším, proč se to tak řešilo. Teda jasně, chápu to, protože menší plod se může rovnat miliardě komplikací, ale já i moje dcerka jsme byly objektivně dle všech měření zcela OK. Já se na ně nezlobím, je mi jasné, že vše dělali proto, aby se nic nezanedbalo a aby se nestal nějakej průšvih, ale zkrátka mě ta mašinérie sebrala. A zároveň chtělo dost osobní statečnosti a tvrdohlavosti to risknout a jít domů. Když jsem měla po porodu, tak mi doktorka říkala, že mě pustili, protože věděli, že je to OK. Že kdyby ne, prostě by mě tam zdrželi a přesvědčili k porodu. Takže asi tak.

vapka
6. led 2019

@novacka1276 No, tedy je to slušné drama. To koukám také, ale jen by mě pro info zajímalo, co Vám lékař řekl, když jste se ptala jeho? Já mám za sebou dvě sekce u Apolináře, jedna byla předčasná kvůli preeklampsii a s komplikacema a propuštěni za 10 dní, dokonce malý by byl propuštěný o den dříve, ale já na tom nebyla dobře, domů jsme šli s 1900g, no a druhá sekce v pohodě a 4 den dopolene nás vyšoupli, malá přibírala, já rozkojená a klidná. Pochybuji, že by si Vás tam nechávali jen tak kvůli bodům od pojišťovny. Vydržte a přeji hodně zdraví....

merope
6. led 2019

@sudylichozrout Takže oni jako i věděli, že je vše ok a přesto trvali na porodu? Tak to už je opravdu divočina. A řekli aspoň důvod nebo jediným důvodem bylo, že mají pravidlo, že rizikové = porod v termínu a hotovo?

BTW čtu teď knížku "Těhotenství bez strašáků" a musím říct, že to je asi jedna z knížek, které mne oslovily nejvíc - píše to holka vědkyně v oboru ekonomie, která je prostě zvyklá mít informace a podle toho se rozhodovat a "protože se to tak dělá" pro ni není argument. A tak u množství onoho "protože se to tak dělá" šla do různých vědeckých studií a rozebírá jednotlivá témata, kde doktoři něco doporučují a občas ani sami neví, proč. Je to cca 10 let staré a z Ameriky, ale velmi poučné (věděly jste třeba, že největší nákazy listeriózou nebyly z plísňových sýrů, ale z růžičkové kapusty? A že naopak plísňové sýry z pasterizovaného mléka jsou v tomto ohledu rozhodně bezpečnější než libovolná čerstvá zelenina?).

sudylichozrout
6. led 2019

@merope jj, tak nejak by se to dalo shrnout. Riziko = rodis pred terminem ci maximalne v terminu. Takhle mi to bylo receno. Hodne operovalli s tou velikosti miminka, ze to je duvod pro vyvolani. Ze jsem rizikova a nemuzou me nechat prenaset.

merope
6. led 2019

@sudylichozrout Tak rozhodně díky za tip. Jsem registrovaná na Bulovce. Rizikové tedy zatím nemám, ale člověk nikdy neví (i když tedy u mě rizikové by mohlo být nejvíce kvůli tlaku a pak by mě asi přenášet nenechali docela rozumně - mám obavu, že mi pomalu a plíživě stoupá taková ta "základní hodnota", spodní už mám přes 90 docela často ☹ ).

sudylichozrout
6. led 2019

@merope Jj, neni zac. Jinak jsem tam byla absolutne spokojena, sestricky na novorozeneckem super. Ucily nas kojit, koupat, mely trpelivost, byla s nimi fajn rec. Lekarky taky v pohode, jen sanitarka ke bestie 🙂 A jidlo nic moc. Rodila jsem tam 2x a oba porody pohoda (krom toho meho uteku). Mohla jsem si vybrat polohu, PA pracuji s gravitaci, proste dobry 🙂 Tak drzim palce 🙂

Strana
z4