Apolinář porod prvního dítěte ano/ne ?

zuzanaraf146
26. čer 2019

Ahojky jsem ve 14 týdnu těhotenství a vybírám si tím padem nemocnici kam se budu muset registrovat , termín mám kolem štedreho dne a ještě nemám dosavadní zkušenost kde rodit , bydlíme v okolí strasnic a tak jsem premyslela o apolinaři mate zkušenosti maminky byli tam milý a vstřícní měli osobní přístup ? Nemám žádnou zkušenost jsem mladá maminka tak každá rada se hodí kdyžtak o doporučení nějakých jiných porodnic dekuju moc

lindikova
26. čer 2019

@zuzanaraf146 sice jsem tam nerodila, ale tipla bych si, ze většina velkých porodnic bude na jedno brdo. Tzn: špičková pece, kdyby se něco pokazilo, ale za rucicku te nikdo vodit nebude ani čas na nějaký spesl zacházení. Co Neratovice, to je vašim směrem? Nebo to nove na Bulovce? Holky tady určitě poradi. Za sebe bych si teď zpětne pro porod vybrala menší porodnici, ne Motol.

terri16
26. čer 2019

@zuzanaraf146 ahojky, ja byla registrovana U Apolinare i v Nerarovicich (neptej se me, jak jsem to dokazala 😂) a pristup se neda srovnat. V Pze to je jak na bezicim pasu, z me zkusenosti nepocitej s nejakym osobnim pristupem. Rozhodla jsem se rodit v Nera a nelituji, bylo to super. Hlavne i to poprodni ohledne rad a pristupu na kojeni bylo super. Kdybych se mela rozhodnout znovu, tak pokud je prubeh tehu ok, volila bych znovu Nera. Mam 3 kamaradky, ktere rodily u Apolinare, jedna nekolinasobna mamca, ta tam nemela problem, druha nahle cisarem (takze diky Bohu za Apolinare) a treti planovane u Apol., jako dobry, ale poprodni hruza. Dej na svuj subjektivni pocit. Zalezi, co od porodu ocekavas... Drzim palce a at se rozhodnes jakkoliv, urcite to bude spravne. Hlavne svemu rozhodnuti verit a pak bude vsechno ok 🙂).

moxha
26. čer 2019

Rodila jsem u Apolináře a budu zase.Je to velká klinika,spoustu pacientek,porodní boxy jsou sice odděleny,ale všechny a všechno okolo slyšíš.Na hekárně s tebou nemůže být doprovod..Poporodni péče- záleží hodně na lidech...

ladeka
26. čer 2019

Rodila jsem u Apolinare 2x a sla bych jedine tam. Vsechno je o lidech, vsude potkas nekoho na pest i nekoho milionoveho.

makronka222
26. čer 2019

2 porody. Uplne jine. Oba u Apolinare. Nejlepsi, co jsem kdy zazila. Nejsem prehnana bio eko matka. Proste jsem jim verila a bylo to pecka!

astyna88
27. čer 2019

Ja tam rodila druheho syna,ale prvni bych sla rodit jinam. Zadna podpora kojeni, nikdo tinic neukaze,mas jen brozuru k nahlednuti. Kazda sestra rika neco jineho. Nejsou baby friendlly. Ale ja si je prave proto zase vybrala na druhy porod. Uz jsem vedela co a jak, sestry to tak braly jako "nj,vy uz vite...kojte,jak chcete...koupejte,kdy chcete..." ale prvorodicky to mely pevne dano. Jedne spolurodici jsem tam pomahala u kojeni, kazde to vleze proste nejde...

properjoey
27. čer 2019

Rodila jsem tam dvakrát. Moje volba to byla hlavně kvůli špičkové péči, kdyby byl průser.a on nakonec u mě byl. Jak píšou holky výše, nikdo se tam s tebou moc nemaze, ale jsou tam kapacity. Kupodivu u druhého dítěte jsem si už dost diktovala a měla na salámu, u prvního dítěte mi bylo blbě, byla jsem vystrašená, měla jsem transfuze a nešlo mi kojení, o to se tam nikdo moc nestará.ale neměnila bych.prvni porod za mě úplně nejkrásnější zážitek, ač to nakonec bylo trochu komplikované.urcite bych sebou měla doprovod, bez toho bych tam nešla...

karlajasmine
27. čer 2019

Znovu bych tam nerodila proto, že návštěvy nemohou na pokoj, coz bylo peklo. Chodit někde po chodbě....hrůza..jediný co jsem si přála bylo si pospat a mít manžela vedle sebe na židli, aby se mohl zatím starat o miminko, a to tam nešlo. Jídlo taky na chodbě... Srovnání mám s Krčí a znovu jedině tam.. Jídlo mi nosily až do postele, návštěvy mohly bez problémů na pokoj..soukromá koupelna..jak na hotelu.

kuliseks
27. čer 2019

Myslim, ze Apolinar uz bude obsazeny.. ale zkusit to muzes.. ja tam rodila dvakrat a nemenila bych. Ale mne jde hlavne o profesionalitu a zkusenost doktoru se vsim moznym 🙂 zadne intimčo jsem nepozadovala, dokonce jsem nechala studenta, aby me rano drzel za ruku, kdyz jeste manzel nemohl z prace( a taky ja se to jinak ti studenti maji naucit ze? 😉.. 😄proste ja to beru vic doktorsky nez soukrome. Pokud ti jde o soukromi, tak do Apolinare ne, jinak vsemi deseti doporucuji

nicolnik
27. čer 2019

Ja jsem taky prvorodicka a z prazskych porodnic jsem si vybrala Bulovku, maji to predelane a jdou aktualne smerem, ktery je pochopeni rodicek a jejich prani a to je nedorazit tam porod prozit(protrpet) ale zazit(mit na to hezke vzpominky) neonatologii maji taky a zaroven je to mozna nejmensi porodnice z tech prazskych, ale tim si nejsem jista🙂

anuliinka2013
27. čer 2019

Záleží, co od porodu očekáváš. Jestli jsi vystrašená a chceš prvotřídní péči pro miminko při náhlých komplikacích, ale zase na úkor spukromí a pohodlí (porodní boxy, návštěvy na chodbě a výše zmíněné), pak Apolinář je super. Pokud máš ale jiné priority, tak bych hledala jinde... Já byla registrovaná též ve 2 porodnicích (Apolinář a Rakovník), nakonec jsem zvolila Rakovník, i přes delší dojíždění - usoudila jsem, že u porodu i po něm potřebuji být hlavně psychicky v pohodě, a v tomto jsem cítila větší šance v Rakovníku.

astyna88
28. čer 2019

@karlajasmine

Zase to ber z druhe strany - nekdo ma navstevy po celou dobu, taky bych chtela jlid a ne,aby tam furt nekdo sedel a pak zase u druhe rodicky...takto se vsichni soupnou na chodbu a ty mas klid na kojeni, spani, odpocinek...naopak to bylo v krci a dost mw to stvalo. Chtela jsem zrovna spat a prisla navsteva,mela jsem maleho koupat, zase lidi.

karlajasmine
28. čer 2019

@astyna88 záleží, co každému vyhovuje, moje spolubydlící v Krči tam měla návštěvy celé odpoledne a bylo mi to ukradený.. Zatáhla jsem si závěs a odpočívala.. Tisíckrát horší pro mě byly ty návštěvy a jídlo a záchody na chodbě u Apolinare, fakt jsem to nedávala a psychicky pro mě byl ten první porod kvůli tomuto fakt nepříjemný.

blackhole
1. črc 2019

Ahoj, pokud si najdeš skupinu "Porodnice Apolinář", můžeš si přečíst moji recenzi z 16.5. Za sebe určitě doporučuji.

jancakmetkova
11. srp 2019

Ahoj 🙂 poprvé jsem rodila u apolinar a po druhé budu rodit také 🙂 termín porodu mám také cca kolem stedreho dne 😁
Porodnice je to super 🙂 pokud ale hledáš porod na žíněnce nebo se svičkama tak to tam bohužel nevedou. Řekla bych, že to je jen dobře ☺️
Oddělení šestinedělí také super 🙂 akorad tentokrát budu volit nadstandart ☺️

leneee
11. srp 2019

@zuzanaraf146 ja rodila v Podoli-to je podobna tovarna a rozhododvala jsem se jeste o Krci (tu bych uz po zkusenosti volila nyni 😉 Jsme tez z Prahy 10. Nebo tu Bulovku si ted dost chvali-zkuste vyuzit dny otevrenych dveri a nakouknout-ono to dost pomuze.

suromana
11. srp 2019

Rodila jsem u Apolináře 11/2015, chtěla jsem do Podolí, ale tam jsem se nedostala, Apolináře jsem pak měla nejblíž bydlišti. Porod byl vyvolávaný (vůbec se nerozjel a skončil sekcí bez komplikací).
Ty rodící boxy a sprchy a chodby, kde jsem strávila den, mi tedy přišly šílené, všechno je strašně slyšet, sprchy ještě snad z dob komunismu, možná už se to od té doby změnilo, snad, doufám, šestinedělí jsem byla na nadstandardu, ale žádný luxus nečekejte, normální pokoje po dvou s vlastní koupelnou, šestinedělí hrůza, ani pokus pomoci po sekci s kojením, odcházeli jsme na UM (naštěstí jsem se doma s pomocí laktační poradkyně rozkojila), příšerné jídlo, jednoznačně první místo v soutěži o nejhorší nemocniční jídelnu. Když to shrnu, doktoři špička v oboru, nejspíš vás zachrání, kdyby šlo o život, ale prostředí příšerné, šestinedělí příšerné, jídlo příšerné. A to jsem jako lékař měla jistě ještě poněkud vstřícnější přístup než ti ostatní.

jancakmetkova
12. srp 2019

Já to pořád jako moc nechápu 😁 nejde přece rodit do hotelu ne. Jak většina v různých diskuzích říká, nečekejte luxus. Je to tam strašne. Jděte porodit a pak za tři dny domu přece. Ne se ubytovat do 5hvezdickiveho hotelu 😃😃😃😃 jde přece o lékařskou péči což trwba právě u toho apolanre opravdu jsou jedničky ve svém oboru ať si říká kdo chce co chce. A že někdo řekne jeezis na sestideneli byla hrozná sestřička, tak ruku na srdce bůh ví jak se trwba chovala ta co si na ni stěžovala. Je to opravdu o tom na koho tam narazíte.

astyna88
12. srp 2019

@jancakmetkova
Vic takovych jako jsi ty 😊 ja to brala stejne.

radkaem
12. srp 2019

Taky jsem rodila poprvé U Apolináře. Na sále samotný porod super. Doktor fajn, PA milá..... Ale předtím na hekárně sama. Bylo mi blbě, stavy na omdlení a nikde ani noha. Oddělení šestinedělí teda pro mě nebylo vůbec. Brrrr. Personál tak půl na půl. Už bych tam nešla.

karlajasmine
12. srp 2019

@jancakmetkova Protoze psychika po porodu je dost dulezita, obzvlast bych rekla u prvniho ditete, kdyz clovek nevi do ceho jde, nebo po traumatickym porodu. U Apolinare nebyl poradne zadny bonding, kazdy dite tam odnesou na 2h do inkubatoru, coz mi prijde sileny.. kdyz to porovnam s Krci, kdy jsem mela na sale 2h klid jen se synem a manzelem, byl to neskutecny rozdil a uplne jiny start do synova zivota jak pro nej, tak pro me, kdyz se muzete na sebe 2h koukat a mazlit se. Pak vsechny ty drobne rozdily - WC na pokoji vs na chodbe, navstevy manzela primo u me postele vs na chodbe kde jsou akorat tvrde lavicky, cloveku se po porodu mota hlava a nemuze sedet a ma sedet s rodinou na chodbe a jeste tam treba kojit.. hruza.. ten rozdil, kdyz ti mila sestricka donese jidlo az do postele vs ''musite na jidlo na chodbu''.. sice nejedeme rodit do hotelu, ale proc si nevybrat primo hotelove prostredi oproti stare tmave neprijemne pusobici budove. To je proste moje zkusenost, narazila jsem U Apolinare i na super lidi a za to prostredi tam nikdo nemuze, kdyz je to historicka budova, ale osobne bych tam uz znovu rodit nesla.

anezkak
12. srp 2019

ja tam rodila 1. a 2. tam neplanuji. Ne, protoze bych mela nejaky problem, ale tak nejak sem zhodnotila, ze jsou na tom vsechny prazske porodnice tak nejak nastejno. Co do pece, pristupu personalu..Je to asi jedno..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru