Cena za doprovod u porodu. Jaká je u vás?
Právě jsem si zjistila, že v "naší" porodnici se platí za doprovod tatínka u porodu 700,-. Je to běžné? Platíte taky? Nějak jsem si myslela, že je to zadarmo.... 😨
Česká Lípa únor 2011: 500,-Kč
tak asi se vybirat nema,ale ja jsem rodila pred 3tydny a platili jsme v Mlady Boleslavi 400Kc... 😖
Všimla jsem si, že i spousta zdrav. pojišťoven to proplácí, třeba moje - Ministerstva vnitra do výše 800,-
Naštěstí to i v naší porodnici v Přerově nedávno zrušili a otec u porodu je zdarma, snad to do července zase nezavedou 🙂
Irsko - zdarma a nejen to i predporodni kurzy 😀
Karlovy Vary - 40kč (platí se plášť a půjčení přezůvek)
Chrudim 500,- za první a za každou další 500,-
Praha-Vinohrady: neplatí se nic 🙂 Je to jeden z důvodů, proč chci do této porodnice 🙂
Most-500,-Kč (prosinec 2011) 😖
České Budějovice 4/2013 zdarma 🙂, poplatek byl zrušen už někdy loni...
U nás se platívalo před 5 lety 850 Kč a tatínek musel mít předporodní kurz. Nyní kurz mít nemusí a platí se jen 100 Kč 🙂, Porodnice UL.
U nas v Brne v nemocnici Milosrdnych bratri je doprovod zdarma...a spravne by se nemelo platit nikde 🙂
Karlovy Vary 40,-kč za sterilní oblek.
Žatec 500,-kč byla jsem s kamarádkou u porodu 3/2013
Kyjov - přítomnost otce či jiné blízké osoby při porodu: 400,- Kč
využití nadstandardního pokoje na oddělení šestinedělí, tj. po porodu: 500,- Kč/den
nadstandardní pokoj + ubytování otce na přistýlce: 800,- Kč/den
Ústí nad Orlicí 495,- plus dárek v podobě pásů na monitor
jablonec nad nisou 700 za klasický porod, 1000 za císaře. (červen 2012)
ale děsí mě, jak tu @pajulinkka psala, za použití sprchy při přípravě? no to jsou vydržiduši!!! já bych tam bez sprchy nepřežila, byla jsem v ní poměrně dlouho, pomáhalo mi to....
Praha - U Apolináře - 300,-
Znojmo (r. 2012) 400,- ale pokud má rodička rodinný pas, tak je sleva 50%
Mělník - před dvěma lety 900,-, teď 300,-.
Chomutov 100kc za oblek aktualni rodila jsem ted 13.5.2013
jielmnice 2010 a 2013 - 500,-, manžel ani žádné oblečení neměl při oou porodech
tady je teď změna Sokolov zadarmo, K.Vary 40 kč za porodní balíček pro tatínka a
Ostrov 300, já před 3 rokama platila za tatínka u porodu ve Varech 700
Svitavy - 500 Kč..nic nedostal,nakonec jsem šla akutní sekcí,takže vlastně úplně u porodu nebyl a stejně platil.
Brno Obilňák 2009 i 2011 500 Kč - zaplatit šel po porodu, když jsem odpočívala .
Ivančice doprovod 0,-
Já rodila v Ústí nad Labem a tam jsem platila 1.000 kč, stím, že jsem si zaplatila předporodní kurz a "vstup" pro tatínka byl v ceně. Také podmínkou bylo, že se tatínek měl také kurzu zůčastnit. Ale vše bylo super 🙂
700,- Kč - rodila jsem na Mělníku.
Hradec Králové 250Kč
Přidávám se ke všem, co si myslí, že poplatek za tatínka u porodu je nesmysl... Myslím, že otec má právo u porodu být, pokud to sám chce a nevidím důvod, proč by za to měl platit. V Podolí jsme teď platili dokonce 1500,-. Zřejmě se počítá s tím, že to rodiče rádi zaplatí, protože jim stejně nic jiného nezbývá... Stejně tak mi přijdou nesmyslné vysoké částky za předporodní kurzy a cvičení pro těhotné. Podle mě by tuto službu měly porodnice poskytovat za nižší ceny než jiné soukromé subjekty.

Hlásím Pardubice před třemi lety 500, teˇby to mělo být podle všeho jen 40, za "návštěvnický balíček" tak uvidíme 😉 ale jak saly přede mnou,od roku 2012 by se tento poplatek vybírat neměl 😅