icon

Co si sbalit do porodnice při prvním porodu?

445566
6. pro 2024

Ahoj holky a damy,jsem prvorodicka,tak mam predúorodni deprese co si zbalit všechno do porodnice muže mi někdo prosím pomoct??Dekuji moc a přeji krásný zbytek dne

Strana
z2
lenickakl
6. pro 2024

Na strankach porodnice vetsinou byva seznam.

445566
autor
6. pro 2024

@lenickakl dobre dekuji moc

martulka88
6. pro 2024

@445566 Seznam na stránkách porodnice ti dost pomůže. Já jsem brala spoustu věcí zbytečně 🙈 Každopádně jsem rodila FNHK a využívala jejich erární košile a i pro prcka košilky. I kvůli tomu, kdyby se mi stala nehoda, ať nemusím řešit praní mého oblečení. Poporodní kalhotky jsme zvolila na každý den dvoje (ráno a noc), ať nemusím přepírat. Plenek i vložek jsem měla zbytečně moc. Nevyužila jsem ani bavlněný župan - strašné teplo a ani, když přišel manžel nebo moji rodiče, nedávala jsem si ho. Využila jsem žabky do sprchy a pak gumové pantofle na nošení. Pořídila jsem si 3m kabel na nabíjení a ještě, že tak - blbě řešené zásuvky. Pak hygienické potřeby jako kartáček a pasta, cestovní balení sprcháče a šamponu, atd.. Jelikož jsem měla císař, potřebovala jsem na JIP malou taštičku, kde jsem měla mít nabitý telefon, kartáček+pasta,kalhotky a to je myslím vše. Někdo využije například makeup, já vůbec neměla potřebu. Ale je fajn krém na obličej a jelení lůj, pokud trpíš na suché rty. Hroznový cukr a nějaké jídlo je také fajn 😊 Jinak za mne top věc - kuchyňské papírové utěrky na spodek. Teď mě nenapadají další věci.

safulik
6. pro 2024

@martulka88 zdravím možná se zeptám blbě, ale proč jsou na spodek ty kuchyňské utěrky lepší než totální papír? Budu se v příštím týdnu balit do porodnice také, a s těma kuchyňskýma utěrkama jsem to už slyšela 🙂 děkuju

martulka88
6. pro 2024

@safulik Je to brané místo ručníku na spodek. Já jsem po prvním porodu chodila čůrat do sprchy, kdy jsem si u toho pouštěla vodu na spodek - byla jsem šitá a chodit na malou do wc bylo pro mne za trest. Takto to bylo bezbolestné a utěrka byla fajn, že se daly buďto dvě na sebe a nebo ke konci jsem přehla a lehce utřela a nemusela řešit ručník a jeho následné praní. Očistky jsou infekční, tak na to pozor 🙂

safulik
6. pro 2024

@martulka88 ajo tak to proto. Super to mě nenapadlo 🙂 děkuju moc za vysvětlení 🙏 já si nakoupila malé tmavé ručníky asi 5x (ty asi využiji na večerní koupání) ale takhle po toaletě se jít okoupat a použít ty kuchyňské utěrky je dobrý nápad 🤗

martulka88
6. pro 2024

@safulik Já právě nechtěla ručníky, jelikož bych musela prát a skladovat bych neměla kde. A ty utěrky jsem vyhazovala do koše a bylo to nejlepší, co jsem mohla mít. Koupila jsem jumbo tento jemné a super. Ale asi nic moc pro eko lidi.

safulik
6. pro 2024

@martulka88 no ručníky si vezmu a uvidím zda je využiji jsou to opravdu jen ty malé co se dávají tuším na záchod když je tam i umyvadlo. Ale ty utěrky vezmu s sebou taky, na ně nesmím zapomenout ☺️

nufinka88
6. pro 2024

Urcite svoje dlouhe porodni vlozky, to co nabizela nemocnice byly ty tluste kratke a ty by se musely davat 2 najednou za sebe.. Pak doporucuji dubovou kuru na hojeni poraneni.

chlapecektehu
6. pro 2024

Já bych ti doporučila aby jsi si vzala kojící podprsenky a krém na prsa, klidně 4 ručníky, deku pro mimčo,měla jsem noční světýlko abych nemusela furt rožínat velký světlo a taky jsem využila oblečení pro mimčo a určitě si vem intimní spršku a hodně vlhčených ubrousků

cherie24
6. pro 2024

Pro mě největší záchrana byly hydrogelové chladící polštářky na bradavky. Bez nich bych kojení nedala. Všechno ostatní strašně záleží na porodnici. Doporučuji návštěvu. U první dcery jsem byla jako na hotelu. Pro miminka měli klasické pěkné oblečení, na půjčení sedací polštářky i kojící polštáře. Měli i ty hojivé polštářky na bradavky. Někde mají i stále přístupný bufet s jídlem. Podruhé jsem musela rodit jinde a vezla jsem sebou komplet všechno oblečení pro sebe i miminko, polštáře na půjčení neměli a jako záchranu na prsa měli akorát v mrazáku rukavice naplněné vodou. Na svačinu se dalo sehnat maximálně tak jídlo v automatu na chodbách nemocnice, takže jsem vezla i svačiny a byla jsem neskutečně vděčná za ně, bych asi pošla hlady. No celkově to byl šok a velké zklamání po druhé. 🙂

rosalindamelinda
10. pro 2024

Kuchyňské papírové utěrky na spodek? Cože? Lidi neblbněte? Copak jsme nějaké socky? Tak jako, snad si koupím ty porodnické vložky a síťové kalhotky na očistky ne? Ale strkat si tam místo vložek papírové utěrky, které už podle názvu jsou určené k používání v kuchyni? tyjooo, tak to je na mě moc...do toho bych nešla, když existuje milion druhů vložek.
@445566 Určitě si vezmi kojící podprsenku, prsní vložky a ten novorozenecký dudlíček pro mimčo 😉 taky si vzít doklady, aby ti mohli vystavit co nejdříve RL. Já jsem to řešila už v porodnici s tamní pracovnicí, aby to bylo rychleji hotové.

martulka88
10. pro 2024

@rosalindamelinda 🙈 Utěrky jsou místo ručníku a né vložek 🙈

jitkaem
11. pro 2024

@445566 propisku, ta mi chybela hodne. (Carkovani stolice a kojeni)

teryem
11. pro 2024

Doporučuji YouTube a videa, kde si maminky bali do porodnice. Tím jsem žila půl těhotenství 😂 jsou tam i takové, které na konci reknou, co se hodilo co chybělo... dělala jsem si seznam a ten jsem si pak přizpůsobila sama sobě.. jo a radi třeba určité vyzkoušené značky, kde je koupit a tak.. to bylo super

ester_ka
11. pro 2024

Ehm, sbal si cokoliv a stejně polovinu nevyužiješ😁😉... já ocenila přezůvky, ručník, tenký župan na chodbu (pokud se u vás jí v jídelně), knížku, mobil, nabíječku, toaletní potřeby, jablečný džus (nechutná mi nemocniční čaj), snacky na mlsnou (jinak k dispozici byly celé dny termixy a jogurty na sváču)... nemocniční košile, vložky, plenky a mimi oblečení byly k dispozici....💝

tereza0111
11. pro 2024

@445566 uz si to moc nepamatuju (hura!! :D), ale hlavni byli sitovane kalhotky, ktere dobre drzely porodnicke vlozky - potrebovala jsem jich vic nez doporucene mnozstvi, obcas nastavis vlozku blbe a protece to. Porodnicke vlozky - hodne. Kuchynske uterky misto rucniku (ocistky po porodu jsou infekcni, takze normalnich rucniku bych musela mit hromadu. Sice se ciste osprchujes, ale odchazeji prvni dny porad, takze normalni rucniky k nicemu.. Kojici nocni kosili (alespon 2, zacatek laktace muze znamenat mliko vsade..). Pres den jsem byla ve volnem tricku, kojici podprsence a pohodlnych leginach s vysokym pasem, backurky, zupan jsem taky vyuzila.
Pak uz jen knizka, tablet, dobroty na doplneni energie po porodu
Pro mimco plenky (u nas nedavali), zavinovacku a oblecky az na odchod - jinak jsem pouzivala erar

rosalindamelinda
12. pro 2024

@martulka88 Aha, prosímtě - psala jsi: Jinak za mne top věc - kuchyňské papírové utěrky na spodek.
Ale i tak, proč bych se místo ručníku utírala papírovou utěrkou? Víš o tom, že se to nazývá kuchyňské utěrky? a používají se v kuchyni??? Nebudu se utírat něčím, co je určené k utírání kuchyňské linky tyjo.
Kuchyňské utěrky ani nejsou oficiální součástí seznamu do porodnice, takže být tebou bych neradila takové zcela absolutní nesmysly a ty opičí smajlíky bych si schovala. 😀
V dnešní době existuje nespočet hygienických potřeb určených do oblasti intimních partií a jistě nemusím jmenovat, snad chodíme do drogerií. Ale nebudu za nějakou socku, která si koupí do porodnice v Kaufáči hnusné papírové utěrky do kuchyně, čau.

veru181
12. pro 2024

Vycházela bych ze seznamu dané porodnice, hodně se liší, co má která erární a co ne. A kuchyňskými utěrkami jsem se tu inspirovala a přijde mi to také lepší, než si ničit ručníky.
@rosalindamelinda Kdyby se chtěla utírat houbičkou na nádobí, chápu to pohoršení, ale vždyť kuchyňské utěrky jsou v podstatě ubrousky, to je snad jedno, jak se využijou 😀.

rosalindamelinda
Odpověď byla odstraněná
martulka88
12. pro 2024

@rosalindamelinda Je to marný, je to marný 🤣 Ano a nejsem jediná, kdo utěrky používal místo ručníku. A světe div se, ani v porodnici jsem nebyla jediná a ani personál se nedivil 🤣 To jen urýpaná rosalinda vždy ukazuje svůj charakter.

@veru181 S ní je tu vždy nějaká rozepře. Ona je vždy dokonalá, hold Rosalinda z telenovely 🤣 Na ni se nedá už opravdu reagovat 🤣

junomcgaff
12. pro 2024

@rosalindamelinda já třeba do utěrek smrkám to bych asi taky neměla když se tím utírá linka co?

junomcgaff
12. pro 2024

Jo a chodit čůrat do sprchy a hned se opláchnout fakt doporučuju, když je člověk šitej. Nejlepší věc. My jsme tam teda měli papírové utěrky na ruce k dispozici tak jsem používala to. Určitě bych si spodek neutírala do ručníku vždyť by bylo všechno od krve a co s tím tam.

safulik
12. pro 2024

@junomcgaff ne! Je to pouze do kuchyně. Jste socka že nemáte na kapesníky 😂 já z ní fakt nemůžu 😂

@martulka88 no já už je mám v tašce připravený 😂

rosalindamelinda
12. pro 2024

@martulka88 No jak chceš holčičko, když si za svým nadáváním stojíš, tak jsem tě okamžitě nahlásila moderátorům 🙂
a prosím tě, běž si rychle koupit ty papírové kuchyňské utěrky, možná jsou někde dokonce v akci, tak ať to neprošvihneš 😀

rosalindamelinda
12. pro 2024

@junomcgaff tak když někdo nemá na kapesníky apod., tak co se dá dělat no 🙂

junomcgaff
12. pro 2024

@rosalindamelinda jo no ale lepší jak smrkat do toaleťáku. Máme jen na jednovrstvej.

rosalindamelinda
12. pro 2024

@junomcgaff to je tak smutné, a mě to vůbec nezajímá... my máme 4 vrstvé papírové nebo kvalitní látkové, nazdar

junomcgaff
12. pro 2024

@rosalindamelinda vy máte látkovej toaleťák jo? To je teda hnus

petulkadodo
12. pro 2024

@rosalindamelinda Papírové utěrky nebo perlan místo ručníku pro utírání intimních partií po sprše po porodu doporučují i některé porodnice. Když mě omývaly sestry po císaři před vizitou, tak taky použili čistící pěnu a papírové utěrky. Třeba rána po císaři se doporučuje sprchovat několikrát denně a pokaždé by se měl použít čistý ručník. To bych joch musela mít 20, které pak budou od krve a na vyvaření. Papírové kapesníky jdou určitě použít taky, ale i vícevrstvé se po namočení narozdíl od utěrek nebo perlanu trhají. V porodnici jsme měli v koupelně papírové utěrky v podavači k dispozici, ale kdyby nebyly, role kuchyňských je super. Jo, a dělá to tak spousta žen po porodu. Tvoje útočné příspěvky o sockách jsou dost mimo a ukazují jen na tvou neznalost.

Strana
z2