Doporučení na přirozený porod koncem pánevním v Praze?
Po dlhom zvažovaní, som sa rozhodla skúsiť pôrod KP, tak ako to je prirodzené. Zaujímajú ma mamičky, čo sa rozhodli rovnako alebo sa im podarilo odrodiť nakoniec KP, či mate nejaké odporúčania na pôrodnicu, PA, dulu a podobne v Prahe a okoli. Kľudne aj príbehy si rada prečítam (prosím nie o tom ako niekoho známa tak rodila a dieťa to neprežilo a podobne). Zaujímajú ma hlavne dobré konce. A mamičky ktoré idú moralizovať že, mám ísť radšej na CS a podobne, prosím nechajte si tento názor pre seba.
V knížce Znovuzrozený porod Michal Odent doporučuje tuším, když je dítě KP, rodit v dřepu opřená o partnera (tak nějak to tam bylo popsáno, ale možná se vyjadřuji dost kostrbatě). Bych se klidně mrkla i do té knížky.
Na webu Jemné zrození najdeš nějaké informace o porodu koncem pánevním, porodní příběhy. Kdysi jsem si odtamtud četla pár zážitků z porodů a byly to dojemné příběhy, žádné krváky. Jemné zrození založila dula a propagátorka hypnoporodu Michaela Kalusová s cílem pomáhat rodit ženám přirozeně.
Nerodila jsem KP , ale jak psala paní tady o Příbrami, tak se musím ozvat a říci, že v Příbrami je opravdu profi přístup a vše kolem. Byla jsem tam se vším naprosto spokojená. Přibram doporučuji. 😊
Rodila jsem KP. Sice v UH, ale porod mám sepsaný na zdi 🙂
Ahoj,já tohle řešila coby druhorodička. První porod záhlavím,bez komplikací. Byla jsem na obratu v Krči,který nevyšel. Podporují tam i přirozené porody kp,já opravdu hodně váhala,ale nakonec jsem zvolila sekci po zvážení všech pro a proti. Císaře jsrm ale měla jinde,Krč je pro mě daleko
@petrataka Já jsem rodila KP v Hradci Králové. Byl zde super přístup. Je to teda už nějakou dobu. Můj chlapeček má už 8let, ale vím, že spontánní porody KP zde vedou. Není to zase tak daleko od Prahy, navíc je to fakultní nemocnice, takže i super lékařské vybavení, kdyby se něco ... Vím, že ale hodně záleželo na odhadu váhy miminka. Ten můj kluk měl tak akorát, takže to spontánně vyšlo. Byl to docela fičák, za 3 hodiny od příjezdu do porodnice byl venku.
Držím palce, ať ti to klapne.
Jo, ještě jedna věc, od ledna mají v HK krásné nové rodinné pokoje. Rodila kamarádka a využila. Dej vědět, jestli ten porod klapnul bez SC.
@melis7 ahoj, tak píšem záver. Myslím, že vesmír nejako vedel, že som na prirodzený pôrod proste pripravená, takže to zariadil tak, aby som čelila niečomu, na čo som pripravená úplne nechcela byt :D ale malo to svoj dôvod a myslím, že som sa aspoň skúsila všetko pre to nájsť cestu k prirodzenému pôrodu. Po konzultácii s jednou skvelou doktorkou na KP v Litoměricích (odporučilo mi ju viac ľudí pre KP) som sa musela rozhodnúť pre sekciu. Malý bol proste veľký. Váhový odhad už mal na 4kg v 38 týždni, čo by nebol až taký problém, ale mal aj velikánsku hlavu a bol by to risk preňho, keďže som bola prvorodička a mohol by sa zaseknúť. Ešte ma teda skúsila poslať na obrat do Přibramu, pretože mal dosť vody, ale nepodarilo sa. Takže som sa musela začať zmierovať s tým, že pôjdem pod nôž a spraviť to tak nech, že sekciu nechcem plánovať a aspoň maly sa sam vypyta von. O 4 dni neskôr som “rodila” v Přibramu (rozhodla som sa na základe možnosti, že mi hneď umožnia s ním bonding). A musím uznať, aj keď to nebol prirodzený pôrod, stihla som sa pripraviť aj na ten cisársky skrz pôrodných prianí, všetky boli splnené, takže sme to mali pekne aj tak. A malo to svoj dovod že bol KP, malý mal krátky pupočnik. Aj keď musím uznať že ta regenerácia po sekcii je náročná a nebyť priateľa, ktorý sa o mna a malého celú dobu pekne staral, neviem ako by sme to zvládli.
@petrataka Díky za pokračování. Někdy to tak v životě je, že to není tak jak si vysníme. Přeji ať se vám daří dobře.

@petrataka Já jsem rodila KP v Motole. Ostatní pražské porodnice tomu prý nejsou moc nakloněny. Teda teď mi došlo, že už to bude 10 let, co jsem to řešila 😀 Možná se od té doby ledaco změnilo. Každopádně jsem v Motole byla spokojená a jsem jim vděčná, že mě ušetřili císaře.