icon

Doprovod u porodu v Praze. Kde je možný?

astyna88
9. zář 2019

Holky, kde je mozny doprovod u porodu? Rodila jsem v Krci a u Apolinare a tam nikde mozny nebyl,az na sale ano. Googlim a hledam, tak se ptam i tady..diky.

ah1234
9. zář 2019

ja som mala priatela u seba v Motole snad od prvej kontrakcie.

balogis
9. zář 2019

Já měla přítele kromě klystýru po celou dobu v Krči,jak na pokoji tak na porodním sále,v pokoji sem byla sama tak možná to bylo tím.

snehulacek1
9. zář 2019

Ja teda v Motole na hekarne byla sama :( na sal jsem sla a mohla zavolat manzela az ma 4 cm otevrena...ale jinak jsem tam byla spokojena😊

mish_ka
9. zář 2019

@balogis já rodila v Krči 8/2016, měla jsem jednolůžák a manžela v pět ráno před oddělením sestra poslala domů 🙈🤷‍♀️. Jo, fakt mi tam chyběl, na sále už jsem ho tolik nepotřebovala, jako právě tam.
Teď se chystám do Podolí, kde bych měla být od příjmu celou dobu na sále a můžu mít k doprovodu manžela i vlastní PA, v Krči jde jen jeden člověk.

zuzajulie
9. zář 2019

2015 Vinohrady doprovod až na sále,přitom jsem tam byla sama.

sus3nka
9. zář 2019

@zuzajulie 2018 také Vinohrady a měla jsem manžela pořád u sebe kromě chvilky kdy mi dávali klistýr.

balogis
9. zář 2019

@mish_ka já rodila v říjnu 2017 a fakt tam byl se mnou celou dobu,když mi dělali přípravu tak čekal před saly a pak se mnou mohl být zase

zuzita15
9. zář 2019

Urcite to lze v Podoli, ja teda mela prekotnej porod, takze jsem jela z rizikace rovnou na sal a dula prijela az po porodu, ale jinak by tam byvala byla mohla byt se mnou celou dobu.

dofi86
9. zář 2019

V Podolí to lze, mimo Pha Rakovník...tam může být i u příjmu, to v Podolí nelze

blackhole
9. zář 2019

2017 Bulovka - doprovod mohl až na sál, protože na hekárně nás bylo víc
2019 Apolinář - byla jsem na samostatném porodním pokoji s vlastním WC a sprchou (ten je tam myslím jen jeden), ale bez doprovodu, takže nevím, zdali by tam mohl být po celou dobu. Myslím si ale, že ano.

astyna88
autor
9. zář 2019

@mish_ka

Rodila jsem v krci v 11/2015, byl se mnou manzel,ale jen kvuli tomu,ze jsem rodila sama a nikdo tam nebyl. Jinak by tam pry nemohl....jak je to rekonstrukci nyni,to netusim..

uzuuuzu
10. zář 2019

V březnu jsem rodila na Vinohradech, byla to rychlovka tak nevím jestli je to tak vždy, ale manžel byl se mnou. Na začátku jsem byla chvilku sama u PA aby koukala co se děje a jestli je to na porod a pak manžel hned přišel, pak mě vezli na porodní sál a kromě přípravy (tam sem ho ani nechtěla) byl se mnou celou dobu 🙂

ivannka92
10. zář 2019

Tohle mi na Podoli prislo super, s muzem jsme byli celou dobu spolu (krom prijmu, ale to je chvile) a meli soukromi na porodnim boxu (jen po 20 minutach chodil PA a pak doktor)

dandaa
10. zář 2019

V Podolí 6/2017 mohl být chlap celou dobu se mnou, jen při příjmu ne, ale to bylo pár minut v klidu. Druhé chci rodit v menší porodnici mimo Prahu a teprve budu doprovod zjišťovat.

texetka
25. zář 2019

Máte právo mít sebou osobu blízkou po celou dobu porodu. Neexistuje aby vám muže/ přítele/ dulu/ pa/ dítě / matku... kohokoliv určíte vy , vyhodili. Docela mne překvapuje, že si toto porodnice dovolí. Na FB je skupina Podpoříte mne v osvětě .. a tam se dočtete vše potřebné jak si toto právo vydupat.

snehulacek1
26. zář 2019

@texetka ja v te skupince jsem a je to velmi zajave cteni 🙂 jen si nejsem jista, ze bych si chtela u porodu neco prosazovat po zlem, kdyz to ta nemocnice nema jako bezny standart😏precejen, clovek ma jine starosti....

eithelwing
26. zář 2019

Taky teda nechápu, proč by manžel nemohl být u porodu. Myslela jsem, že to se týkalo mých rodičů. 🙂 A že v Praze jsou děsně pokrokoví, když i v naší okresní nemocnici se mnou muž mohl být na čekankách, na sále, na pokoji, ve sprše... Na klystýr jsem si ho teda sebou nebrala. :D
Chápu, že v tu chvíli nejde každá žena do konfliktu, ale já byla za manžela moc ráda, hlavně při té první době porodní. Pochopím, kdyby byl muž nastydlý, agresivní, opilý a já nevím, co. Pochopím i možnost jedné blízké osoby, ale nikoho? :/

snehulacek1
26. zář 2019

@eithelwing oni muze pusti ale az ma sal...na hekarnu proste ne :( ja chapu, ze tim, ze je t vic zen najednou, takje to proste takovy blby, ale o tak no, melo by to byt automaticke v dnesni dobe vsude...

texetka
27. zář 2019

@snehulacek1 tohle se da resit predem. Spolecne a dvp nebo porodnim planem

astyna88
autor
27. zář 2019

Holky a co nadstandard? Tam se muze byt pri prvni dobe porodni?

eithelwing
27. zář 2019

@snehulacek1 To jsem fakt netušila. :( Já teda nevim, jak to chodi, ale... To první dobu porodní travite nějak... S jinymi zenami?
U nas je pokoj. Respektive dva pokoje pro čekanky a dva male salky na samotny porod. Takze opravdu soukromí.

snehulacek1
27. zář 2019

@eithelwing ja to mela tak, ze jsem prijela s prasklou vodou, manzela poslali domu a mne dali na hekarnu s tim ze se to muze rozjet ale taky klidme az druhy den...prijet tam otevrena na 4 treba, tak asi jdu rovnou na sal i s manzelem ale tim ze jsem byla na jeden a bez kontrakci, tak to bylo takhle...no problem byl v tom, ze mne se rozheli kontrakce temer hned po prijmu a x hodin jsem trpela sama na te hekarne, na sal me vzali az kdyz jsem byla otevrena na 4 a to uz tam se mnou byl i manzel, takze dalsich x hodin se mnou byl ale ten zacatek byl blbej...porodni plan jsem mela a vicemene se ho drzeli, ale proste asi maji nejaky postup, ze ktereho asi bez hadani uplne neslevi, ja nejsem z tech, co se chteli u porodu hadat, ted po druhe snad budu silnejsi a prosadim si, co budu chtit a nebo jeste zvazuju, ze proste nebudu rodit v Praze🤔ale nevim jestli zase ten strach, co kdyby neco nevyhraje no...jinak jsem s Motolem byla spokojena, uplne si stezovat nemuzu ale tohle nebylo prijemny :( nehlede,ze na te hekarne ze tam fakt hekat pred jinou pani nebylo prijemny a jeste jen jedna sprcha a jeden zahod🙄postele asi 4...nastesti jsem tam dlouho byla sama a pak ve dvou, ale to mi jako fakt vadilo no😏

snehulacek1
27. zář 2019

@astyna88 to nevim jak je to s nadstandartem, zaklad ale je, ze asi musi byt volny a na to clovek uplne spolehat nemuze :( nehlede na to, ze je to dost penez za pro ne v podstate nic a to me teda sere uz z principu 🤣

astyna88
autor
27. zář 2019

@eithelwing

Tak to mas opravdu malinkou porodnici.

aktakd
27. zář 2019

@eithelwing Presne! Me to taky tak hrozne prekvapilo, kdyz jsem to poprve slysela. Ja jsem si vzdycky myslela, kdo vi jaky v Praze musi byt suprcupr porodnice - zvlast kdyz kdyz tam rodi, kde jaka celebrita, ze jo. A ono se to ma uplne jinak. Ja rodila v krajsky nemocnici a manzel porad se mnou: pri prijmu, ve sprse a myslim ze snad I na zachode se mnou byl. Pak se mnou sel na normalni pokoj a I tam by snad mohl byt do aleluja, kdyby nebyla noc a on se nepotreboval trochu vyspat.