Existuje porodnice bez striktního kojení každé 3 hodiny?
Je u nás nějaká porodnice, kde se nejede podle těchto zběsilých tabulek,kde se nevyžaduje kojot co 3 hodiny,ale nechávají to na matce a dítěti,kojot na požádání a nebudit spící dítě na kojení ?
Bez problémů jsem to tak měla už přes 5 lety v Pardubicích. Před 3 lety jako druhomatku mě neřešili už vůbec. 😃
Pokud má porodnice rooming in, tak u vás snad nikdo nestojí, aby vám to měřil. Vy zodpovidate za vaše dítě sama, takže rozbalit z vánočky, do postele a tulit co to jde, nejlépe nonstop 😉 zakazovat ani přikazovat vám nikdo nemůže.
Já jsem teda kojila v porodnici dle potřeby dítěte, žádné 3 hodiny jsem neřešila. Zapisovala jsem hodnoty (váha před kojením a po kojení + čas) do kartičky a nikdo s tím problém neměl. Kojila jsem klidně hodinu nebo prostě dle potřeby prcka v klidu na pokoji. Rodila jsem v Jihlavě (3x).
Ja si do toho teda kecat nenechala a kojila jsem na pozadani, do tech jejich tabulek jsem si vymyslela. Hlavne v noci jsem se chtela vyspat 🙂)) 2x Ostrava. (ale uz jsem byla ostrilena, u prvniho jsem mela z kojeni depky - sestry furt prudily, druhe a treti jsem si uz nenechala nic libit a myslela si sve, delala jsem dle sebe- vsechny tri deti po cs jsem nakonec kojila 2.5 roku kazde).
Sice to chtěli zapisovat, ale nevážila jsem a čas jelikož jsem kojila třeba hodinu i dýl, dcera prso vyžadovala, hodila tak od oka a nebudila jsem nikdy🤭 jen se mi při prvním kojení zašedla, takže první 2 dny jsem docházela na kojení za ní, tak jedna směna, starší paní fakt dodržovala co 3 hod, naopak tam byli mladinký holky na noční a ty pro mě přišli klidně i po 5 hod. Šternberk
Já rodila v Ol, u prvního teď šesti lety fakt prudili co dvě hodiny, vážit před a po, počet plenek, teplota pokaždý. Druhý pred 9ti měsíci, neřešili mě vůbec, kojení mě šlo, tak dali pokoj. Akorát jedno odpoledne vážení. V obou případech jsem ale měla malá miminka, to první navíc s infekci
Rodila jsem dvakrát v Trutnově. Poprvé mi radily sestry s přikládáním, četnost kojeni neřešily, jen u doktorky na vizite se miminka převažovala. U druhého mě už nechaly úplně v klidu.
Co je komu do toho... Pokud by to na me nekdo zkousel sla bych hned domu 😄
Rodila jsem v Krnově. Kojila jsem na požádání malého a nikdo nic jiného ani nechtěl. Vážení před a po kojení proběhlo jednou. Perfektní přístup mohu jen doporučit
Já jsem měla malou na prsu snad pořád. Nikdo nic neřešil a když náhodou chtěl někdo radit, tak jsem řekla, děkuji my všechno víme nebo že radit nepotřebujem. A nikdo mě s ničím neobtezoval. Vážit před a po kojení jsem začala sama, chtěli jsme hned domů, pustili nás po 48 hodinách. Když jsem věděla, že malá vypije dost, tak jsem stejně tu váhu psala jen tak a nic jsem nevazila. Chtěl to vědět jen jeden starý doktor, který měl propustit malou, jinak nikdo. Brno Bohunice.
Rodila jsem 3x v Brně Bohunicích, teoreticky jsme to měly dělat, v praxi to nikdo neřešil, pokud teda nebyl nějaký problém. Zapisovala jsem dle skutečnosti a pouze přes den, někdy byla pauza mezi kojením mnohem delší, někdy zase kratší, jak to vyšlo. V noci jsem nechtěla dítě tahat na vážení na světlo, tak jsem tam jen ráno udělala několik čárek že se kojilo, všichni s tím byli ok. Je ale fakt že moje děti se kojily bez potíží a prosperovaly přiměřeně; asi by se víc dbalo na dodržování tabulek, pokud by situace nebyla ideální.
Zapisovala jsem tak jak to oni chtěli. A dělala jsem si to po svém.
FN Plzeň, bylo jim úplně fuk jak kojim, měla sem dítě na prsu pomalu non stop, naopak mě chválili jak sem se rychle rozkojila 🙂
Jablonec nad Nisou - poprvé jsem se nechala buzerovat, podruhé jsem si dělala podle sebe a to tech jejich tabulek jsem si neco navymyslela 🤪
Na Bulovce 2021 všechno nechali na mně X Apolinář 2014-2017 jsem musela měřit vážit a zapisovat jako debil, a když byla pauza "moc velká nebo moc malá", tak se na mě koukaly káravě ;)
24 h deleno 3h..tj 8 krat...tolik jsrm jim tam udelala tech podelanych carek... Oni byli spokojeni a ja mela maleho nonstop u sebe.. vsichni spokojeni
V Mladé Boleslavi nikdo o třech hodinách ani nemluvil, jen chtěli dělat čárky, ale nikdo je nepočítal...
To přeci nikdo nehlídá. Kojte podle potřeb miminka a dle sebe.
Ja mam zkusenost z Bulovky 2020 a zadna karticka na zapisovani vubec nebyla. Rekli mi jak prikladat dite a ze to mam zkouset, cetnost nikdo nehlidal, neresil. Vazilo se jen na vizite jednou za den, vaha byla na pokoji k dispozici, moje spolubydlici si dite pred a po kojeni vazila (davala podle toho dokrm ci co), ale nikdo to po nas nechtel a ja to nedelala. Docela me desi, kdyz ctu popisy odjinud, toto mi prislo uplne normalni…
V Mělníce sice tento interval doporučovali, ale plus minus a nikdo to nehlídal.
Hmmm tak v roce 2019 v Ostrave (FNO) dost precizne hlidali 3hodinove rozestupy a pak clovek dostal zdupec, kdyz dite nebylo vzbuzeno presne po 3 hodinach.
@krisstina93 haha. Tak po předchozích zkušenostech právě z FN Plzně se ptám na jinou porodnici
@mysh_me přesně o tohle mi jde. Taky po mě posledně chtěli abych malou dokrmovala nějakým um z flašky protože nepribirala tak jak by se jim líbilo.
Já rodila s porodním plánem,kde jsem doslova napsáno,že nebudu dítě po/před kojením vážit.Nevážila jsem,respektovali to.Nemocnice Kroměříž 12/2020
a také jsem kojila dle potřeby malého a nic nazapisovala- papír odnesly hned,jak jsem jim to řekla.Vždy jen řekli-vy nezapisujete,nevážite,ok.
Rodila jsem v Čáslavi a nikdo neřešil, jen chtěli vědět, zda nehubne, tak jsem prevazila vždy jednou denně.
Havlíčkův Brod, nikdo se ani nezmínil o době kojení, nebo o délce, žádná kartička, kontrola přiložení dítěte, když jsme poprosili, jinak nás nechali být, malá nesála mlíčko, takže jsme pak přikrmovali cévkou po prsu a to se teda vážila před a po (jindy to vůbec nechtěli, jen jednou denně na vizitě), abychom věděli, ale do jednoho dne jsme se rozkojili, teplotu jsme měřily dvakrát denně samy a hlásily jen problém.
Tak to nevím já v té Plzni rodila 3x a nikdy po mě nikdo nechtěl žádné dokrmy nebo dodržování času. Naposled sem tam rodila před půl rokem, dokrmy dávali akorát holkám po císaři, které hystercily, že nemají mlíko a děti jim celý den brecely. Já si jela čistě podle sebe a nikdo mi nikdy neřekl ani půl slova.

Me to sice bylo doporuceno, ale nikdo to nehlidal. Ani vazeni pred a po, ani zapisovani plenek. Jen jednou den pred propustenim vazeni pred a po kojeni (mohla jsem kojit libovolne dlouhou dobu na pokoji). Bulovka