icon

Existuje porodnice bez striktního kojení každé 3 hodiny?

4. zář 2022

Je u nás nějaká porodnice, kde se nejede podle těchto zběsilých tabulek,kde se nevyžaduje kojot co 3 hodiny,ale nechávají to na matce a dítěti,kojot na požádání a nebudit spící dítě na kojení ?

Strana
z2
elesse
4. zář 2022

Me to sice bylo doporuceno, ale nikdo to nehlidal. Ani vazeni pred a po, ani zapisovani plenek. Jen jednou den pred propustenim vazeni pred a po kojeni (mohla jsem kojit libovolne dlouhou dobu na pokoji). Bulovka

ele_nka
4. zář 2022

Bez problémů jsem to tak měla už přes 5 lety v Pardubicích. Před 3 lety jako druhomatku mě neřešili už vůbec. 😃

dominikasn
4. zář 2022

Pokud má porodnice rooming in, tak u vás snad nikdo nestojí, aby vám to měřil. Vy zodpovidate za vaše dítě sama, takže rozbalit z vánočky, do postele a tulit co to jde, nejlépe nonstop 😉 zakazovat ani přikazovat vám nikdo nemůže.

jirovapa
4. zář 2022

Já jsem teda kojila v porodnici dle potřeby dítěte, žádné 3 hodiny jsem neřešila. Zapisovala jsem hodnoty (váha před kojením a po kojení + čas) do kartičky a nikdo s tím problém neměl. Kojila jsem klidně hodinu nebo prostě dle potřeby prcka v klidu na pokoji. Rodila jsem v Jihlavě (3x).

drzticka81
4. zář 2022

Ja si do toho teda kecat nenechala a kojila jsem na pozadani, do tech jejich tabulek jsem si vymyslela. Hlavne v noci jsem se chtela vyspat 🙂)) 2x Ostrava. (ale uz jsem byla ostrilena, u prvniho jsem mela z kojeni depky - sestry furt prudily, druhe a treti jsem si uz nenechala nic libit a myslela si sve, delala jsem dle sebe- vsechny tri deti po cs jsem nakonec kojila 2.5 roku kazde).

kubesovaadelka
4. zář 2022

Sice to chtěli zapisovat, ale nevážila jsem a čas jelikož jsem kojila třeba hodinu i dýl, dcera prso vyžadovala, hodila tak od oka a nebudila jsem nikdy🤭 jen se mi při prvním kojení zašedla, takže první 2 dny jsem docházela na kojení za ní, tak jedna směna, starší paní fakt dodržovala co 3 hod, naopak tam byli mladinký holky na noční a ty pro mě přišli klidně i po 5 hod. Šternberk

maxulekapcule
4. zář 2022

Já rodila v Ol, u prvního teď šesti lety fakt prudili co dvě hodiny, vážit před a po, počet plenek, teplota pokaždý. Druhý pred 9ti měsíci, neřešili mě vůbec, kojení mě šlo, tak dali pokoj. Akorát jedno odpoledne vážení. V obou případech jsem ale měla malá miminka, to první navíc s infekci

eithelwing
4. zář 2022

Rodila jsem dvakrát v Trutnově. Poprvé mi radily sestry s přikládáním, četnost kojeni neřešily, jen u doktorky na vizite se miminka převažovala. U druhého mě už nechaly úplně v klidu.

veronicka89
4. zář 2022

Co je komu do toho... Pokud by to na me nekdo zkousel sla bych hned domu 😄

nikolite
4. zář 2022

Rodila jsem v Krnově. Kojila jsem na požádání malého a nikdo nic jiného ani nechtěl. Vážení před a po kojení proběhlo jednou. Perfektní přístup mohu jen doporučit

palja
4. zář 2022

Já jsem měla malou na prsu snad pořád. Nikdo nic neřešil a když náhodou chtěl někdo radit, tak jsem řekla, děkuji my všechno víme nebo že radit nepotřebujem. A nikdo mě s ničím neobtezoval. Vážit před a po kojení jsem začala sama, chtěli jsme hned domů, pustili nás po 48 hodinách. Když jsem věděla, že malá vypije dost, tak jsem stejně tu váhu psala jen tak a nic jsem nevazila. Chtěl to vědět jen jeden starý doktor, který měl propustit malou, jinak nikdo. Brno Bohunice.

muhehehe
4. zář 2022

Rodila jsem 3x v Brně Bohunicích, teoreticky jsme to měly dělat, v praxi to nikdo neřešil, pokud teda nebyl nějaký problém. Zapisovala jsem dle skutečnosti a pouze přes den, někdy byla pauza mezi kojením mnohem delší, někdy zase kratší, jak to vyšlo. V noci jsem nechtěla dítě tahat na vážení na světlo, tak jsem tam jen ráno udělala několik čárek že se kojilo, všichni s tím byli ok. Je ale fakt že moje děti se kojily bez potíží a prosperovaly přiměřeně; asi by se víc dbalo na dodržování tabulek, pokud by situace nebyla ideální.

werik153
4. zář 2022

Zapisovala jsem tak jak to oni chtěli. A dělala jsem si to po svém.

krisstina93
4. zář 2022

FN Plzeň, bylo jim úplně fuk jak kojim, měla sem dítě na prsu pomalu non stop, naopak mě chválili jak sem se rychle rozkojila 🙂

malanoha
4. zář 2022

Jablonec nad Nisou - poprvé jsem se nechala buzerovat, podruhé jsem si dělala podle sebe a to tech jejich tabulek jsem si neco navymyslela 🤪

treasurka
4. zář 2022

Na Bulovce 2021 všechno nechali na mně X Apolinář 2014-2017 jsem musela měřit vážit a zapisovat jako debil, a když byla pauza "moc velká nebo moc malá", tak se na mě koukaly káravě ;)

marketka_m
4. zář 2022

24 h deleno 3h..tj 8 krat...tolik jsrm jim tam udelala tech podelanych carek... Oni byli spokojeni a ja mela maleho nonstop u sebe.. vsichni spokojeni

darkwitch
4. zář 2022

V Mladé Boleslavi nikdo o třech hodinách ani nemluvil, jen chtěli dělat čárky, ale nikdo je nepočítal...

evculinda
4. zář 2022

To přeci nikdo nehlídá. Kojte podle potřeb miminka a dle sebe.

mysh_me
4. zář 2022

Ja mam zkusenost z Bulovky 2020 a zadna karticka na zapisovani vubec nebyla. Rekli mi jak prikladat dite a ze to mam zkouset, cetnost nikdo nehlidal, neresil. Vazilo se jen na vizite jednou za den, vaha byla na pokoji k dispozici, moje spolubydlici si dite pred a po kojeni vazila (davala podle toho dokrm ci co), ale nikdo to po nas nechtel a ja to nedelala. Docela me desi, kdyz ctu popisy odjinud, toto mi prislo uplne normalni…

veru181
5. zář 2022

V Mělníce sice tento interval doporučovali, ale plus minus a nikdo to nehlídal.

ekou
5. zář 2022

Hmmm tak v roce 2019 v Ostrave (FNO) dost precizne hlidali 3hodinove rozestupy a pak clovek dostal zdupec, kdyz dite nebylo vzbuzeno presne po 3 hodinach.

autor
5. zář 2022

@krisstina93 haha. Tak po předchozích zkušenostech právě z FN Plzně se ptám na jinou porodnici

autor
5. zář 2022

@mysh_me přesně o tohle mi jde. Taky po mě posledně chtěli abych malou dokrmovala nějakým um z flašky protože nepribirala tak jak by se jim líbilo.

pavcatko
5. zář 2022

Já rodila s porodním plánem,kde jsem doslova napsáno,že nebudu dítě po/před kojením vážit.Nevážila jsem,respektovali to.Nemocnice Kroměříž 12/2020

pavcatko
5. zář 2022

a také jsem kojila dle potřeby malého a nic nazapisovala- papír odnesly hned,jak jsem jim to řekla.Vždy jen řekli-vy nezapisujete,nevážite,ok.

barmil
5. zář 2022

Rodila jsem v Čáslavi a nikdo neřešil, jen chtěli vědět, zda nehubne, tak jsem prevazila vždy jednou denně.

brigitasturcova
5. zář 2022

Havlíčkův Brod, nikdo se ani nezmínil o době kojení, nebo o délce, žádná kartička, kontrola přiložení dítěte, když jsme poprosili, jinak nás nechali být, malá nesála mlíčko, takže jsme pak přikrmovali cévkou po prsu a to se teda vážila před a po (jindy to vůbec nechtěli, jen jednou denně na vizitě), abychom věděli, ale do jednoho dne jsme se rozkojili, teplotu jsme měřily dvakrát denně samy a hlásily jen problém.

fouskovi
5. zář 2022

@barmil v Čáslavi jsem rodila prvního a druhého už ne ten strašný přístup jsem nikdy nezažila ráno my strcili malého k prsu a nikdo se nestaral jestli kojim dobře podruhé jsem šla do Brodu a super přístup Krásné vše vysvětlili a ukázali a mohla jsem přijít kdykoli

krisstina93
5. zář 2022

Tak to nevím já v té Plzni rodila 3x a nikdy po mě nikdo nechtěl žádné dokrmy nebo dodržování času. Naposled sem tam rodila před půl rokem, dokrmy dávali akorát holkám po císaři, které hystercily, že nemají mlíko a děti jim celý den brecely. Já si jela čistě podle sebe a nikdo mi nikdy neřekl ani půl slova.

Strana
z2